Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

celticek 

všechny recenze uživatele

Možná později přidám další hvězdu, pocitově tak 3.5-4. Dějový twist se mi líbil - začal mi v hlavě hlodat červík od první chvíle, co jsem slyšel McCarty. Celou dobu jsem si myslel, že byl Billy levák. A ono ne - jenom je na jeho jediné dochované fotografii mnohokrát vyobrazen zrcadlově. Údajně ale uměl střílet přesně levou i pravou současně. Mám pro něho slabost. Herce, který ho ztvárnil vybrali dobře. Nikde žádná ženská, ani černý, ani žlutý, ani teplý, ani nebinární = ideál. Pokud teda nevadí, že se tak dohromady minutu mluví španělsky. Závěrečná přestřelka je velmi povedená. A víte co, já tu 4 hvězdu dám. Bylo to totiž lepší než včerejší Hauptmann. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem se zase dostal k ještě celkem čerstvému westernu a v podstatě jsem byl spokojen. Je vidět, že i jen několik postav, jednoduchá zápletka a vyvedená atmosféra stačí k tomu, aby vznikl solidní film. Tim Blake Nelson byl ve své roli ošklivě skvělý a pomalé tempo mě nikterak neodrazovalo, protože jsem tušil, že děj ještě nabere na rychlosti. Původně jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, ale v průběhu finálních událostí došlo několikrát k vážné inzultaci logiky, takže jsem se rozhodl, že tři kousky postačí. I tak se jedná o snímek, který stojí za shlédnutí. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Film se tak moc snaží být “normální” a “realistický”, až mě začal v polovině celkem solidně nudit. Začátek navnadí. Pak se hodinu dost žvaní a na konci se zrychlí z nuly na 100 za 5 sekund. Na to, že jsem vždy měl westerny rád, z něho opravdu urvaný nejsem. Na průměr to ale stačí. Pozn.: proč si nechával svoje “letáčky”? ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, westernů se netočí až zas tak moc, tak proč si nestřelit jeden takovej ten "špinavej". Žádný navoněný frajírci, prostě jeden tajemnej farmář, jedna brašna peněz a stará dobrá pomsta... Něco v duchu Nesmiřitelný. Taky se tady dost prokecá a na konec je pořádná přestelka. Tady navíc s drsným koncem. Po skouknutí Bonda a tohodle konce to vypadá na Labutí píseň emerických Happyendů? No, já bych byl rád, ale Svět by to asi špatně nesl :o) ()

ER 

všechny recenze uživatele

Minimalistický děj, který využívá všechny filmové prvky na maximum. Zvuk vrzající podlahy i když se našlapuje opatrně, kulky,zavrtávající se do dřevěné stěny. K tomu gradace děje, patřičné herecké výkony a osudovost, která sálá z každé scény. Masakr může začít a budou si chrochtat nejen prasata na farmě. Snad jedině herecký projev syna ( a herec sám ) mi nesednul a finálová pointa už tak trochu "opisovala" z jiných filmů . ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama