Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie režiséra Petra Nikolaeva plná rodinných a partnerských zmatků. Její hrdinové si uvědomí, že když se ze tří rodin stane jedna velká, budou potřebovat pořádný plán. Plán, jak přežít současné i minulé partnery, všechny děti v rodině, ať už jsou jejich nebo ne, plán, jak se v tom všem neztratit a udržet si zdravý rozum. Život si ale většinou dělá, co chce... a co nečekáte. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (152)

InJo 

všechny recenze uživatele

Natažená epizoda průměrného současného českého rodinného seriálu s otravně nepřekvapivým obsazením (Čvančarová, Hofmann, Polívková, Holubová). Neurazí, určitě ale nenadchne. Petr Nikolaev má nepochybně na víc. Tipoval bych, že natáčení filmů jako je tohle nebo Vybíjená je pro něj pouze nutností, nikoliv radostí. Snad ještě někdy dostane možnost natočit pecku typu …a bude hůř. 45 % ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Jako komedie to u mě celkem uspělo, ale na druhou stranu od toho moc nečekejte. Děj je spletitý a něketeré jeho části mi přišly vnucené. Postavy mezi sebou neměli moc dobrou chemii, taky mi přišlo, že postavy dětí nemusely mít tak velké role. Herecké výkony byly fajn, prezentace byla fajn, ale bylo tam pár nehezky setříhaných scén. Taky jsem si všiml několika problémů s kontinuitou mezi záběry. Hudba byla dobrá, ale v několika scénách si ji mohli odpustit. 6/10 ()

Reklama

JenYu 

všechny recenze uživatele

Souhlasím se slovy Martina Hofmanna (viz Zajímavosti). Film byl vtipný, břitký a plný rodinných peripetií, které mě neiritovaly. Herci hráli dobře a z celého snímku vyzařovala atmosféra přátelství a rodiny táhnoucí za jeden provaz, i když se členové domácností dávno proměnili. Takže jo, klidně bych si dala repete. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia ako vystrihnutá z dielne českej žánrovej kinematografie posledných rokov. Dejovo kŕčovité, scenáristicky ničím nepredvídateľné a ničím originálne, ale zároveň s výbornou atmosférou, super hereckým obsadením a miestami aj vtipnými scénami. Čvančarová v každom filme jede bomby a to sa mi na nej páči, tak to má byť. 60 % ()

brzozin 

všechny recenze uživatele

Prostoduchá vztahová slátanina, jaké česká filmová produkce v posledních letech chrlí tuny. Trochu to připomíná filmovou verzi Ulice. Pár vtipných hlášek tam je, Čvančarová, Holubová a Polívková hrají skvěle. Zbytek je vata, klišé a nuda. Film v první třetině v celku zábavně líčí problém několika nesourodých párů s režimem vyzvedávání dětí ze školy. Chápu ale, že na takto prostinké téma nejde natáhnout stopáž 88 minut. Proto je zbytek zaplevelen nesmyslnými vztahovými zvraty a kotrmelci, které s vyzvedáváním nebo výchovou dětí nesouvisí. Děti jsou vůbec odsunuty na okraj jako nutná stafáž svých hysterických nebo nevyzrálých rodičů, kolem kterých se celý film točí. No a ten naprosto dementní závěr v posledních minutách, to si mohli tvůrci odpustit. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • „Střídavka by měla být zábavná, břitká, chytrá v dialozích, občas dojemná. Na lehkých nohách. Vůbec by pak neměla být blbá. Doufám, že taková bude. Věřím, že ze střižny vyleze komedie, za kterou se nikdo nebudeme muset ani omlouvat, ani stydět,“ uvedl před uvedením filmu Martin Hofmann. (SONY_)
  • „Těsně před natáčením nám Petr Nikolaev ukázal obrázek krásně hladkého souměrného jablka ze supermarketu a obrázek jablka utrženého na chalupě na zahradě, které nebylo reklamně dokonalé, ale bylo opravdové. Taková by měla být Střídavka, řekl nám. Dobrá, zábavná, s nedokonalostmi života,“ uvedli producenti Martin Růžička a Jindřich Motýl z Luminar Film. (SONY_)
  • „Střídavka je komedie, ale chtěli bychom ve filmu obsáhnout různé emoce, neměla by to být jen legrace za každou cenu. Ve své náladě by se film měl podobat třeba Báječným létům pod psa (1997). Věřím, že příběh Střídavky bude divákům blízký, ať už ji sami řeší nebo řeší jen jednu rodinu nebo jen vztah se svým partnerem. Když jsme scénář poslali Martinovi Hofmannovi, nejen že roli vzal, ale přišel se spoustou připomínek a nápadů,“ uvedl režisér filmu Petr Nikolaev. (SONY_)

Reklama

Reklama