Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(9)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (69)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nikoliv bezvýhradná, ale zkrátka parádní jízda v atraktivním steampunk/fantasy městě, jehož politiku a (její) proměnu zevrubně řeší, a se skvěle prokreslenými postavami (zde bych viděl asi největší háček, hrdinských originů je tu pomalu tucet, takže na nejzajímavější linku sester Vi a Powder/Jinx se zas tolik nedostává). Všechno zasluhuje absolutorium, od zmiňovaných postav a světa, přes dokonalou, kinetickou akci (kterou se překvapivě neplýtvá), až po fantastickou audiovizuální prezentaci s originálním výtvarným stylem/animací. Druhá sezóna je povinnost (a to říkám jako hrou nepolíbený)! ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tleskám a umírám blahem. Dočkala jsem se… ach a jak já si to užívám! Postavy, co zůstávají samy sebou. Promyšlený děj bez nelogických pseudo-souvislostí. Zvraty, které šokují, ale primárně vycházejí z děje (a ne ze záměru šokovat). A neumím si pomoct, ale Jinx jako postava je tak sakra dobře vytvořená! A ony jsou vlastně všechny… žádná černobílá, dobro a zlo. Je to především geniální směs šedé v nádherné animaci. Na tohle zdejší systém hodnocení nestačí! ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Jakožto člověk co nikdy nehrál LOLko a ani se nikdy nezajímal o nic s tím spojené jsem opravdu, ale opravdu moc překvapen jaké dojmy na mě seriál ponechal. Začal bych animací, která je opravdu skvělá a spolu s působící 2D animací pozadí to vypadá naprosto ÚŽASNĚ. Je vidět že takové prostředí jasně funguje, jak už jsem se přesvědčil ve snímku Spider-Man: Paralelní světy. Animace za mě působila opravdu přirozeně a pohyby vypadali reálně. To bylo vidět především v soubojích, které také udělané na výbornou.  Celkově se pro mě jedná o tu nejlepší animaci, kterou jsem měl možnost vidět. Kromě animace tu také září úžasná hudba, která se do seriálu náramně hodí. Celé to je vložené do příběhu, který není nejvíce originální a někdy by některé části chtěli trochu více času, ale ve stylu v jakém se nese to vypadá parádně. Po celou dobu vše dává smysl a krásně do sebe zapadá. Příběh doplňují postavy, které mají charakter je zde zvládnutý úplně na jedničku. Postavy mají skvělý vývoj a všechny si je okamžitě zamilujete. Autoři dokázali krásně ukázat, kdy je čas se rozhodovat a jak velký nastal problém, jelikož ve většině případů nějaké události se dokáže změnit celý příběh, nebo i život ostatních občanů jak Piltoveru, tak i Zaunu. Kdybych měl probrat každou epizodu zvlášť, řekl bych že žádná není nějak špatná a každá má svoje i když taková druhá epizoda na mě zanechala asi ten nejmenší dojem, ale i přes to se jedná o skvělý díl. Nedokážu říct, který Act jsem si užil nejvíce, ani která epizoda se mi líbila nejvíce. Pouze to, že z prvního Actu to byla určitě epizoda třetí. A to díky úžasné akci, posunutí příběhu, emoční stránce a hlavně nečekanému konci. Ve druhém Actu to byla epizoda šestá ve které mě přišlo že se příběh velmi posunul a přišel mi více originální. Akce se povedla jako vždy a výkony ve stylu dabingu byli znovu úžasné. V posledním třetím Actu by to byla závěrečná devátá epizoda. Znovu za výbornou akci, animaci, dabing,... Závěrečné scény na mě zanechali dojem a musím říct, že konec je opravdu zajímavý a otevřený. Na závěr bych dodal, že na Arcane by jste se měli bez váhání podívat, ať už o LOLku něco víte, nebo ne. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Game changer na poli fantasy a Netflixovské produkce. Luxusní podívaná jakou i v komiksu těžko pohledat a že jde poznat, že mají kluci načteno. Muselo mě přesvědčit prudce pozitivní hodnocení někde na sociálních sítích, i k prvnímu kliku jsem byl hrubě nedůvěřivý, no po pěti minutách mě měli. Devítidílný seriál čerpá z toho nejlepšího od Gaimana po osudové hry Scotta Snydera v Batmanovi, rozkročí se v politice jako Lucasova sextalogie Star Wars a završí to epičností ne úplně nesrovnatelnou třeba i s Pánem prstenů přinejmenším v tom, jak schopně a precizně jsou vykreslené hlavní postavy. Nevím, odkud a za jakých zdrojů svou inspiraci tvůrci hledali, ale trefili to. A ještě, jak jsem pochopil, aniž bych kdykoliv hrál, perfektně provazuje s hrou. Slabší momenty ve scénáři hravě a meganásobně přebije dojem z celku. Animace je úžasná, příběh je pavučina, Jinx je perfektní postava a směle se může rovnat legendám záporáků jako je Joker. Zmínil jsem animaci? Střih? Nápady? Dynamiku? Soundtrack? Úžasné světy? Propletenost steampunku a magie? Schopnost nadchnout a posilovat nedočkavost na další díl? Zářit tolika silnými momenty, že by to roztrhalo většinu tuctových jednohubek na Netflixu? Potlesk. Neuvěřitelná záležitost a budoucí legenda. Přeju jí to. ()

Muel 

všechny recenze uživatele

| Netflix | Ja ako hráč hry som bol nedočkavý, kedy konečne dostaneme niečo zo sveta LoLka. To sa konečne naplnilo a dopadlo to vlastne asi najlepšie ako mohlo. Arcane je totiž vizuálne dychberúci zážitok, ktorý s ľahkosťou a istým prehľadom rozpráva príbeh dvoch sestier. A funguje to naozaj na výbornú. Presný dabing, nádherná animácia, funkčné emocionálne scény, hravé a zábavné využívanie tohto rozmanitého sveta. Naozaj kvalitný, plnotučný balík zo sveta LoL, ktorý som si vždy prial v takejto podobe. GGWP! | Hodnotenie: 9/10 | ()

Galerie (70)

Zajímavosti (33)

  • Viktora na Piltoverskou univerzitu přivedl profesor Stanwick, nikoliv prof. Heimerdinger. (Luicy)
  • Muže posedlého třpytem, který nabízí pomocnou ruku Caitlyn, nevidíme poprvé. Jedná se totiž o stejnou osobu, jež se Vander zastal při kšeftování v Poslední kapce hned v úvodní epizodě. (Luicy)
  • V obchodě U Benza je několik předmětů, které odkazují na itemy, jenž se během hry nakupují ke zvýšení statů šampiona. Ve vitrínách lze spatřit Rabadon’s Deathcap a Eye of the Oasis. Rovněž masky představují itemy z obchodu, konkrétně Liandry’s Torment a Haunting Guise. (Luicy)

Reklama

Reklama