Reklama

Reklama

Dobrodružství Robinsona Crusoe

  • Mexiko Robinson Crusoe (více)
Trailer

Obsahy(1)

Robinson se narodil do dobré rodiny, brzy mu ale Anglie začala být malá. Proto utekl z domova a vydal se přes moře. Jeho loď ale ztroskotala a on se ocitl na neznámém ostrově pouze s kočkou a věrným psem. Člověk ale v nouzi dokáže víc, než by do sebe sám řekl, a tak se brzy naučil, jak v divočině přežít. Rok za rokem ubíhal a jemu na mysli stále palčivěji vyvstávala jediná otázka: Zachrání ho vůbec někdy někdo? (Estrellita)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Z mnou zhlédnutých filmů o Robinsonovi se tato verze drží knižní předlohy asi nejvěrněji, i přesto, že jsou tu některé odchylky. Ale... filmu dle mého názoru strašně škodí uspěchanost, což lze rozpoznat už po pár minutách projekce. V knize trvalo Robinsonovi dost dlouho, než se na pustém ostrově adaptoval, navíc neměl během prvních měsíců u sebe nic jiného než kapesní nůž, tenhle Robinson si na ostrově zvykl rychleji, než kdyby byl vysazen v pětihvězdičkovém hotelu s dámskou obsluhou nahoře bez. A tak bych mohl s výčitkami pokračovat. Buñuel si sice nechal záležet, ale mé požadavky neuspokojil. Jediná filmová verze Defoova románu, která naprosto splnila má očekávání a je mou srdeční záležitostí je Trosečník ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slávny román Robinson Crusoe a Luis Buñuel je určite netradičné spojenie. Surealistické videnie sveta renomovaného režiséra išlo bokom a vznikol dobrodružný príbeh, ktorý pozná každé dieťa. Lenže od tohto režiséra som čakal niečo viac, ako len vernú adaptáciu Defoevho románu, niekedy som si pripadal, akoby som sledoval príbeh z produkcie Walta Disneyho. Niektoré scény boli príliš zrýchlené ( zabývanie sa na ostrove ), iné boli naopak veľmi zábavné ( náboženská rozprava o Bohovi ), v konečnom dôsledku je táto zmes len lepším priemerom. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

ZLÍNFEST Vystřihnout dvě scény (snová halucinace s otcem a teologický dialog Robinsona a Pátka) a, nesoustředíc se na styl, ani nepoznám, že na režisérské stoličce seděl Luis Buñuel. I když film není "buñuelovský", stále se jedná o výbornou, tak trochu jinou adaptaci notoricky známé knihy Daniela Defoea, která příběh ztroskotance nepojímá jako dobrodružné vyprávění jednoho muže a později jeho společníka, ale jako studii osamělosti jednoho muže (i když se k němu přidá společník). Muže, který při odjezdu z ostrova vzpomíná na staré časy, představované štěkotem psa... ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Robinson Crusoe je na Bunuela hodne nezvykly kousek bez jeho typickeho surrealismu, ktery ma ale hned 3 velke vyhody. a] je to jeho uplne prvni barevny film a barvy mu, jak ukazala jeho pozdni tvorba, velmi svedci. b] Je to jeho jediny film napsany v anglictine, coz vnimam jako hodne zasadni pozitivni faktor. a c] Je to zatim jediny film u ktereho jsem si vsiml, ze extenzivne vyuziva hudbu, opet hodne zasadni bod. Kdyby se techhle 3 bodu drzel v kariere casteji, mohl to byt muj oblibeny reziser. Koncept opusteneho ostrova zde navic jako skoro vzdy pusobi velmi atrkativne a zabavne, takze je to dobre zradlo. 8/10 ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý, silný a především zábavný snímek, jenž je zdánlivě věrnou, ve skutečnosti však dost kritickou adaptací slavného románu o vítězství lidského ducha a schopností. Sice tu nenajdeme až tolik odchylek, celkové vyznění je ale nečekaně absurdní, kritické a krutě ironické. Dan O'Herlihy tu představuje Robinsona mnohem zranitelnějšího, osamělejšího a více trápeného nedostatkem společnosti a běžných lidských potřeb, než jak si ho obvykle představujeme. Jedná se tak o zvláštní směs reality, surreality a víry v přirozenost dobrého člověka. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení trvalo tři měsíce a probíhalo v Mexiku u Manzanilla na pobřeží Tichého oceánu. (raininface)
  • Scenár napísali Philip Ansell Roll a Buñuel. (Svadbos)

Reklama

Reklama