Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hodný chlapec Ron se dostane do věznice za obchod s marihuanou. Bere si ho pod křídlo Earl Copan, který je za mřížemi už osmnáct let a snaží se Rona naučit pravidla života ve vězení... Vyfasovat v jednadvaceti pár let naostro za šíření marihuany - to je pořádná noční můra. Když ale Ron (Edward Furlong) vstoupil poprvé do své cely, pochopil, že jeho špatné sny ještě ani pořádně nezačaly. Jeho spolubydlící (Mickey Rourke) je populární místní "děvče" a Ron brzy zjistí, že i jeho vlastní mladá kůže představuje pro vyhládlé kriminálníky velké lákadlo. Naštěstí vzbudí brzy zájem místní autority Earla Copana (Willem Dafoe), vězně, který už strávil za mřížemi takovou dobu, že si ani nepamatuje jaké to bylo na svobodě. Pro Earla se mladík stane náhradou za všechno, co nikdy neměl - za rodinu, přátele, syna - a na oplátku Ron získá ochranu i zasvěcení do nelítostných pravidel světa uvnitř věznice. I Earl má ale své nepřátele a atmosféra ve věznici začíná houstnout. Snímek vznikl podle románu známého scénáristy Edwarda Bunkera (Na svobodě s Dustinem Hoffmanen), který se předtím odseděl ve vězení řadu let. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Terva 

všechny recenze uživatele

Mimo seriálů je to druhý pokus Stevena Buscemiho o natočení filmu, a zase se mu to povedlo. Na film Věznice (Animal factory) jsem narazil náhodou a tak jsem si zjistil podrobnosti: Produkce bratři Coenové, herci: Willem Dafoe, Edward Furlong, Danny Trejo nebo Mickey Rourke, to naznačuje něco dobrého. Vězeňská balada od Stevena Buscemiho může začít. Ron Decker sedí za prodej marihuany a chce se dostat ven. Na povel si ho vezme dlouholetý vězeň Earl Copen a o kousek dál stojí Vito. Copak odsud nechcete nikdy vypadnout?... zazní ve filmu...Vám se libí bejt za katrem? Je to tady samej vyvrhel, třeba Paul Adams si šlehne i chcanky, jen aby z toho měl rauš!!! Je to parta k pohledání a když nemáš kámoše, tak musíš bejt buď neskutečnej drsňák, nebo něčí děvka. Jo a mimochodem, vězeň se neříká. Správný chlapi si říkají muklové. Jan(a) je boží. Mně je čůrák úplně k ničemu. Nejradši bych si ho ufik. V příštím životě budu holka jako lusk. Vězení vás změní....chci zpátky do své cely!!!! Ven půjdeš až za pět let, co teď? Je ještě jedna cesta ven a to útěk. Někam se zdrhnout dá. Komu se to povede a jak? No uvidíme. Lepší vládnout v pekle, než sloužit v nebi. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takovej slabší výcuc Shawshank redemption, ale pořád se jedná o solidní vězeňskej film, ale hodně postrádá nějaký silnější momenty a drsnější atmosféru, krom toho pro Furlonga to tam nebylo žadný peklo, jak by se dalo předpokládat, ale docela taková pohodička. Nicméně herci super, Dafoe, Furlong parádní, k nim několik skvělejch vedlejších postav v podání Treja nebo Arnolda a Mickey Rourke jako buznič neuvěřitelnej, já si fakt celou dobu myslel, že je to nějakej pravej buzerant. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Teprve dnes jsem schopná napsat, proč jsem dala Věznici čtverec. Za prvé - Willem Dafoe z kterého jsem nemohla spustit oči jak skvěle se téhle role ujal. Za druhé - to byl fakt, že Steve tak jako v jiných vězeňských filmech netlačil tolik na maxi drsnou násilnickou strunu a za třetí - mně ten nevyřčený "kamarádský" podmaz vážně bavil. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hry, koncerty, rauše, empatičtí a pozorní vychovatelé - pokud by jste velkoryse přehlédli tu občasnou anální penetraci a kudlu v zádech, řeknete si, že to je docela zábavný skautský tábor, nicméně neodvážím se zpochybňovat autentičnost novel Eddieho Bunkera, protože ten pán zjevně věděl, o čem píše.. Film těží se zajímavého hereckého obsazení (Dafoe si ponechal image Maxe Schrecka z natáčení Ve stínu upíra, Rourke zase přijal vzhled T.Curtise z Někdo to rád horké, Furlong zůstal věrný své škatulce křehkých rebelantů) a pod taktovkou Buscemiho se všichni snaží ze všech sil, leč samotný příběh zůstal někde v cele předběžného zadržení.. Člověk si nakonec odnese tristní ponaučení, že americký vězeňský systém rozhodně nemá za cíl nováčky za mřížemi napravovat, ale jen je odklízí ze společnosti. Továrna na zvířata z nich už udělá kvalitní mukly, kteří se pak spolehlivě vrátí do normálního života jako vyměnění.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Steve Buscemi se sem tam pustí do režie a nemá vůbec nejistou ruku. Docela překvapí. Jak dokáže být snímek drsný, což v tomhle případě rozhodně patří. Buscemi měl skvělou ruku i na herce, kdy Dafoe a Furlong do děje sedí, i když Furlong je ze začátku takový moc velký hezounek. Nakonec ale svou roli zvládnul. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo ve věznici Holmesburg ve Philadelphii. (Terva)
  • Kytarista vystupující během vězeňské show je Antonyho Hegarty (z Antony and the Johnsons) a píseň, kterou zpívá, je verze "Rapture", kterou lze nalézt na stejnojmenném albu z roku 2000. (Chatterer)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu, který napsal Eddie Bunker. (Terva)

Reklama

Reklama