Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa zmýliť žánrom. Telefón pána Harrigana nie je ani zďaleka hororom, ale skôr mysterióznou drámou, ktorá rozoberá témy novodobých technológií a ľudského svedomia. Niekedy sa snaží pôsobiť veľmi múdro a premyslene, i keď je vo svojej podstate pomerne jednoduchá a predvídateľná. Nemá síce zlú atmosféru, no čo sa úrovne strachu týka, celý čas pláva po povrchu a vôbec nezatne do živého. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ačkoliv sem Kingovu ne zrovna dlouhou povídku četl a dost se mi líbila, trochu sem se obával jak si tvůrci poradí s jejím převedením na plátno, navíc v ne úplně krátký film. Moje obavy se naštěstí ukázaly být liché a filmové zpracování Telefonu pana Harrigana se povídky drží dost věrně, nevymýšlí v ní žádná zbytečná cingrlátka navíc a zachovává její původní kouzlo, které tkví hlavně v přátelství malého chlapce/mladého muže s navenek nerudným starcem (bez dvojsmyslů). Navíc je tu i něco málo k zamyšlení okolo mobilních telefonů, které můžou být dobrým sluhou, ale zlým pánem. Onen nadpřirozeným prvek sem stejně jako v povídce slušně zapadá, nicméně kdo by snad očekával horor v pravém slova smyslu, bude zklamán...75% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jedno je jisté, pro příznivce strašidelných hororů tohle...zkrátka není. Jsem velmi mile překvapen, jak skvěle se podařilo (v což jsem nijak nedoufal) převést Kingovu povídku do filmové řeči. Kdo zná jeho tvorbu, dobře ví, že King je především vypravěč a mistr psychologického dramatu. To hlavní stojí na dialozích postav a jejich následném jednání. Sledovat naslouchajícího Harrigana a předčítajícího Craiga a jejich následné rozhovory bylo tak dokonalé, až mi bylo líto, když jejich setkání skončila. Lehce Faustovské téma, zodpovědnost, vina, moc peněz, přátelství, porozumění, samota, hledání a nacházení. Hrůza zde není prvoplánová, nýbrž je tak trochu pod kůží. A naprosto rozumím nepochopení filmu i tomu, že kdo čekal nějakou bubákovinu, která se nabízela, ale naštěstí zůstal snímek při zemi, musí být zklamán. Ale ať psal King o upírech, vlkodlacích nebo monstrech z vesmíru, tak vždy byl na prvním místě příběh lidí konajících dobro či zlo, mýlících se, hledajících a mnohdy troskotajících. Výborný vizuál a slušná hudba. Spokojenost, ale těm, co by chtěli prvoplánovou hrůzu, film nedoporučuji. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Telefon pana Harrigana je velice slabá adaptace jedné z Kingových povídek, jelikož nedisponuje ale opravdu naprosto ničím, co by mohlo potencionálního diváka zaujmout, tedy krom výrazných hereckých představitelů jednotlivých postav, samozřejmě na čele s Jaeden Martellem, toť ovšem skutečně vše. Tedy je ještě dost zvláštní pravda, že na to, o jak prázdný film se vlastně jedná, tak jsem se kupodivu nudil vážně jen chvílemi, a i spád to mělo poměrně slušný, zvláštní to je ale prostě z důvodu, že prakticky v žádném ohledu tento film nefunguje. Zásadní vinu na tom dle mého názoru každopádně nese miniaturní zápletka, která je zkrátka obsahově na stominutový film absolutně nedostačující, což jak jsem již zmiňoval, tak z toho sice John Lee Hancock vybruslil ještě nadmíru dobře a se ctí, nicméně celý příběh kvůli tomu jednoduše ztrácí na intenzitě a na působivosti, chybí zde jakékoliv napětí, jediný moment překvapení, absentují emoce, nepřítomna je jakákoliv gradace příběhu, na hraně je to pak i s atmosférou, která je sice taková klasicky ,,kingovská,, ,což by mělo být v pořádku, jenže na druhou stranu pro film samotný nepředstavuje prakticky žádný význam a rozhodně nikterak nezvýrazňuje výsledný dojem, samozřejmě k lepšímu. Závěrečná pointa na mě navíc zapůsobila nevídaně katastrofálním způsobem, zcela bezvýsledně, prázdně, prostě úplně o ničem, takže opakuji, při sledování Telefonu pana Harrigana sice pocity nudy a nezáživnosti úplně nehrozí, na druhou stranu se jedná o natolik bezvýznamný příběh, se oželet tuto podívanou může určitě každý. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět na horor, propůjčený od Stephana Kinga to mohl být vskutku velice dobrý. Jen kdyby to provedení  nepřipomínalo spíše existenční drama malého chlapce a jeho seberealizaci, nežli horor. Dílo také často polemizuje nad dopady mobilních telefonů na lidstvo. Může jít o zajímavé, či dokonce pravdivé myšlenky, ale horor to tedy není ani náhodou. To u mne celkové dojmy výrazně sráží. Nakonec vám sám nedokáži povědět zda nejsem z celého počinu spíše zklamaný. Rozhodně jsem doufal spíše v něco temného. Mrtvý kamarád, odmítající odejít a prostřednictvím telefonu se neustále plete do života. Brrr. Namísto toho ubohá náhražka, jenž by se klidně dala nazvat filmem pro děti. Ten v sobě nemá nic nosného a opírá se pouze o samé banality. Přes všechnu kritiku to však vůbec nebylo špatné, můžeme zde mluvit o nepopsatelné míře poutavosti , díky čemuž jsem se při sledování alespoň nenudil. I tak to ale není nic pro mne a o hodnocení stále nemám jasno. 50% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama