Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

POMO 

všechny recenze uživatele

Naivita zde nevadí, je součástí hry. A ta umí bavit, vkusně míchat popkulturní vsuvky i udržet si přehlednost v poměrně sofistikované scénáristické kostře. Free Guy pro dospělejší, ale ne konzervativní publikum - o to více, pokud vás zajímá podnikání a historie vzniku jednoho herního fenoménu. Film vyšel na VOD ve stejnou dobu jako v kinech Air Bena Afflecka, což je dosti odlišné, ale stejně povedené “podnikatelská dobrodružství” ze stejného historického období. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vyznať sa v ekonomických kľučkách, biznisových podrazoch a presnejšie v dobových reáliách, bol by som maximálne nadšený. Má to perfektne oproti šedej realite upgradeovanú zápletku, super casting a skvele to graduje. Vzhľadom na všadeprítomný nadhľad nemožno tvorcom vyčítať to, že ide pomaly o nerdovskú verziu Jamesa Bonda s mustážou, práve naopak, absolvovať jednotlivé levely a držať palce hráčovi číslo jedna bolo oveľa zábavnejšie, než by to bolo v prípade serióznej drámy. Taron Egerton tu vyzerá ako Luke Perry. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Wow, to bylo dobré. Bál jsem se trochu že to bude tak zbytečný a tupý film jako Air: Zrození legendy, a nakonec pravý opak - výborné drama, komedie, i velmi milá oslava počátků videoher.  Velmi zábavně a trefně předvedené korporátní i politické machinace které drtí těch pár idealistických nadšenců v napínavém příběhu, který v tandemu s hravou režií nešetří nadsázkou a v při dění v Moskvě přechází do až tak groteskní parodie, že jsem jen čekal kdy se honící se auta změní na pixelové videoherní modely... a pak se přesně tohle stalo, a já se jen řehtal na celé kolo, až do nevyhnutelně šťastného konce. Feel good film roku. 8/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vzpomeňte si na dobu bez chytrých mobilních telefonů a dokonale propracovaných počítačových her. Na dobu, kdy se za minutu strávenou na internetu v mobilu platily nekřesťanské peníze. Tehdy jsme volné chvilky například při čekání u doktora nebo v MHD věnovali hraním mobilních her jako Had nebo Tetris. Zajímalo vás ale někdy, jaký příběh stál za vznikem takové kultovní hry? Pro mě neznámí tvůrci přivedli letos na jaře na obrazovky neskutečně atraktivní podívanou, která se samozřejmě skutečnými událostmi pouze inspiruje, ale i tak hravě pracuje s dobovou atmosférou 80. let a do obrazu čas od času promítne i klasickou osmibitovou animaci. Skvělý je navíc Taron Egerton v hlavní roli videoherního návrháře a obchodníka, který chce získat sovětský Tetris pro celosvětový trh. Možná bych trochu krátila, ale od podobného tématu bych nečekala takhle povedený filmový zážitek. Za mě určitě jeden z filmů roku a skoro 5*. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

značně přikrášlený a notně zdramatizovaný příběh vzniku jedné z nejslavnějších videoher a jeho následné cesty na konzole Gameboy.  V tomhle případě je úplně jedno, že 99% věcí co se tady dějí se v realitě vůbec nestaly, protože tohle není historický dokument a kdyby se jelo čistě podle skutečnosti, byla by to nejspíš dost nuda. Takhle je to dost zábavný skoro až thriller z konce studené války a svůj účel v tomhle směru plní skvěle. A takovou automobilovou honičku Žigula s Volhou sme tu neměli od Malého pitavala z velkého města...80% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Obsadenie Egertona, waleského herca anglického pôvodu, do úlohy Rogersa, ktorý je čiastočne indonézskeho pôvodu, bolo kritizované ako "bielenie postavy", tzv. whitewashing. (Arsenal83)
  • Ve filmu za Akemi Rogers (Ayane Nagabuchi) přišli ruští velvyslanci v Japonsku s výhružkou, aby se manžel vrátil domů. Ve skutečnosti se tohle nikdy nestalo. (Yorkcz)
  • Skutočný Henk Rogers (Taron Egerton) povedal, že film neodráža celkom skutočnosť a mnoho vecí je prikrášlených či vymyslených: "Je to hollywoodsky scenár, je to film. Nie je to o histórii, takže veľa z toho, (čo je vo filme) sa nikdy nestalo. Filmári sa nás často pýtali, ako to naozaj bolo... Pokiaľ šlo o autentickosť, snažili sa čo najviac akceptovať naše zmeny. Ale keď sa to začalo dostávať do [kreatívneho rozmachu ako] automobilová naháňačka a tak ďalej, tak to už bolo o tom, že: 'OK, teraz je to už len na nich.' Nemohli sme nič zmeniť." (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama