Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (166)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dostanete do ruky námět s nejproslulejším tuzemským sériovým vrahem, jehož případ navíc provázela řádná divočina a nespoutaný devadesátky - a pak natočíte rutinní kancelářskou vyšetřovačku s hrubě předvídatelnou moralistickou linkou mladý koncipientky. Řemeslně super a kouká se na to dobře, ale to je v tomhle případě fakt hodně málo. 5/10, třetí hvězdu nestihlo sežrat prase. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozmazlen prvním dílem jsem očekával, že zbylé dva díly budou minimálně stejně tak dobré, jako výtečná úvodní hodina, nebo ji naopak ještě předčí (jak to u podobných věcí často bývá), ale bohužel, celá minisérie má sestupnou kvalitativní tendenci a ve výsledku to o Roubalovi vlastně ani úplně není. Hlavní tady je začínající právnička, která řeší morální dilema (dejme tomu) a vztah s otcem (zbytečné), přičemž z toho druhého se na konci prakticky stane hlavní zápletka. Čermák je výbornej, ale má málo prostoru, Čenský je výtečný (ale v Ochráncovi byl ještě o chlup lepší), ostatní herci byli fajn. Na Novu dobrý, ale být na to víc času, nebo to dělat ČT, mohla to být fakt lahůdka. Takhle dostáváme jen rutinní minisérii, která je sice furt dobře natočená, zajímavá a dobře odsýpá, ale napětí postrádá úplně (a přitom by bylo na místě) a je na ní vidět, jak je celá prostě nedodělaná. Roubal si lepší zpracování opravdu "zasloužil" a s takovým tvůrčím týmem obzvlášť. 1.část 80%, 2.část 65%, 3.část 60%. Celkem 65%. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima zdařilé kriminální drama, líbila se mi možnost nahlédnout do různých složek obtížného případu (vyšetřování kriminalistů, právnická kancelář, soudní jednání). Herecký ansámbl sympatický, pro Davida Švehlíka mám slabost, Hynek Čermák jako vždy výborný, zajímaví jsou i mladí - Kamila Trnková a Vojtěch Vodochodský.. Celkově spokojenost, Tereza Kopáčová to se mnou umí.. ()

Mlle 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí béčkoví herci. Valná část z nich jen naučeně recituje texty a netváří se, že by ji příběh vůbec nějak zaujal. Zbytek se asi snaží, ale kdo to má poznat, když je celý výsledek tak ubohý. Nabalzamovaná leklá ryba v postavě Daniely je možná záměrem herečky Trnkové (netuším, z jiných filmů si ji nevybavuji), ale znepříjemňuje sledování ještě o další řád. Dialogy jsou někdy odzbrojujícím způsobem stupidní („hodinky nejsou těla“, při prohledávce vepřínu z úst „zástupkyně“ Havlové, a podobně). No a ani Čermák nezachrání plytký scénář prostý všeho dramatu, který se navíc naprosto nepochopitelně namísto na psychologii vraha a hledání příčin jeho děsivých činů zaměřuje na trapně konvenční příběh kariéry jedné koncipientky, jež zápasí s podstatou svého zaměstnání, když ji na konci svého studia pozdě, ale přece objeví… Tak zběsilé případy a taková nuda… ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené složité dokazování psychopatu Roubalovi jeho činy. Trochu škrobené dialogy a ne příliš šťastná ruka při obsazení role státní zástupkyně a tradičně prkenní Čenský a Švehlík jsou mínusem. Naopak Hynek Čermák svou bohorovností připomněl Hannibala Lectera a také mladá obhájkyně hrála vcelku dobře. Suma sumárum lehce nadprůměrné drama o vraždách, které si ještě mnozí pamatují. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Budova advokátní kanceláře s páternosterem (oběžný výtah) je natočená v budově paláce Lucerna v Praze. Lokace popíjení advokátů ke konci epizody se nachází v Café Nona ve 3. patře Nové scény Národního divadla v Praze. (formelin)
  • Ve 2. minutě vidíme v pozadí televizi, ve které můžeme slyšet skladbu „Spoutaná“ od české zpěvačky Jany Feriové, která se proslavila pod uměleckým pseudonymem Karya. Píseň vyšla na jejím debutovém album s názvem „Karya“, které vyšlo v roce 1993. (Trajektt)
  • Vraždy, kterých se Ivan Roubal dopustil, se odehrály v letech 1991 až 1994. (ArthasKarfa)

Reklama

Reklama