Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (408)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Vědomá adorace alfa samců. Dokonalý casting a herecké výkony. Přehlídka fyzického herectví a řeči těla. Vynikající atmosfericky působící hudba. Pomalé tempo vyprávění a retrospektivní kompozice. Psychologický vývoj hlavní postavy. Originální žánrové křížení - věženské drama se prolíná s klasickou gansterkou a to celé je ještě řízlé rodinným dramatem. Skvěle vymyšlený a napsaný scénář - Ric Roman Waugh je drsný chlapík, povoláním kaskadér, a je znát, že ví, o čem píše a točí - stal se z něho jednoznačně specialista na vězeňskou tématiku - tenhle specifický subžánr dovedl k dokonalosti už ve Zločinci, pak si sice vybral slabší chvilku v Práskači (přešlapem bylo angažování Dwayne Johnsona do hlavní role a, což je v kontextu Waughova psaní s podivem, scénář byl tentokrát trochu chatrnější...), ale v Shot Caller je zase zpátky v té nejlepší scenáristické i režisérské formě... Lepších žánrových filmů už letos nebude moc... PS: Shot Caller svou atmosférou a popisem status quo americké věznice dost připomíná jeden z nejlepších seriálů poslední doby procedurální drama Jedna noc... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomalé, plazivé tempo občas rozvíri drsná krvavá akčnejšia scéna či dojemný plač zhrozeného človeka, všetky tieto aspekty sú vyvedené v dokonalosť a keby sa Ric Roman Waugh miestami odpútal od šablonovitého scenára a naservíroval aspoň z časti nepredvídateľný či niečím odlišný príbeh od zabehnutých väzenských snímok, ktorých už bolo natočených nespočet, tak by sa jednalo o naozaj nevšedný zážitok. Takto tu máme "len" skvostne zahraný a s umom podaný väzenský snímok, ktorý ani v najmenšom nerobí svojím najvýznamnejším predchodcom hanbu. Depresívnu atmosféru dolaďuje ťaživý hudobný sprievod. Hudba nie je tak drásavá, ako by mohla byť. Aj tak tu však máme slušný hudobný sprievod, ktorý možno neprekvapí, ale svoj účel splní. Celkovo je Shot Caller mrazivým filmovým zážitkom, ktorý vás bude držať v napätí až do úplného konca. Už len vďaka tomu úžasnému výkonu Nikolaja Coster-Waldaua a perfektnému filmovému remeslu, stojí film za videnie. Len neprináša do svojho subžánru nič nové. Inak premena alebo vývoj hlavnej postavy je neuveriteľný. Úplne najlepšia premena v histórií filmu. A je to dôkaz, že väzenie z vás nespraví lepšieho človeka, ale práve naopak. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDINÝ, CO TADY MÁME, JE ÚCTA…“ /// Už je to věc jistá - Nikolaj Coster-Waldau dokáže utáhnout (kromě ségry) i film! Příběh ze dvou světů – toho uvnitř a toho venku, v němž pomocí flashbacků zjistíme, kterak se z makléře mukl Money stal. Nechybí drsnej polda, páč pořádnýho sráče nemůže nahánět jouda z krimi Anděl. Brebentí se tady celkem k věci a příběh taky není úplně blbej. Řek bych, že scénárista a režisér (v jednom) - Waugh, se celkem vylepšuje. Možná si tady mohl vodpustit zbytečnou zápletkovou komplikovanost, páč ubrala příběhu drsňáckost. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju poradit, kdy začít s tréninkem řitního otvoru. 2.) Jsem rodinnej typ. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nad Hartonovým rozhodnutím by sa dalo špekulovať, ale bolo to jeho vlastné rozhodnutie ako naloží so svojim pobabraným životom. Možno trochu pomohli aj okolnosti vo väzení. Každopádne príbeh zaujímavý, herecky slušné (Waldau skvelý a Bernthal zase nesklamal), spracovanie kvalitné, ale hlavne sa mi páčila atmosféra snímku a aj hudba. Z mojej strany spokojnosť .. to je tak, keď dostanete viac ako ste čakali. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Steroidy vyžraní modelové a vepři, parodující americké policejní složky a vězeňský život. Většina filmu se dá shrnout jako 120 minutové zdlouhavě přešlapování na místě za extrémně pomalého šmrdlání houslí v pozadí, kdy se vzpomíná na žužu rodinku a prokládá to jen velmi ojedinělá dávka krvavé zábavy. Následuje jen nerealistické, ukrutně dementní a překombinované finále, no a (doslova) pohádky je konec. Chce to být autentické vyobrazení drsného života v americkém vězení, jenže pak si zcela jemný, nesmělý a hodný zelenáč Lannister, rozpačitě si hledajíc místo u místního teplého gangu "nadlidí", strčí pervitin v kondomu do prdele a rázem se z okrajového pingla stává druhý nejvýše postavený člen Bratrstva vylízaných v celém vězení. Možná ale jen nebyl dostatečný prostor a čas na vyobrazení jeho vzrůstající reputace v gangu, protože by se pak do filmu nevešlo to podstatné, třeba jak permanentně zírá do zdi. Románkovi Waughovi asi ztvrdne jen z představy nahých a vypracovaných nebezpečných "zvířat" v kleci, které se sladkokysele potí a zároveň lesknou při žáru slunce a jejich drsných mačo cviků, takže má obsesi na vězeňské filmy plné nahých mužských těl, ale veškerý svůj fetiš si vyprojektoval už před devíti lety do Zločince , který se snad natáčel ve stejných celách jako tohle a prohodit hlavní herce, člověk nepozná rozdíl pomalu ani ve scénáři. Zatímco v něm bylo vše z vězení pečlivě ukázané a v rámci mezí zábavně vylíčené, zde se jen uboze recyklovalo, vykrádalo, případně jen apaticky nastřelovalo a jako bonus se přidal jen ten ukrutně debilní závěrečný plán, který by skončil minimálně u první prohlídky při přijetí do věznice u roztažených půlek, povoleného svěrače a obligátního zakašlání. 60 % ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)
  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)

Reklama

Reklama