Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Archivář dostane za úkol dát do pořádku sbírku poškozených videokazet a zjistí, že je filmařka natočila během vyšetřování nebezpečné sekty. (Netflix)

Videa (6)

Trailer

Recenze (184)

Fr 

všechny recenze uživatele

„V TOMHLE DOMĚ SE DĚJE NĚCO DIVNÝHO…“   Dva příběhy v jednom a found footage namixovanej s normálním filmem. Paranormální příběh – tedy horor, ve kterým se dějou nevysvětlitelný věci, ale … nebavěj mě. Jsou kreténský, divný, nepravděpodobný (no dobře… já vím…), až moc nahraný a odpovídaj spíš psychologický poruše, než fajnovýmu příběhu. Hlavně to natáčení ruční kamerou. To druhý, to normální… na tom by se dalo stavět! Z toho by byl fajnovej celovečerák! P.S.: Aspoň, že to neskončilo trapně.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennej podcast, kterej maj na svědomí  Marc Sollinger a Daniel Powell, neznám. 2.) Věřím, že na mě někdo šahá z telky.  3.) Věřím v Jinosvět.  ///  Thx za titule „Irena Křiváková“.                  PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak...hlavně začátek měl velice pomalý a nudný rozjezd a konec byl vyloženě odfláknutý. Jinak atmosféru to mělo a pokud jste si zvykli na neustále přeskoky mezi jednotlivými časovými rovinami, tak si šlo seriál užít.... Jo a koukal jsem na verzi s českým dabingem a ten byl fakt hrozný, takže doporučuji originál... ()

Reklama

NiWi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zajímavý kousek, ve kterém se mísí postupně budovaná atmosféra jakéhosi nadpřirozena, a okultní realita navozující až téměř spiklenecké myšlenky. Příběh je velmi dobře vystavěn, postupné odhalování bylo ideálně dávkované, protože každé vysvětlení doprovázely jen další otázky. Že se seriál pustil do nadpřirozena mi nakonec vůbec nevadilo, i když by fungoval i s přízemním vysvětlením celé zápletky a finálního kataklyzma. Jestli se najdou nějaká negativa tak místy podivné chování postav, až téměř nelogické a uzpůsobeno scénáři. Poslední tři díl mohly určitě být lépe dějově navázány na sebe, nicméně celkově korespondují s poměrně opatrným tempem celého seriálu. Rozhodně nic přelomového, ale velmi slušný mysteriózní kousek vzbuzující přesně ty emoce, které jsou u tohoto typu žádoucí. ()

Skeksis odpad!

všechny recenze uživatele

Mongoloidná kača, ktorá ani nevie v ruke držať kameru, sa hrá na dokumentaristku alebo čo. A ten druhý, ktorý iba zíza a zíza a zíza... na staré filmové pásky, sa postupne stáva mongoloidný tiež. A ak si niekto myslel, že stačí jedna škaredá soška, nejaké abrakadabra a simsalabim a hókus pókus, čmuha na fotke a nejaká pleseň (že vraj to mal byť horor), tak to na mňa nezabralo. Všetci okultisti sú rovnako drbnutí ako kresťania – tiež veria samým pičovinám. Okrem hlavnej dejovej línie, ktorá bola zrejme napísaná mongoloidom, je tam aj kopa mongoloidných vedľajších maličkostí. Ale keďže je to celé o plesni, o nadprirodzenosti a o cvokoch (že asi halucinácie, alebo aj nie), tak to má tú mongoloidnosť akože ospravedlniť. U mňa nie. Koniec nijaký. Bolo to na piču. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to moc utahané, hrané na efekt a kupodivu i málo děsivé. Musím ale uznat, že mě to v první polovině docela chytlo, protože seriál si udržuje napínavost a jeho mytologie říznutá Lovecraftem má hodně do sebe. Škoda jen že se toho vcelku nic moc neděje, a i to co se děje, nedává smysl. Postavy se chovají jako idioti, o vodítka zakopávají místo toho aby je systematicky hledaly, a domácí videa jsou vcelku krotká. Dina Shiabi se mi ze začátku moc nepozdávala, ale rychle si mě získala, Mamoudou Athie se mi naopak pozdával na začátku, a pak mě postupně víc a víc štval jeho omezený herecký rejstřík. Asi není překvapení, že Netflix seriál ukončil po první řadě. Tohle nikam nevedlo. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (11)

  • Kamera Fisher Price PXL2000, která nahrávala na audiokazety, byla vyrobena v roce 1987 a v prodeji vydržela pouhý rok. Vyrobeno bylo 400 tisíc kusů a prodávaly se za pevnou cenu 179 amerických dolarů. (NiWi)
  • V epizodě je zmíněno, že Melody (Dina Shihabi) vezme Jess (Ariana Neal) v sobotu ráno ke svému psychologovi. Následně Dan (Mamoudou Athie) vyhledá kazetu se záznamem sezení s datumem 16. 3. 1994, což však není sobota, nýbrž středa. (Petr.Mo.3745)

Reklama

Reklama