Manu a Matěj na cestě po jižní Itálii
Obsahy(1)
V závěrečném díle seriálu italského kuchaře Emanuela Ridiho a zpěváka Matěje Rupperta navštívíme Národní park Pollino. V restauraci Kamastra v městečku Civita nám její majitel pan Enzo Filardi představí kulturu a gastronomické speciality místní arberešské komunity albánských přistěhovalců. V lesích přírodní rezervace budeme hledat místní bílé lanýže a v městečku Senise ochutnáme speciality z papriček pepperone crusco. (Česká televize)
(více)Recenze (1)
Slunce v dokumentu je nyní v prosinci osvěžující. Italská kuchyně je poměrně chudinská. Těsto, rajčata, olivy, sýr. Zde tvrdý pecorino a polotvrdý capriccio, tedy ovce a koza, mouka, místní oregano a voda. Těstová kulička s rajčatovým pomodoro, sůl, voda , restovaná saltica ricotta a víno. ()
Galerie (11)
Photo © Česká televize / Michal Herz