Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hodně komorní post-western, film se v podstatě nehne z jedný mini-farmy, ale bavilo mě to od začátku do konce. Stojí to hlavně na hercích a ty jsou v pohodě, snad až na synka idiota. Kdo se trochu zajímá o westernovou historii tak ten zvrat čekal od začátku, ale i tak zafungoval. Tohle si měl tak před 25 lety střihnout Eastwood. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, archetipálna westernová storka, odohrávajúca sa na jednej lúke, ale poctivá, s jedným prekvapivým zvratom a jednou slušnou prestrelkou. Jej jedinou výraznejšou devízou je charakterovo zaujímavý hlavný hrdina, stvárnený charizmatickým Timom Blakeom Nelsonom. 3* ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičký western, je to taková povídka ze samoty jeden den cesty od zapadákova. Co se stane, když legendární zabiják odloží zbraně a začne farmačit, ale psanci mu zkříží cestu. Střet charakterů a prozaické vyprávění nejprostějšího příběhu, ale do kterého se vešla DOSLOVA celá historie jedné legendy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je už asi konečně na čase si přiznat, že moderní westerny jsou mým zdaleka nejoblíbenějším filmovým žánrem - marvelovky, horory, blockbustery a festivalová dramata prominou. Sám vlastně moc netuším, jak přesně jsem k tomuhle prozření dozrál, ale minimálně to chtělo tisíce shlédnutých filmů, a taky více než třicet let poctivého fandění nejen Hollywoodské kinematografii. Nicméně opravdu jen povedené westerny (kterých je méně než šafránu) ve mně probouzí ohromnou zamilovanost k poctivým příběhům, vášeň pro citlivou režii, a běsný adrenalin během napínavých přestřelek. A zejména to příjemně nepříjemné brnkání na obnažené nervy u zdánlivě klidných scén před bouří, kdy se s postavami na plátně může stát doslova cokoliv, a kde nikdo nemá scénářem garantováno přežití. Takže ano, pro tohle já žiju. Láska. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)
  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama