Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Na místě brutální vraždy se najde figurka z kaštanů a na základě téhle stopy pak dvojice detektivů pátrá po vrahovi, který má prsty ve zmizení dcery známé političky. (Netflix)

Recenze (210)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá severská detektivka od Netflixu. Sledujeme zde případ vraha, který jako podpis nechává hračky vyrobené z kaštanů. Případ se protne i se starým případem zmizení dcery jedné ministryně. Ústřední dvojice detektivů je dost odlišná a moc si nerozumí. Nakonec ale najdou společnou řeč a ponoří se do vyšetřování. Sledujeme tady také dilema detektivky, která se snaží bruslit mezi prací a výchovou dcery. Mrtvol přibývá a vrah stále není k dopadení. Media tlačí a propojení s ministryní je čím dál silnější. Nakonec je vrah samozřejmě ten, od koho byste to nečekali. Má to dobrou atmošku a finále je celkem zajímavé. I když na tyto detektivky moc nejsem, tak jsem rád, že jsem udělal výjimku. "Kde jste byl včera?" ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Naposledy som sa tak nudila na dovolenke v Nudnej republike. Jediný zaujímavý prvok tam bol ten gaštanko. Ostatné fakty mi pripadali ako: všetko tu už niekoľkokrát bolo. Jediné prekvapko (aspoň myslím, že to malo byť prekvapenie) pre mňa nijakým prekvapením nebolo. Inak, nech si hovorí kto chce čo chce, podľa mňa to bolo zle natočené. Neviem či zlá kamera, alebo réžia... celé to bolo nanič. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

tusim som videla uplne iny serial. takuto kolosalnu blbost som si radsej mohla nechat ujst. neverim, ze clovek, ktory ma napozeranych a precitanych dost krimi, by toto vobec dopozeral. a okrem toho, ked vam je z celeho osadenstva najsympatickejsi alkoholicky otec, asi je nieco zle. detektivne duo Yamaha mi sposobovalo mozgovu smrt. dakujem, nie. neodporucam. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Jela jsem to non-stop a jedním dechem. Opět pecka, výtečná kriminálka. I když je to pořád dokola. Dva parťáci co vyšetřují dost brutální případ. Ona matka samoživitelka, zažraná do práce, které dává stoprocentně přednost před roztomilou dcerkou. Tyhle ženský by fakt neměly zakládat rodinu, je to jedna velká katastrofa. S tímhle mě hlavní hrdinka sakra štvala, jednou se doplazila na besídku a stejně odešla, pak se nemůže divit, že holka chce být raděj u nevlastního dědy, který byl opravdu velkodušný. No a pak je tu parťák odklizený pro neshody se s svým šéfem. Měl být jen do počtu a ejhle chlapec se do případu zakousl, jak vlk do ovečky a už nepustil a nakonec to kaštánkový běsnění rozlouskl. Měla jsem svůj typ na vraha, ale nevyšlo to. Ten arijskej, bezkrevnej tajtrlík, co poskakoval kolem ministryně socky na to rozhodně vypadal. A potěšil mě David Dencik. který ty zakrslý podivíny hraje perfektně. Co dodat Dánsko valí na všech frontách. Je až k nevíře, jak ten sever opanoval filmový a TV průmysl. I slovutný Hollyúd kvůli tomu nespí a má noční můry a przní svými ohavnými rymejky geniální evrpská díla. Zrovna teď je to Viník. A copak bude dál? ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát omleté téma, že se z někoho stane vraždící monstrum, protože je v dětství vystaven sexuálnímu zneužívání. Je to asi stejně pravděpodobné, jako že se z dítěte, které adoptoval malíř, stane také výtvarník. Seriál je plný klasických klišé - vždy, když má někdo říci něco zásadního, kam jede, koho podezřívá apod. řekne, že si to povědí později a zavěsí telefon. Naprosto proti předpisům. Úplně pitomý šéf, který stále maří vyšetřování a ke konci se změní. Policie zezolutně prohlásí, že Kristin nemůže být naživu a později náhle - podle výskytu různých druhů kaštanů zcela změní názor a usoudí, že je pravděpodobně naživu. Poslední díl pak už je zcela podle hollywoodského schéma a tak ministrině, které vrah málem amputuje ruku (krev z rány stříká až na jeho obličej) se brzy zúčastní hledání své dcery. Ta je nepochopitelně pod postelí. V úkrytu v podzemí. Mnohonásobnou vraždu od počátku vyšetřuje tým - dvou lidí! Něco jako krádež auta. Oba hlavní vyšetřovatelé už svou práci na případu končí - on odlétá do Bukurešti, ona odchází z oddělení. A náhle na chodbě v poslední chvíli... Ne to vážně nemá cenu rozebírat dále. Diváci to zřejmě milují, ale mně to jen kazí detektivní případ. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama