Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (165)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je úctyhodné, že Voyo se do podobných vážných témat pouští. Může tak nechat třeba v tomto případě vyniknout režisérku nebo herce, což reálně i dělá. Horší je to už jen se scénářem, který Vám toho o Roubalovi řekne přesně tolik, co česká wikipedie. A to mi na třídílnou minisérii přijde zatraceně málo. Čekal bych toho popravdě výrazně víc. Přitom Hynek Čermák a obzvlášť Kamila Tnková ve svých rolích výborní. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Solidně natočené složité dokazování psychopatu Roubalovi jeho činy. Trochu škrobené dialogy a ne příliš šťastná ruka při obsazení role státní zástupkyně a tradičně prkenní Čenský a Švehlík jsou mínusem. Naopak Hynek Čermák svou bohorovností připomněl Hannibala Lectera a také mladá obhájkyně hrála vcelku dobře. Suma sumárum lehce nadprůměrné drama o vraždách, které si ještě mnozí pamatují. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt slabého obsazení ve vedlejších, ale výrazných, rolích, šla bych s radostí do plného hodnocení. Rozpor mezi výkony excelentními a absolutně nevýraznými, až amatérskými, mě vyrušoval ve všech částech. Kromě Hynka Čermáka, tvl. toho už asi nechci nikdy potkat osobně 😆, Davida Švehlíka, paní prezidentové i podivné dívčiny s naslouchátkem, velmi chválím zapojení madam Reginy, naprosto skvělé to herecké dámy, přeji si ji vídat častěji a Jituš v roli bordel mamá taky perlila ve velkém stylu. Tereza Kopáčová opět zabodovala, však pokud při výběru herců musela z nějakých zevních vlivů dělat kompromisy, je to škoda, protože má na herce výborné oko. A pokud se jen sekla, nevadí, utnout se může i mistr a koneckonců laťku si nedávným Ochráncem hodila sama vysoko. Jinak parádní retro, výborně poskládané, svižné, finální díl vyvolal až nečekané emoce, no opravdu mi pil krev, jak už dávno nikdo, takže chválím a těším se na další tvorbu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Roubale, Roubale, ty kluku jeden zločinecká! Tvůj případ vražd byl svého času pro kriminalisty značně zapeklitý, ovšem pro diváky je to velmi pohlcující podívaná. Hynek Čermák v roli Ivana Roubala je rozkošně poživačný a démonicky manévrující zlosyn, až si říká o nějaké herecké ocenění za svoje ztělesnění (absolutního zla). A k mému překvapení všichni herečtí účastníci kroužící kolem něj a spisů o jeho zločinech se nestali pouhými nadbytečnými figurkami v koutě, žádná z vedlejších postav nebyla jen do počtu, všichni  mají pro průběh příběhu svoji důležitost a odvádějí precizní ztvárnění svých rolí. Jan Čenský v roli přiděleného právníka je najednou nikoliv Janem Čenským, co ve studiové pohádce stavěl rozbořenou polystyrenovou zeď a zpíval cosi o pečení chleba, nýbrž je Janem Čenským, co tentokrát metaforicky peče chleba s manipulativním zločincem, respektive vědomě obhajuje jeho lži. A k ruce má rusovlasou koncipientku Kamilu Trnkovou, která předvádí se soustředěným výkonem zejména lepou fitness postavu, jen ty pravidelně rozdrcené tablety do kávy bych s klidem vynechal. A co Dáša? Dagmar Havlová chytá druhou hereckou mízu a její urputná státní zástupkyně je ztělesněním nezdolné touhy po tvrdém trestu. Řady kriminalistů hájí David Švehlík, ten standardně dobře odvádí herectví, kdy se snaží nepropadat nastavené jednotvárnosti své  úlohy. A za soudní stolicí trůní Jan Antonín Duchoslav, také zajímavá volba a vymanění se z obvyklé herecké škatulky. V podstatě se jedná o soudní drama, kdy je Roubal dopaden a souzen, jenže neexistují proti němu dostatečně nezvratné důkazy. A ty je třeba teprve hledat a nalézt. Třídílnou minisérii má režijně ve zkušených osidlech Tereza Kopáčová, která nasadí tempo a nehodlá z nastavené dynamiky a chytlavosti slevit. Zamrzí jen občasně slabší ozvučení, někdy prostě některá pronesená věta a slůvko zradí divácké sluchovody. Od produkce Novy bych čekal bezduchý tyjátr, neumětelské režijní pojetí, prostě něco prachšpatně a slabomyslně natočeného pro škodolibou kritiku. Případ Roubal ovšem chytí a nepustí. 10/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoli je to avizováno, byl jsem zklamaný ze způsobu podání jednoho z našich velkých vražedných případů. Nejvíce v tom, že samotnému pachateli je věnována nejmenší pozornost. Soudní drama není špatně natočené, ovšem okolní omáčka je příliš řídká a občas nechutná. Pevně doufám, že v budoucnu bude případ ukázán z pohledu krimi až horroru s velkým důrazem na život a činy Roubala (i za cenu určité licence). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (28)

  • Filmová lokace na začátku epizody – erotické natáčení – se nachází v bytě na Jižním městě v Praze. Z okna v pozadí je vidět hotel Kupa v pražských Hájích. (formelin)
  • V části, kdy vyšetřovatelé přichází k hrobce, je za zdí olšanského hřbitova vidět část obchodního domu Atrium Flora. Tento obchodní dům byl však postaven až v roce 2003, a tak v době, kdy se odehrává seriál, tam stát nemohl. (ArthasKarfa)
  • Roubal (Hynek Čermák) říká, že místo na Šumavě, kde má statek, nazval „Pohádka“, ale toto místo se tak jmenovalo dávno předtím a je zaneseno do mapy jako takzvané pomístní pojmenování. Původně nesla osada jméno Christlhof a vznikla v 16. století, postupně zde byly postaveny tři statky. Původní německý název se dá přeložit jako „křesťanská naděje“. Statek se nachází v katastrálním území Javorná na Šumavě, jeho adresa je Javorná 58. Statek je v dezolátním stavu a filmaři v něm netočili. O negativitě místa bylo natočeno několik dokumentů. Statek vlastní společně dvě rodiny. (sator)

Reklama

Reklama