Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem mě přepadl prvotní hysterický šok. Tohle že je film božského Tima? Pána temných příběhů? Ono to samozřejmě nakonec tak špatné není, jen jde o to přistoupit na režisérovy hrátky. Hlavní hrdina mi připadal jako magor. Prostě úlet v tom dobrém slova smyslu. Tímto filmem jsem si konečně doplnil poslední střípeček do mozaiky umění pana Burtona. Snad mohu prozradit že nejslabším kouskem byla Alenka v říši divů. 50% ()

Purity 

všechny recenze uživatele

Až někdy budu říkat šílené, myslím tím tohle. Film postavený na jedné, naprosto fantasmagorické myšlence... Film, ve kterém se hlavní hrdina řehtá od začátku, až do konce. Když jsem se smál já, tak hlavně jemu:) Ale musím uznat, že jsme se nenudil:) Normálně bych dal asi 3*, ale že je to Burton jsou tam 4... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pee-wee's Big Adventure je film o naprostym idiotovy s idiotskejma vtipama a idiotskym hercem. Ale cely to pusobi svizne a mile. Pee-Wee je neco mezi Beanem (na toho ale nema) a Laurelem. Pribeh je taky strasna uchylarna, jde jen o hledani kola. Ale i kdyz je film komedie, misty neuveritelne stupidni a Pee-Weeho smich mi sel na nervy, i presto je tu v nekolika "hororovejch" scenach mozno poznat Burtonuv rukopis (treba Large Marge, vesteni z karet). Filmu dodava smrnc Elfmanovo hudba, ktera je mistama ale zbytecne vtirava. I kdyz se jedna o Burtonuv slabsi kousek, neda se filmu uprit zabavnost a svoje kvality urcite ma. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Je hodně věcí, co se mi na tomhle filmu líbí. Ta nádherně jednoduchá zápletka, jasná motivace hlavní postavy, spousta doopravdy vtipných nápadů a náznaky Burtonovy výjimečnosti, která se měla naplno projevit až v jeho dalším filmu. To dobrodružství mě prostě docela bavilo, rychle to uteče a tak dál... Ale taky jsem si tak od desáté minuty až do konce přál, aby našeho protagonistu někdo brutálně znásilnil nebo mu aspoň dal pořádně do držky. Nemyslím si rozhodně, že by Paul Reubens nebyl talentovaný, myslím si, že má talentu spoustu a v tomhle filmu ho všechen využívá k stvoření jedné z nejotravnějších postav, co kdy svou přítomností zneuctily stříbrné plátno. Takže bohužel, tenhle film prostě nemůžu mít rád, protože to je PEE WEEHO dobrodružství a PEE WEE je nejspíš skoro v každém záběru a já už PEE WEEHO nikdy nechci vidět. Doufám, že se mi o něm nebude zdát. Oblíbená postava: Amazing Larry. Edit: Pár dnů po shlédnutí jsem se dozvěděl o Reubensově "kino incidentu" a vím teď s ještě neochvějnější jistotou, že tuhle postavu nikdy víc nechci vidět (Netflix film z roku 2016 - ne, děkuji) 5/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Ten Pee-Wee Herman je fakt hodně ujetá postavička a zároveň, jak jsem se dočetl, i něco jak alter ego herce Paula Reubense, kterej ho hrál. No ale teda byl na ranu, prostě zabít ho je málo, celou dobu mi šel na nervovou soustavu. Furt jenom řve uááá, blbě se směje, chová se jak buzik nebo děcko nebo jak dětskej buzik a všechny zvuky jak kdyby dělal nosem. Na druhou stranu Tim Burton ukázal svoje kozy, když se do toho vložil a je to megaplny nápadů. To člověk někdy ani nestihal to všechno pobrat, velky plus. Místama mi to sice přišlo jak něco od Tromy nebo od Johna Waterse, ale pak už ne. No ale celkově jsem se spíš nudil a řikal si, ježiši kriste, na co to čumim... ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)
  • Prvý film, na ktorom spolupracoval Tim Burton s dnes už jeho dvorným skladateľom Dannym Elfmanom. (lilina133)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama