Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to legrační: sice absolutně netuším, proč se to radši nejmenuje "Void: The Dishonored Legacy", protože mi to strašně připomíná právě Corvův svět od tvůrců ze společnosti Arcane (náhody neexistují?), ale budiž. Hehe. Tohle je každopádně animovaný seriál desetiletí, který si ve svém repertoáru přeje mít každé kreativní studio. Rozmáchlý, draze působící, dobře promyšlený s neuvěřitelně komplexními postavami. V podstatě to velkou měrou stírá adultery rozdíly mezi hranou a CGI tvorbou. Troufám si tvrdit, že čím byli například Mooreovi Strážci revoluční pro dekonstrukci superhrdinského comicscu, tím samým měřítkem budou Riot Games kalibrováni pro přínos plně vyzrálého faktoru do světa animovaných příběhů na pokračování. Netflix tímhle dospěl. [Netflix] ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Ako neznalec hernej predlohy nedokážem úplne plnohodnotne vychutnať a oceniť príbeh ako taký, za ktorý sťahujem jednu hviezdičku, nie že by bol zlý - postavy sú dobre napísané, majú svoj vývoj, svet nie je čiernobiely - no miestami mi utekala pozornosť od seriálu niekde mimo. Na druhej strane animácia je skvelá a hudba, poťažme soundtrack špičkový, za zmienku stojí prinajmenšom titulná skladba od Imagine Dragons / J.I.D. "Enemy", ktorá je neuveriteľne chytľavá či "Guns for Hire" od Woodkid, ktorá sa v spojení so scénou "lightning of the beacon" u mňa postarala o jednu z najzimomriavkovejších filmových scén roka. Off topic - "Guns for hire" by bola absolútne úžasná ako titulná skladba k Jamesovi Bondovi, či už novému alebo ako alternative song k No Time to Die. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nikoliv bezvýhradná, ale zkrátka parádní jízda v atraktivním steampunk/fantasy městě, jehož politiku a (její) proměnu zevrubně řeší, a se skvěle prokreslenými postavami (zde bych viděl asi největší háček, hrdinských originů je tu pomalu tucet, takže na nejzajímavější linku sester Vi a Powder/Jinx se zas tolik nedostává). Všechno zasluhuje absolutorium, od zmiňovaných postav a světa, přes dokonalou, kinetickou akci (kterou se překvapivě neplýtvá), až po fantastickou audiovizuální prezentaci s originálním výtvarným stylem/animací. Druhá sezóna je povinnost (a to říkám jako hrou nepolíbený)! ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že by konečně Riot chtěl nějak kompenzovat ty ztracené hodiny u té jejich rakoviny? Asi ano. Práce na tomto se rozproudili dobře a je jasné, že v tomto je jasný background. Já mnohdy nemohu asi objektivně něco vyčíst až třeba na poslední epizodu, která působí dobře a epicky až  tedy na divné přechody scén,  které až nedávají smysl a  jsou trochu vágní, ale to je tak všechno. Plus se nečekaně chabým a divným hudebním doprovodem napříč seriálem Mimochodem... vážně se otevřelo tak moc téma toho, že Vi a Cait jsou vlastně nožnice? V každém případě největší slabina seriálu je to, že otevírá neuvěřitelně barvitý a plný svět, ve kterém se zasvěcuje jenom na konflikt dvou světů z mnoha, kde růžky vystrkuje další. K tomu  tuna postav, která každá má neuvěřitelný příběh a my se k němu nedostáváme a další série jasně láká na pokračování tohoto konfliktu. Obecně vzato jde o pecku letoška, která mě stále nedokáže nijak sundat, abych byl na větvi, ale minimálně se dokážu těšit na další kontent. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Určitě záleží, jak se na to budete dívat. Příběh bude sem tam obsahovat nějaké ty klišé, nebo nesrovnalosti, ale já se neubráním tomu dát za pět hvězd, protože jsem si naprosto sedla na zadek z animace, z detailů, z atmosféry, která na mě nikdy z žádného jiného animovaného filmu, ani seriálu nepůsobila tak mocně jako tady. Naprosto skvělá popově kulturní jízda řízlá steampunkem, zajímavými postavami (cool herními, ale vycházejícími z nejstarších svárů společnosti) a videohrami a přitom zachovávající pravidla hraného filmu. S ničím se to nemaže, nic není jednoznačné. Z tohohle jsem fakt paf, protože na animované filmy/seriály mě nikdy moc neužilo. 100% ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Kapela Imagine Dragons, která složila k seriálu úvodní písničku, si v této epizodě zahrála v animované podobě. (NiWi)
  • Když se Powder během honičky ukrývá se svým lupem z Piltoveru za rohem budovy, lze na stěně vidět houbičku, která patří yordlu Teemovi, jenž patří mezi prvních 16 šampionů ve hře „League of Legends“. Podobných odkazů na postavu Teema lze vidět v seriálu hned několik, např. ve formě plyšáka, uvnitř arkádové hry či obrázkové knihy. (Luicy)
  • Viktora na Piltoverskou univerzitu přivedl profesor Stanwick, nikoliv prof. Heimerdinger. (Luicy)

Reklama

Reklama