Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Další z českých vztahových komedií, kterých se u nás od jisté doby točí tak dvacet do roka a jsou všechny tak nějak stejné a zaměnitelné. A všechny pramálo vtipné. I herecké obsazení je jak přes kopírák. Tahle komedie je výjimečná možná v tom, že scenáristka z tohoto námětu vytřískala ještě televizní seriál. Rád jsem znovu viděl Hofmanna a Svarinskou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nechci a ani nebudu Střídavku házet do stejného koše, jako Chlapa na střídačku, Dvě nevěsty a jednu svatbu nebo třeba Ženskou na vrcholu,…….to si určitě nezaslouží. Ale když se na to celé podívám střízlivým pohledem, tak jde o stejně zbytečnou a lehce zapomenutelnou komedii, která do současné smutné tvorby lehce zapadá. ()

Reklama

Slepejsek 

všechny recenze uživatele

Ten film působí jako pohodička, dokonce jsem se párkrát od srdce zasmál. Jenže... Od začátku do konce je tady něco schovaného... Něco falešného... Nějaký háček... Jo, prostě od začátku do konce víte, že je to JENOM film, který s reálnou realitou nemá nic moc společného a kde jednotlivé postavy dělají jen to, co od nich zrovna autoři potřebují... PS: jako bonus se dá brát teze, že rodina podle původního vzorce (rodina = 1 muž + 1 žena + x jejich dětí) je přežitek. Tady je nabízena aktuálnější verze, kde jedničky mužů a žen jsou nahrazeny stejně libovolnými čísly (y/z) jako "x" u dětí - platí pouze jediné, a to že x/y/z jsou libovolná kladná celá čísla... ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá vztahová slátanina, jaké česká filmová produkce v posledních letech chrlí tuny. Trochu to připomíná filmovou verzi Ulice. Pár vtipných hlášek tam je, Čvančarová, Holubová a Polívková hrají skvěle. Zbytek je vata, klišé a nuda. Film v první třetině v celku zábavně líčí problém několika nesourodých párů s režimem vyzvedávání dětí ze školy. Chápu ale, že na takto prostinké téma nejde natáhnout stopáž 88 minut. Proto je zbytek zaplevelen nesmyslnými vztahovými zvraty a kotrmelci, které s vyzvedáváním nebo výchovou dětí nesouvisí. Děti jsou vůbec odsunuty na okraj jako nutná stafáž svých hysterických nebo nevyzrálých rodičů, kolem kterých se celý film točí. No a ten naprosto dementní závěr v posledních minutách, to si mohli tvůrci odpustit. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Opět jsem asi trochu mimo dění zdejšího hodnocení ale hold asi tisíc tváří, tisíc názorů. Za mně povedená česká komedie. Super obsazení, doslova. A tentokrát vypichuji i herecký výkony. Hofmann bez diskuze a Čvančarová wau! Jde o to že já jim to všechno prostě věřil. Jakoby tam nebyli vůbec kamery a byl jsem jen nějaký vzduch lítající kolem nich. Příběh trochu jednoduší ale ten styl humoru a propletení všech mezi sebou, velmi povedený. Bylo mi i dokonce líto že už to končí. Dokázal bych si toto představit jako dvaceti dílný seriál. Dávám krásných 75-80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)

Reklama

Reklama