Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak si jedna z nejpopulárnějších videoher na světě našla cestu k hráčům po celém světě. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (234)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Tetris" vnímam z pohľadu filmárčiny ako solídnu dramatickú jazdu, ktorá ma vôbec nepustila. Priznávam, že som nad pôvodom hry vôbec neuvažoval a je zaujímavé si uvedomiť, ako má jedna z najznámejších značiek v histórii silnú históriu. Je to celkom fascinujúce. Napriek tomu, že som kúzlu Tetrisu nikdy úplne nepodľahol... tak je pravda, že som tomu kedysi venoval celkom slušnú dávku času a kocky boli hold všade. Ale potom som sa samozrejme ako hráč posunul niekam inam. Tento film ma však bol schopný presvedčiť, aby som si našiel niekde online verziu a dal si aspoň jedno kolo. Pretože zrazu hra, ktorá po rokoch už vyzerala celkom staro a neprináša nič, čo by som nepoznal pôsobila, ako keby som si pripomenul dávne staré časy, ktoré boli svojim spôsobom aj výnimočné. Nepoznám asi nikoho, kto by Tetris nikdy nehral alebo nepoznal. A to už niečo signalizuje. Film je možno miestami trošku moc dramatický a dočkáme sa niekoľko scénok, ktoré majú všetko asi trošku len spracovať pre diváka zaujímavejšie, no či už je to tak alebo onak, ide rozhodne o príbeh, ktorý stojí za to poznať a vďaka Taronovi Egertonovi mám pocit, že sa dočkal solídneho prevedenia. Išlo o solídne zakončenie tohto solídneho filmového mesiaca a ako hrač som s výsledným produktom spokojný. Dostatočne kvalitný na to, aby som mu dal odporúčanie. Hodnotenie: A ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

značně přikrášlený a notně zdramatizovaný příběh vzniku jedné z nejslavnějších videoher a jeho následné cesty na konzole Gameboy.  V tomhle případě je úplně jedno, že 99% věcí co se tady dějí se v realitě vůbec nestaly, protože tohle není historický dokument a kdyby se jelo čistě podle skutečnosti, byla by to nejspíš dost nuda. Takhle je to dost zábavný skoro až thriller z konce studené války a svůj účel v tomhle směru plní skvěle. A takovou automobilovou honičku Žigula s Volhou sme tu neměli od Malého pitavala z velkého města...80% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který nepojednává o vzniku legendární hry ale o boji o autorská práva mezi kapitalistickou Amerikou a komunistickým Ruskem. Až překvapivě svižné, řemeslně skvělé, vizuálně nápadité a bezchybně zahrané vyprávění, které je napínavější než by se mohlo zdát a v některých momentech skoro až přechází do regulérního špionážního thrilleru. Milé překvapení a ta nejlepší novinka, co najdete na VOD. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší a nejzábavnější disstrack na komunismus a kapitalismus zároveň v podobě přetahovaný o licenci na kultovní hru Tetris na pozadí vrcholu Studené války.... Geniální politická satira podle skutečný události s neskutečně zběsilým tempem, dynamickým vyprávěním, audiovizuálně pestrou škálou originálních nápadů, hravou herní stylizací a charismatickým castingem [sympaťák Taron Egerton je s každým novým filmem stále větší hvězda]. TETRIS je zkrátka skvělým feel-good filmovým překvápkem, u něhož nemáte sebemenší šanci se nudit. Víc takových "videoherních" adaptací prosím! ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Tetris je pekelně zábavná podívaná, založená na problematice získání práv k téhle legendární 8-bitové herní pecce z komunistického SSSR. Ač není samotný příběh nikterak originální, tvůrci výborně pracují s budováním atmosféry a napětí (velmi připomínající oscarové Argo) a využíváním dobových top syntezátorových singlů (The Final Countdown, Holding Out For A Hero, Heart of Glass). To nemá absolutně chybu. Výše zmíněné je podpořeno vynikajícím hereckým výkonem Tarona Egertona, který tentokrát lehce vykrádá grimasami Lea DiCapria, ale to postavě Henka Rogerse dodává ty správné grády. Na Tetris jsem se upřímně těšil dobré tři měsíce před vydáním a jsem z něj přímo nadšený! Tetris TOP10 nejlepších filmů roku 2023 rozhodně nemine. Za mě jedno velké doporučení! Pět hvězd. 👌 (02.04.2023) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (20)

  • Bývalý prezident společnosti Nintendo Hiroshi Yamauchi a Henk Rogers (Taron Egerton) byli ve skutečnosti dobří přátelé, které spojovala láska ke stolní hře „Go“. Rogers často navštěvoval Yamauchiho a při hraní diskutovali nad novými hrami pro herní konzoli Famicom (Nintendo Entertainment System). (HellFire)
  • Produkce filmu musela být dočasně zastavena po případu koronaviru v Glasgow. Taron Egerton (Henk) byl testován s negativním výsledkem, ale stále byl několik týdnů izolován. (mikki089)
  • Hru „Tetris“ vymyslel roku 1984 rus Alexej Pažitnov, jež se inspiroval stolní hrou „Pentomino“. (mokki5)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama