Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (152)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Střídavku bohužel trápí, jak střídá rychle všechny motivy a kvůli nahazování dalších nestíhá ty předchozí řešit. Casting je k tomu přitom jako stvořený, ale čekal jsem lepší prostřídání se v tak zajímavě načrtnutých postavách, co navíc mají tak vtipně řešenou minulost. Absence jakékoliv zápletky tomu také dvakrát nepomáhá a nebýt pár dobrých fórů, plus již zmíněný casting, byla by Střídavka téměř neusledovatelná. Technicky ale smekám, protože občas mi nějaký záběr neskutečně sedl a střihově je to téměř špička. Jen příště prosím, aby se tvůrci chytli jednoho motivu a toho se drželi. Nápadů mají dost, takže už jen zbývá si jeden vybrat a postavit na něm příběh. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tyhle ty ideální komedie funkčnosti 5 lidí, který jsou i přesto, že jsou vlastně sokové/sokyně hrozní kamarádi, u kterých i neideální hádky a převozy dětí jsou ideální. Do toho pomatená babička, nakýblování do jednoho baráku. Vztahy dětí, které se pak taky nakýblují do baráku. No nebýt tam Hoffmana a Vyorálka, tak to celé stojí za nic. To poslání těhle filmů nechápu, má to být situační komedie, a zatím jsou to jen ty situace bez vtipu a přitom nutně přitažené za vlasy. Zuzana se tam absolutně nehodí. A cenu za nejdebilněší postavu vyhrává starší syn. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po ultramilém a ultrabezpečném Srdci na dlani přišla na řadu Střídavka a to je prakticky to samé, jen žánr romantické komedie vystřídal žánr vztahové rodinné komedie sledující "příběh" tři rodin, které jsou vzájemně propletené a skoro každý je něčí bývalý manžel či manželka. Název by napovídal že půjde primárně o střídavou péči o děti (což napovídal i trailer), ale ta tu není prakticky vůbec důležitá a nějakou roli tu hraje pouze okrajově. Prim hrají - jak jinak - vztahy mezi hlavními postavami a různé drobné či větší zádrhele mezi nimi. Opět se tu dost postav chová jako idioti a opět to vlastně nemá čím překvapit. Na druhou stranu ale nemá Střídavka ani hodinu a půl, takže i se všemi svými mouchami dost rychle uteče a za pár hodin o ní nebudete vědět. Jako superbiják na Primě se třemi hodinami reklam to bude super...55% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Střídavka je tradičně jednoduchá, nenáročná komedie, která zaujme především hereckým obsazením, ústřední dospělé postavy jsou velmi dobře zahrané, mladší herci jsou naopak docela nevýrazní, což je na jednu stranu škoda, nicméně o dětech tento film v podstatě ani moc není, byť k tomu název trochu vybízí, a v neposlední řadě potěší také příjemně uvolněnou atmosférou. Humoru je tak akorát, nepůsobí trapně ani nevkusně, v tomto ohledu jsem byl mile překvapen. Přestože jsem tomu zpočátku moc nevěřil, Střídavka je dle mého docela fajn počin, dobře natočený a zahraný, absolutně bez nějakých větších ambicí, pobaví, neurazí, do televize ideální záležitost. 6/10 ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Opět jsem asi trochu mimo dění zdejšího hodnocení ale hold asi tisíc tváří, tisíc názorů. Za mně povedená česká komedie. Super obsazení, doslova. A tentokrát vypichuji i herecký výkony. Hofmann bez diskuze a Čvančarová wau! Jde o to že já jim to všechno prostě věřil. Jakoby tam nebyli vůbec kamery a byl jsem jen nějaký vzduch lítající kolem nich. Příběh trochu jednoduší ale ten styl humoru a propletení všech mezi sebou, velmi povedený. Bylo mi i dokonce líto že už to končí. Dokázal bych si toto představit jako dvaceti dílný seriál. Dávám krásných 75-80% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)

Reklama

Reklama