Reklama

Reklama

Old Henry

Trailer 1

Obsahy(1)

Henry Mccarty (Tim Blake Nelson), muž, ktorý podstúpil v živote už veľa výziev, sa usadil ako farmár. Žije na území Oklahomy so svojim synom Wyattom (Gavin Lewis). Pri rúbaní dreva na večer farmár zbadá v diaľke uviaznutého koňa. Na ceste pomôcť mu nájde takmer mŕtveho muža a lup. Odvedie ho späť na farmu, aby mu pomohol, keď ho vyrušia traja jazdci, ktorí prišli hľadať muža aj korisť. (Arsenal83)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po čase jsem se zase dostal k ještě celkem čerstvému westernu a v podstatě jsem byl spokojen. Je vidět, že i jen několik postav, jednoduchá zápletka a vyvedená atmosféra stačí k tomu, aby vznikl solidní film. Tim Blake Nelson byl ve své roli ošklivě skvělý a pomalé tempo mě nikterak neodrazovalo, protože jsem tušil, že děj ještě nabere na rychlosti. Původně jsem uvažoval o čtyřech hvězdičkách, ale v průběhu finálních událostí došlo několikrát k vážné inzultaci logiky, takže jsem se rozhodl, že tři kousky postačí. I tak se jedná o snímek, který stojí za shlédnutí. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je už asi konečně na čase si přiznat, že moderní westerny jsou mým zdaleka nejoblíbenějším filmovým žánrem - marvelovky, horory, blockbustery a festivalová dramata prominou. Sám vlastně moc netuším, jak přesně jsem k tomuhle prozření dozrál, ale minimálně to chtělo tisíce shlédnutých filmů, a taky více než třicet let poctivého fandění nejen Hollywoodské kinematografii. Nicméně opravdu jen povedené westerny (kterých je méně než šafránu) ve mně probouzí ohromnou zamilovanost k poctivým příběhům, vášeň pro citlivou režii, a běsný adrenalin během napínavých přestřelek. A zejména to příjemně nepříjemné brnkání na obnažené nervy u zdánlivě klidných scén před bouří, kdy se s postavami na plátně může stát doslova cokoliv, a kde nikdo nemá scénářem garantováno přežití. Takže ano, pro tohle já žiju. Láska. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Být film ještě o něco vygradovaný, finální přestřelka na stopáž filmu byla zbytečně krátká, bylo by to za jasných pět. Hodně dobrý western, byť komornějšího ražení s překvapivým koncem, který tady zbytečně někteří vycancali do komentů. Doporučuji o filmu nic nečíst a nejdříve se podívat. Suché drsné, nekompromisní, takové, jako to bývalo v dřívějších dobách. Děkuji za kvalitní westernový zážitek. ()

Brooks 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, archetipálna westernová storka, odohrávajúca sa na jednej lúke, ale poctivá, s jedným prekvapivým zvratom a jednou slušnou prestrelkou. Jej jedinou výraznejšou devízou je charakterovo zaujímavý hlavný hrdina, stvárnený charizmatickým Timom Blakeom Nelsonom. 3* ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Hodně kratičký western, je to taková povídka ze samoty jeden den cesty od zapadákova. Co se stane, když legendární zabiják odloží zbraně a začne farmačit, ale psanci mu zkříží cestu. Střet charakterů a prozaické vyprávění nejprostějšího příběhu, ale do kterého se vešla DOSLOVA celá historie jedné legendy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčalo sa v mestečku Watertown v americkom štáte Tennessee. (MikaelSVK)
  • Herecké obsadenie je výlučne mužské, bez akýchkoľvek ženských úloh. (MikaelSVK)

Související novinky

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

Nejlepší letošní filmy podle Baracka Obamy

19.12.2021

Jako každý rok, i letos si bývalý americký prezident a zároveň obří filmový fanoušek Barack Obama sedl, aby sestavil své oblíbené kulturní žebříčky. Vedle knížek tak došlo pochopitelně i na filmovou… (více)

Reklama

Reklama