Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (152)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Další z českých vztahových komedií, kterých se u nás od jisté doby točí tak dvacet do roka a jsou všechny tak nějak stejné a zaměnitelné. A všechny pramálo vtipné. I herecké obsazení je jak přes kopírák. Tahle komedie je výjimečná možná v tom, že scenáristka z tohoto námětu vytřískala ještě televizní seriál. Rád jsem znovu viděl Hofmanna a Svarinskou. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na svete existujú určite lepšie filmy ako je "Střídavka" no na druhú stranu to mohlo byť aj oveľa horšie. V rámci humoru je tu občas scénka, kedy som sa aspoň trochu zasmial, herci sú okey, a pozerať sa to podľa mňa dalo. Má to aj hlavnú myšlienku (hoci stereotypnú a videli sme to miliónkrát) takže ako film to nie je úplná strata času a vo výsledku som zhodnotil, že ma to bavilo viac ako som čakal. Pozrel by som si to znovu? Asi nie. Ale jedno pozretie niekedy stačí a nebudem mať aspoň na to nejaké výrazne negatívne spomienky. Plus treba uznať, že kedykoľvek je vo filme Martin Hoffmann, aspoň trochu zábavy vždy v tom nájdeme. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Střídavka by mohla v záplavě retardovaných českých komedií vyčnívat. Nejde totiž o další pokus ukázat vyšší střední třídu, kterou si většina tvůrců plete s milionáři. Naopak jde o bandu zoufalců, kteří se plácají životem a vystačí si s málem u rodinného krbu. Nikolaev je rutinér a herecká sestava podle toho vypadá. ()

hlava81 

všechny recenze uživatele

Já i žena jsme se bavili. Pokud tomu někdo dává jednu hvězdu, tak měl asi přehnaná očekávání. Já šel na českou nenáročnou komedii se solidním hereckým obsazením a přesně to jsem dostal. Za mě herecky v pohodě. Vtipné taky bylo. Srovnám-li to třeba s Hádkovými, tak u Střídavky jsem se bavil více. 7/10 s klidným srdcem. Až to půjde v TV, dám si to rád znovu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po ultramilém a ultrabezpečném Srdci na dlani přišla na řadu Střídavka a to je prakticky to samé, jen žánr romantické komedie vystřídal žánr vztahové rodinné komedie sledující "příběh" tři rodin, které jsou vzájemně propletené a skoro každý je něčí bývalý manžel či manželka. Název by napovídal že půjde primárně o střídavou péči o děti (což napovídal i trailer), ale ta tu není prakticky vůbec důležitá a nějakou roli tu hraje pouze okrajově. Prim hrají - jak jinak - vztahy mezi hlavními postavami a různé drobné či větší zádrhele mezi nimi. Opět se tu dost postav chová jako idioti a opět to vlastně nemá čím překvapit. Na druhou stranu ale nemá Střídavka ani hodinu a půl, takže i se všemi svými mouchami dost rychle uteče a za pár hodin o ní nebudete vědět. Jako superbiják na Primě se třemi hodinami reklam to bude super...55% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)
  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy a na zámku Štiřín. (dyfur)

Reklama

Reklama