Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe Donan a jeho otec Mike jsou drobnými podvodníky, pohybující se neustále na hranici zákona. "Idylka" je náhle a krutě přerušena ve chvíli, když je Mike náhodně usmrcen. Umírající otec pošle syna za nikdy neviděným strýcem. Ten se pohybuje jako stávkový maklér v losangeleském podsvětí, přičemž se od něj nepohne bláznivý psychopat Eddie. Jeho přítelkyní je "femma fatale" Dianne, která vždy hraje na dvě strany, podle toho, která je právě výhodnější. Netrvá dlouho a Joe se ocitne v nebezpečném trojuhelníku vášní a velkých peněz... (Intersonic)

(více)

Recenze (16)

Visáč 

všechny recenze uživatele

Nehorázne amatérsky pokus o neo-noir. Michael Biehn cez značne limitované herecké výrazivo a voice-over (!) zabíja akékoľvek šance na status filmového leading mana. Režisér absolútne nevie, ktorá bije. Herci a scenár si dali voraz. Hudba vykráda soundtracky Bernarda Herrmanna. Charlie Sheen si tu strihne dvojminútové cameo kulečníkového machra a zakončí svoju exhibíciu slovami: "God damn, I'm good." A má pravdu, pretože všetko ostatné je fucking bad. Pozoruhodnou výnimkou je Nicolas Cage utrhnutý z reťaze (i na cageovské pomery), resp. jeho tonycliftonovské alter-ego, Eddie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Další pozapomenutá perlička z VHSkových devadesátek. Jemně bizarní příběh o podfukářích je sice trochu kostrbatý a nepříliš záživný, ale tohle béčko stojí za to vidět jednak kvůli jeho ryzí devadesátkové atmosféře, druhak kvůli hercům. Sympaťák Biehn, schizoidní kulečníkář Sheen, kráska Trigger, ale v první (i poslední) řadě starý mladý Cage, jehož kreace psychopata Eddieho je skoro stejně geniálně šílená, jako třeba jeho Peter Loew ve Vampire's Kiss a jeho další šílené role, které mu kdysi tak skvěle seděly. ()

Reklama

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Největší problém je (dost možná nechtěná) nepovedená žánrová kombinace, protože chvilková snaha o jakousi noirovou stylizaci, které má dodat přesvědčivost i voiceover hlavního hrdiny se hrozně tluče s přehrávajícím Cagem. Chápu, že jeho postava neměla být úplně normální, ale Nick se dostal i za hranici šílenosti a vytvořil jakési vtipné suprapodivno a v tu chvíli se nedá brát vážně ani zbytek filmu, protože i kdyby se podařilo vytvořit jakousi noirovou atmosféru, s nástupem chlápka s příšernou parukou, který mluví jako retard, se všechno zhroutí jako domeček z karet. Na druhou stranu některé jeho výstupy se staly legendárními a jsou stále zdrojem zábavy a dokonce se Nick ve filmu jednou zeptá "What am I, a fucking retard man?" a to se taky počítá. ()

weasel.p 

všechny recenze uživatele

Trochu abstraktní gangsterka, z který sem měl divnej pocit a některý scény úplně nepochopil, je tu částečně cítit "americká stará škola detektivek", postavy jsou tu zajímavý (souhlasím s ostatníma,že nejvíc se tu vyblbnul Cage) ale děj je prostě tak nějak mimo čas a realitu :). Nicméně to nebylo nejhorší. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Nicolas si zaslouží jednu hvězdu, Cage tu druhou. Ano, všechno to psycho brutal představení Eddieho bylo jediný kladný k hodnocení této hry k poblití. Hrozný herecký výkony - Biehn může být opravdu rád, že se zviditelnil v jedničce Téčka, pač to je absolutní neherec a nedá se na jeho úlisnej rypák koukat. Kamufláž v příběhu je laciná a předvídatelná. Navíc mi vůbec nejde do palice, jak se k tomuhle projektu přimotal i Charlie Sheen... No šílená krávovina! 45% ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama