Reklama

Reklama

Pee Wee, přerostlý chlapec se sportovním sestřihem, rtěnkou a scvrklým flanelovým oblekem, žije ve svém bizarním domově vcelku idylickým životem. Tedy až do chvíle, než mu někdo odcizí jeho nejcennější majetek: vzácné požární kolo. Okamžitě se vydává na zběsilou pouť ve snaze najít svou ztracenou lásku. Po cestě se spřátelí s nejrůznějšími podivíny, navštíví Alamo, ustojí děsivé halucinace a mnohem víc! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U prvního Burtonova celovečerního snímku mě nejvíce iritovala hlavní postava Pee-Weeho. V prvních minutách filmu jsem měl dokonce i chuť tento film vypnout, nicméně jsem chtěl vědět, jak se bude děj vyvíjet dál. A nepochybil jsem, alespoň ne úplně. Pee-Wee se chová celý film lehce jako dement, jeho výstupy byly občas mimo mísu a na vrcholu trapnosti, ale za to Burton vážně nemůže. Samotný příběh je ulítlý, ale to ničemu nevadí. Ostatní vedlejší postavičky jsou taktéž bizarní a místy na mě sálala ona typická burtonovská atmosféra z použitých kulis, či speciálních efektů, která je pro jeho další filmy více charakteristická. Zkrátka snímek, ve kterém se musí člověk hlavně vyrovnat s pošahanou postavou Pee-Weeho, jinak je to celkem ucházející filmařský kousek. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pee-Weeho velké dobrodružství je jedna velká blbost, ale já se u ní parádně bavil. Prvních 10 minut jsem nevycházel z údivu a čekal, zda v podobném tempu bude pokračovat celý film. K mému úžasu tempo nepolevilo a Pee-Wee dál halekal jako na lesy. Ve filmu je sice pár nudnějších scén, ale jako celek je to naprosto nezapomenutelné. Paul Reubens by si za hlavní roli zasloužil Oscara! Je to ale také film, na který musíte mít stoprocentně náladu, nechtít u sledování moc přemýšlet a hledat něco hlubšího. Pak si velké dobrodružství skutečně užijete. :-) ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Najslabší Burtonov film ktorého od odpadu delí len to že som sa pár krát úprimne zasmial (asi 3 krát). Inak úplná sprostosť s nesympatickými postavami, lacnými vtipmi a hlúpučkym scenárom. Ak mám pravdu povedať tak hneď na začiatku, pri prvých 15-20 minútach keď sa s Pee-Weem len zoznamujeme, tak som si nebol istý že je to ten film čo som chcel vidieť a v momente som ho chcel vypnúť. Retardovaný smiech všetko ešte korunoval na najväčšiu blbosť akú Tim kedy natočil. Kebyže je Pee-Wee reálna postava tak mu chytím ten bicykel a rozbijem mu ho o hlavu. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Burtonův hraný debut. Režisér teprve hledal svůj styl, (barevnost, divný hrdina, odkazy na Eda Wooda)... Já bohužel poměrně trpěla, nejsem si úplně jistá, zdali kvůli naprostým antipatiím k Pee-Weemu nebo kvůli iritujícímu dabingu. Ale projížďka studiem byla úžasná, stejně tak úvod z barevného domečku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vidět první Burtonův film, a věřte mi, že bylo opravdu těžké ho sehnat, nebyla to žádná legrace, ale nakonec se to relativně vyplatilo, ale řikám, jen relativně. Pee-Wee je totiž tak trošku retard, kterého si buď zamilujete nebo ho budete nenávidět. Na mě se usmálo štěstí, protože tenhle človíček mi ukázal jak dokáže příjemně bavit, bez násilí, bez toho všeho, čeho jsem v dnešní době ve filmech svědkem, a přeci jen zpříjemní náladu, ať už špatnou, nebo neutrální tak důrazně že po filmu budu snad pokaždé odcházet s úsměvem na rtech. Burtonovská základna je ale už i tady na filmu znát, sice trošičku, ale je znát. Pruhované černobílé rekvizity nezklamou a samotná atmosféra rozhodně bude mít co říct. Pokud máte smysl pro humor, pokud máte často úsměv na rtech a pokud máte rádi Burtona, určitě si zamilujete i Pee Weeho a jeho velké dobrodružství, určitě si to zaslouží. Věřím, že tenkrát dokázal vykouzlit mnoha lidem úsměv na rtech, a věřím, že to dokáže i dnes. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (12)

  • Když Velká Marge vypráví svůj příběh, ani jednou nemrkne. (MeanWhile)
  • Auto, které řídí Mickey, když Pee-wee stopuje, je 1959 Edsel Corsair kabriolet. (MeanWhile)
  • Pee-wee má ve filmu telefonní číslo 354-8567. (MeanWhile)

Související novinky

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama