Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

verbal 

všechny recenze uživatele

To jsem netušil, že nejlepší krotitel frustrací a nezábavnější společník všech dob při nudných filmech, frontách na úřadech, otravných přednáškách a špatných felacích měl až tak dramatickou historii. A netuším to ani teď, protože neměl. Prostě tři korporátní pamrdi v rámci špinavé hospodářské soutěže suše jednali koncem osmdesátek s Rusákama o tom, jak je co nejefektivněji ojebat o jejich prudce adiktivní herní poklad, až jeden z nich vyhrál. Nic víc, nic míň. Podle takových akurátních skutečných událostí by ovšem patrně vzniklo zhruba stejně poutavé audiovizuální dílo jako noční rozprava poslanecké sněmovny nad závažnými změnami Zákona o psích hovnech. Naštěstí to však soudruzi z Eplu řádně zpohádkařili, zesvižnili, osadili agresivními agenty KGB, ani trochu vypočítavými oligopolními správňáky i veskrze prohnilými zkurvysyny, a výsledkem je docela milé, zábavné a místy i napínavé Bus-Fi (Obchodní fikce). Navíc je Tarot silnou trumfovou kartou a veskrze sympatický a přirozený herecký kňuba, motora i mehlo. Ale jinak to samozřejmě bylo zcela nedostatečně teplé, černé a historicky prudce nekorektní. Zejména v progresivním světle nevyvratitelného objektivního historického fucktu, že Tetrisy ve skutečnosti vynalezl již v roce 1980 slavný homoseksuální angolský sběrač ovčího trusu N‘leyno Vkhrychchlu Uuplatz při pokrokové snaze o jeho efektivní skladování. No jsem nesmírně ROZHOŘČEN a již připravuji plačtivý, hodně zamindrákovaný a nesmírně angažovaný článeček do bolševického, děsně rádoby kancelačního vytřiprdelníku Reexpirer, plného sveřepě uvědomělých samozvaných strážců jediné pravé patomorálky a bdělých ochránců globálního světa před odpornými isty a foby!!! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Waw, popravde som ani len netušil, že Tetris vymysleli v ZSSR - a ten príbeh, ktorý sa skrýval za jeho licencovaním a rozšírením do celého sveta je fakt pozoruhodný. Aj keď to miestami pôsobilo fakt až príliš zdramatizovane za každú cenu, tak sa počíta výsledok, a ten sa mi po scenáristickej stránke naozaj páčil. Rusi sa s potenciálnymi zákazníkmi celkom dobre zahrali a skúšali, kam až je kto schopný zájsť. Pôsobilo to až komicky, ale verím, že takáto "hra so slovíčkami" v zmluvách sa mohla skutočne konať. Ten koniec bol dosť prehnaný, v štýle Argo, a to už bol podľa mňa zbytočný extrém. Každopádne, zaujímavý príbeh a aj herecky veľmi dobre zvládnutý. 4* ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Kto by to čakal, že od filmu s názvom Tetris dostane drámu/thriller zo studenej vojny a sondu do prehnitého komunizmu v Rusku (ako aktuálne kvôli práve prebiehajúcim udalostiam na Ukrajine). Ale za to pomerne štýlovú sondu, kde režisér Jon S. Baird pretavil pomerne nudnú a prekombinovanú story o tom ako sa legendárny Tetris dostal z Ruska do zvyšku sveta do svižného a nápaditého filmu plného trefnej pixelovej grafiky (automobilová naháňačka v závere sa radí k tomu najoriginálnejšiemu za tento rok), podporenú skvelým soundtrackom z 80s a opäť skvelým Taronom Egertonom v hlavnej úlohe. Namiesto nudnej biografie sme tak dostali svižný prevažne dialógový film, ktorý aj takto ukecanú story dokáže nakopnúť vtipnými montážami tam kde to je potrebné a svižným tempom odrozprávať príbeh Tetrisu na dvojhodinovej stopáži. CELKOVO: 7/10 ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Lidi se nemění a historie se opakuje. Když jsou cejtit prachy, i ten největší světák zaprodá střechu nad hlavou a komouši si začnou hrát na kapitalisty. Cesta za distribucí tetratenisu byla trnitá, Baird vše podává v tempu, zábavně, hollywoodsky správně, připrogramuje pár grafických fíčur, navrch hodí perfektně naprogramovaného Egertona a je z toho překvapivý zábavný mix na páteční večer. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

7/10. Krásná nízkorozpočtová syrová podívaná zasazená do šedivé Moskvy, kde se Taron Egerton (vybírající si v posledních letech neskutečně kvalitní role jako byl Rocketman či skvělá seriálová Volavka) seznamuje s "východním blokem" a poznává zdejší praktiky a při tom se snaží dostat od bolševickejch pohlavárů pár podpisů na Tetris. Má takový děj šanci na úspěch? To si sakra pište že má, a že to byla kvalitní podívaná! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Ve filmu vidíme scénu, kde Saša (Sofja Lebeděva) v hotelu políbí Henka (Taron Egerton) a později se zjistí, že to nastražili Sověti, aby mohli Henka vydírat. Ve skutečnosti se tohle nestalo. (Yorkcz)
  • V čase 01:50:00 slyšíme skladbu „Opportunities (Let's Make Lots of Money)“ od brtské kapely Pet Shop Boys, která vyšla v roce 1986 na jejich debutovém albu nazvaném „Please“. (Trajektt)
  • "Tetris" z roku 1984 bol najpredávanejšou videohrou všetkých čias od roku 1993 do roku 2020, kedy ju prekonal "Minecraft" (2009). (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama