Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (68)

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám a umírám blahem. Dočkala jsem se… ach a jak já si to užívám! Postavy, co zůstávají samy sebou. Promyšlený děj bez nelogických pseudo-souvislostí. Zvraty, které šokují, ale primárně vycházejí z děje (a ne ze záměru šokovat). A neumím si pomoct, ale Jinx jako postava je tak sakra dobře vytvořená! A ony jsou vlastně všechny… žádná černobílá, dobro a zlo. Je to především geniální směs šedé v nádherné animaci. Na tohle zdejší systém hodnocení nestačí! ()

mclenin 

všechny recenze uživatele

Ako neznalec hernej predlohy nedokážem úplne plnohodnotne vychutnať a oceniť príbeh ako taký, za ktorý sťahujem jednu hviezdičku, nie že by bol zlý - postavy sú dobre napísané, majú svoj vývoj, svet nie je čiernobiely - no miestami mi utekala pozornosť od seriálu niekde mimo. Na druhej strane animácia je skvelá a hudba, poťažme soundtrack špičkový, za zmienku stojí prinajmenšom titulná skladba od Imagine Dragons / J.I.D. "Enemy", ktorá je neuveriteľne chytľavá či "Guns for Hire" od Woodkid, ktorá sa v spojení so scénou "lightning of the beacon" u mňa postarala o jednu z najzimomriavkovejších filmových scén roka. Off topic - "Guns for hire" by bola absolútne úžasná ako titulná skladba k Jamesovi Bondovi, či už novému alebo ako alternative song k No Time to Die. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Předem upozorňuji, že jsem v životě nehrál LoL, ba co víc, hrou přímo opovrhuji. Arcane je ale naprostý klenot a absoltní povinnost pro všechny. Příběh není nijak originální, ale je sakra dobře vybudovaný stejně jako jeho charaktery. Arcanu se zejména daří budovat silné ženské hrdinky a strká tím veškerou snahu Marvelu do kapsy. Samotný potlesk si zaslouží první 3 epizody fungující jako origin, možná nejlepší origin, jaký jsem v animovaném světě viděl. Animace, steampunkový svět a mnoho dalších elementů je jen třešničkou na dortu. Riot Games mají za sebou 10 let existence LoL s více než 140 hrdiny a lorem, se kterým nijak nepracovali. Něco mi říka, že po tomto kousku se rozjede velký kolotoč nových her, filmů a seriálů ze svéta Runeterry. Kolotoč, na který se nesmírně těším. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je to legrační: sice absolutně netuším, proč se to radši nejmenuje "Void: The Dishonored Legacy", protože mi to strašně připomíná právě Corvův svět od tvůrců ze společnosti Arcane (náhody neexistují?), ale budiž. Hehe. Tohle je každopádně animovaný seriál desetiletí, který si ve svém repertoáru přeje mít každé kreativní studio. Rozmáchlý, draze působící, dobře promyšlený s neuvěřitelně komplexními postavami. V podstatě to velkou měrou stírá adultery rozdíly mezi hranou a CGI tvorbou. Troufám si tvrdit, že čím byli například Mooreovi Strážci revoluční pro dekonstrukci superhrdinského comicscu, tím samým měřítkem budou Riot Games kalibrováni pro přínos plně vyzrálého faktoru do světa animovaných příběhů na pokračování. Netflix tímhle dospěl. [Netflix] ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game changer na poli fantasy a Netflixovské produkce. Luxusní podívaná jakou i v komiksu těžko pohledat a že jde poznat, že mají kluci načteno. Muselo mě přesvědčit prudce pozitivní hodnocení někde na sociálních sítích, i k prvnímu kliku jsem byl hrubě nedůvěřivý, no po pěti minutách mě měli. Devítidílný seriál čerpá z toho nejlepšího od Gaimana po osudové hry Scotta Snydera v Batmanovi, rozkročí se v politice jako Lucasova sextalogie Star Wars a završí to epičností ne úplně nesrovnatelnou třeba i s Pánem prstenů přinejmenším v tom, jak schopně a precizně jsou vykreslené hlavní postavy. Nevím, odkud a za jakých zdrojů svou inspiraci tvůrci hledali, ale trefili to. A ještě, jak jsem pochopil, aniž bych kdykoliv hrál, perfektně provazuje s hrou. Slabší momenty ve scénáři hravě a meganásobně přebije dojem z celku. Animace je úžasná, příběh je pavučina, Jinx je perfektní postava a směle se může rovnat legendám záporáků jako je Joker. Zmínil jsem animaci? Střih? Nápady? Dynamiku? Soundtrack? Úžasné světy? Propletenost steampunku a magie? Schopnost nadchnout a posilovat nedočkavost na další díl? Zářit tolika silnými momenty, že by to roztrhalo většinu tuctových jednohubek na Netflixu? Potlesk. Neuvěřitelná záležitost a budoucí legenda. Přeju jí to. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Uvnitř vzducholodě, jež přiletěla do Piltoveru během Dnu pokroku, se nachází barely, na kterých je nakreslen potulný sládek Gragas, vznětlivý rváč známý pro svou snahu o vytvoření nejdokonalejšího piva na světě. Barely se tak staly výborným prostředkem pro vpašování třpytu. (Luicy)
  • Muže posedlého třpytem, který nabízí pomocnou ruku Caitlyn, nevidíme poprvé. Jedná se totiž o stejnou osobu, jež se Vander zastal při kšeftování v Poslední kapce hned v úvodní epizodě. (Luicy)
  • Atlas Gauntlets (hextech rukavice, které se později stanou hlavní zbraní Vi) nevytvořil podle původního lore Jayce, ale Vaido Violante. Jayce se pravděpodobně podílel pouze na drobných úpravách pomocí magitechniky. (Luicy)

Reklama

Reklama