Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

VSlunecnice 

všechny recenze uživatele

Výborný a napínavý mysteriózní seriál! První polovina naprostá pecka: pomalé tempo, až nepříjemná hudba navozující atmosféru, výborná kamera a sympatické postavy.  Druhá polovina trochu ztrácela na dynamice a finále bylo na můj vkus urychlené a ne podle mého gusta. Nicméně jsem se od prvního dílu nemohla odtrhnout od obrazovky a milovníkům žánru doporucuji! Velký plus za lekačky a hororové prvky, které byly propracované, originální a ne ve stylu dnešních hororu, kde se leknete jen hlasité rány… ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zo seriálu cítiť sympatický retro feeling a vyzerá, že found footage nie je úplne mŕtvy, stačí šikovný prístup, zručné osoby a kvalitný výsledok sa môže dostaviť. /Produkované Jamesom Wanom, to som až dodatočne zistil, ale to nemení nič na veci plus dva diely odrežírovalo osvedčené duo Anson & Moorhead (Synchronic, Spring a iné)./  Dobre namiešaná kombinácia (možné SPOILERY) - found footage, k tomu interdimenzionálne presahy, ktoré ignorujú pojem čas, okultizmus, ľudské obete, záhadný osudový čb film (to evokovalo jednu epizódu Masters of Horror - Cigarette Burns), sekta... (koniec možných SPOILEROV). Prosto koktejl, kde všetko je dohromady vhodne namiešané a chutí to dobre. (Nuž a zaváňa to pravdepodobným záujmom tvorcov o druhú sériu.) Za štyri dávky hviezdneho prachu, chcel som napísať, štyri hviezdy. ;) ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Atmosférou nejpůsobivější a příběhem nezajímavější série od dob zrušení OA. Způsob vyprávění proplétající dvě časový osy dvou osob, kdy každá řeší svojí záhadu, je vtahující a originální zároveň. Navíc se tady pohybujeme ve vodách cosmic hororu, ve kterym se snoubí psychicky pohnutý postavy s nedefinovatelným "zlem" z jiných světů, kde divák v určitých chvílích nemá šanci tušit, co je manifestací oněch psychických poruch a co součástí skutečný reality. Čím víc se pak blíží finále, tím větší mindfuck se rozpoutává. Herecký obsazení plný neotřelých a talentovaných tváří a znepokojující soundtrack to všechno jenom podtrhuje! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Obzvlášť první dva díly jsou hodně pomalé, to jsem měl co dělat udržet oči otevřené. Ale jak se zápletka noří hlouběji a začnou se prolínat reality současnosti a té z rekonstruovaných sledovaných pásek, nabírá na atmosféře i zneklidňujícím tónu, než víceméně všechno zodpoví (ovšem pro zkoumání pravidel Jinosvěta zjevně počítala s další sezónou). 70 % ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší době jsem se dočkal seriálu od Netflixu, který měl napětí i atmosféru namísto idiotského plnění kvót za každou cenu (že, Geralte?). Jasně, multirasového obsazení bylo dosaženo, ale sem taky jednoznačně patřilo. Děj se odehrával v New Yorku a já jsem tady ten mix oprávněně očekával (Na rozdíl od slovanské fantasy. Že, Geralte?). Kromě toho mě hlavní hrdina bavil jak výzorem tak i na poslech, takže obsazení rovněž chválím. Po celou dobu jsem se velice dobře bavil, protože seriál měl vedle výše zmíněného kvalitního napětí a skvělé atmosféry i zajímavý příběh, a výrazného zklamání jsem se dočkal až v průběhu závěrečné epizody. Každopádně si myslím, že jde na produkci Netflixu o velmi zdařilý počin, u něhož nelituji investovaného času. / Poučení: Máš rád tajemno? Tady si přijdeš na své. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Ve 38. minutě, když se Melody (Dina Shihabi) nachází na výstavě v umělecké galerii, slyšíme v pozadí skladbu „Dirty Boots“ od americké kapely Sonic Youth, která vyšla na šestém studiovém albu nazvaném „Goo“, které vyšlo v roce 1990. (Trajektt)
  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • V epizodě roznáší služebná Rose (Meg Hennessy) na slavnosti sklenice s alkoholem. Na tácku má dvě sklenice, ze kterého si host jednu odebere. Rose pokračuje v chůzi mezi hosty s jednou sklenicí, aby z jiného pohledu měla na tácku dvě a pak zase jednu. (pávek)

Reklama

Reklama