Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdo by neznal jednu z nejznámějších filmových písniček "Když se načančám". Tuto a další písničky (např. "Taková jsem já", "Princezny jdou si hajnout" či "Nevadí, to zvládnem") si můžete znovu vychutnat v této oblíbené hudební pohádce režiséra J. Adamce, který do hlavních rolí Běly a prince Davida obsadil I. Andrlovou a M. Vladyku. Královský pár si zahráli J. Bohdalová a P. Nárožný. Teď už se ale přenesme do královského sídla. Princ David v zápalu boje při šermu rozbije zrcadlo. Potrestána je však služebná Běla, která je za zrcadla zodpovědná. Ponížená a zklamaná odchází ze zámku. Král se vzápětí rozhodne oženit svého syna. Jak ale vybrat tu pravou princeznu? Pomocí tří úkolů (musí oškrábat brambory, ušít vestu a složit a zazpívat písničku), při jejichž plnění bude princeznám Babetě a Brigitě pomáhat služebná Běla, k nepoznání převlečená v mužském převleku. Kdo nakonec dostane prince za muže, je tedy nasnadě… (Česká televize)

(více)

Recenze (179)

fantoci 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní pohádka opentlená krásnými písničkami. Ivana Andrlová, coby chytrá a prostořeká zrcadelnice zaboduje na královském dvoře. Skvělé herecké obsazení je dalším lákadlem pro tento hit poloviny osmdesátých let. Skutečně to hit byl. Co si třeba pamatuji, tak se todo dílo zařadilo mezi ty, které si idé rádi nahrávali na video. Vezměte v potaz to, kolik tehdá stály videokazety a jak málo byly k sehnání. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Pro mne nově objevená vynikající vánoční pohádka:-) To co v tomto snímku předvádí především Nárožný, Bohdalová a Císler, to je skvost. Ač se jedná o klasickou komorní pohádku z 80tých let, tak je na co se dívat a člověk se po celou dobu hezky baví. Jen ten Vladyka není ve své roli dostatečně výrazný... ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nekomplikovaná studiová pohádka, která v kategorii televizní tvorby patří k lepšímu průměru. Dějová linie by klasičtější snad už ani být nemohla, kulisy a kostýmy si místy sáhly až na dno nevkusu, princ je poněkud ducha mdlého, ALE jsou tu i vtipné momenty, melodické písničky a na televizní pohádku luxusní obsazení. Královský pár v podání Petra Nárožného, „zvaného (Ú)spěšný“ a „Její Rozkošnosti“ Jiřiny Bohdalové je k sežrání, na rozdíl od naondulovaného Miroslava Vladyky alias prince-joudy a poněkud křečovité Ivany Andrlové. Karel Černoch, coby deus ex machina dějem proplouvá s písní na rtech a šíří pozitivní vibrace, potencionální joudovy nevěsty jsou na zabití, ale jak říkám, v porovnání s dnešními pohádkovými projímadly docela příjemná věc. ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Tak tohle můžu. Ale hlavně proto, že mám na tuto pohádku vzpomínky, kdy jsme ji spolu se sestřenicí coby gramofonovou desku točily pořád dokola až jsme ji uměly úplně nazpaměť. Nejlepší hlášky jsme potom pořád omílaly a řičely jsme u toho až nám tekly slzy. "Rozbité zrcadlo! A zrovna moje nejmilejší!! Jedině v tomto zrcadle byla růžová na mých šatech skutečně růžová!!!" "Zelená, zelená..." ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Nárožný je vážně dobrý jako král. 😀 Pohádka o lásce, která bude dosti komplikovaná. Jsou zde krásné písničky, a Ivana Andrlová je krásná. 👍 Naopak princ je zde od začátku pěkný kvítko, a nechce přiznat žádnou chybu. Princezny jsou hrozné bůů. 😀 Je to dobrá komedie. Poznámka: Ty hlášky jsou TOP. 😀👍 Hvězdiček 4 ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Vlastním hlasem ve filmu zpívá pouze Karel Černoch. Za Ivanu Andrlovou zpívala Iveta Bartošová, za Miroslava Vladyku Marcel Zmožek, za Jiřinu Bohdalovou Jitka Zelenková, za Jarmilu Švehlovou Heidi Janků a za Jaroslavu Kretschmerovou Marcela Holanová. (MahYa)
  • „Vůbec se nezlobím na lidi, kteří mě mají zaškatulkovanou jako princeznu Babetku. Ztvárnila jsem řadu rolí, ale jestliže jsem pro někoho Babetka, tak to taky není špatný,“ uvedla Jarmila Švehlová. (SONY_)
  • Postava moudrého vychovatele Matěje byla psána na tělo Vladimíru Menšíkovi. Jeho zdravotní stav mu ale nedovolil se natáčení zúčastnit, a tak byl nahrazen Karlem Černochem. (Fenk)

Reklama

Reklama