Reklama

Reklama

VOD (1)

Malý kluk a boháč v letech se sblíží díky knihám i svým prvním iPhonům. Jejich záhadné přátelství pak přetrvá i po starcově smrti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Relativně hezky natočený poetický příběh o přátelství chlapce a starého boháče. A to je vše co tenhle film nabízí. Neskutečná nuda, u které 100 minut čekáte až se nějak rozjede, - spoiler - což se nikdy nestane. Ten film se šíleně táhne, nenabízí jakoukoliv gradaci, ani náznak napětí nebo snad něčeho co se dá nazývat hororovým prvkem, když už to v té kategorii nějakým omylem je (asi protože to je Kingovka?). Identita tohohle filmu je mi obecně záhadou, protože to není ani mysteriózně zajímavé, ani dramatické, ani thrillerově napínavé.. je to žánrové vakuum. Herecky únosné, ústřední dvojka funguje, ale k čemu to je, když vás zbytek unudí k smrti. Možná jako kniha tenhle příběh funguje, ale jako film je to bída. Není jediný důvod, proč byste měli téhle šedi dát přednost například před letošním Černým telefonem. 4/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Záhada mobilního telefonu, který i po smrti svého majitele komunikuje a zřejmě způsobuje i mysteriózní úmrtí. Tenhle horor neuspokojí diváky lačnící po něčem jednoduše krvavém, o něco větší pochoutkou bude pro milovníky záhad a náznaků sofistikovanosti. Stále je ale dost prostoru pro dost pomalé tempo a nevzrušivý průběh scén, potažmo celého filmu. Samotářský starý bohatý pán se jednoho dne domluví s chlapcem ze sousedství, aby mu předčítal ze sbírky knih. Středoškolák začne ke starému muži docházet na pravidelná odpolední setkání několikrát do týdne a stanou se z nich přátelé. Z výhry pak mladík koupí svému o mnoho generací staršímu příteli první iPhone, naučí ho s ním zacházet a správně používat, který po smrti starce následně vloží do jeho rakve. A jednoho dne mu přijde ze záhrobí záhadná a na první pohled nesmyslná textovka z telefonu nebožtíka. A to není zdaleka všechno, dojde k několika nevysvětlitelně náhlým úmrtím z mladíkova okolí. Pro záhadology by to v podstatě mohlo stačit. U vytržení budou při zjištění, že jde o zpracovaný literární námět Stephena Kinga, pro mnohé ještě stále nepřekonatelného mistra hororu. První polovina filmu ani trochu horor nepřipomíná. Chlapec čte ze známých i méně známých literárních děl, stařík s oblibou naslouchá, občas prohodí spolu pár naprosto nezajímavých vět a to se celé tak nějak kolovrátkově a bez špetky vzruchu opakuje. První náznak něčeho nadpřirozeného a abnormálního přichází tak nějak později, když klučina dostane první velký orgasmus z nenadálé záhrobní komunikace. Nutno dodat, že až do konce film nepřijde s žádným vysvětlením. Divák tedy nezjistí, proč se tak dělo a co mělo být na filmu skutečně hororového. V obsazení se slabiny scénáře a unylost režie Johna Lee Hancocka snažili vykompenzovat mladý Jaeden Martell a velezkušený Donald Sutherland. A v podstatě se jim dařilo zaujmout. I když film měl určitý náznak potenciálu, dokonce i jistá neotřelost byla přítomna, většinou se mu nepodařilo překročit průměr. Přišlo mě, že rozpočet dovoloval jen pár nadstandardních scén, jednalo se třeba o působivěji natočenou autohavárii. V naplnění hororových atributů to dost vázlo. A optimální výsledek se nedostavil. 5/10 ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Určitě bych to nenazývala hororem a to je možná ten důvod, proč je většina diváků, tak zklamaná. Není to totiž typický Kingův horor, na který je většina zvyklá. Tady není žádná krev nebo lekačky, duchové, klauni. Nic takového. Jde o mysteriozní a psychologický film, který pokud ho neberete jako horor, funguje naprosto skvěle. Byla jsem napjatá, příběh krásně gradoval, smsky byly svým způsobem trochu děsivé a měla jsem husí kůži. Za mě je to hodně povedený mysteriózní film, neočekávejte od toho horor, protože jinak budete opravdu zklamaní. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Bohatý podnikatel John Harrigan sa skamaráti s chlapcom, ktorý mu chodí čítať knihy. Chlapec mu po výhre v lotérii kúpi rovnaký iPhone, ako má on, a starý muž sa tomuto daru velmi teší. Po smrti pána Harrigana sa mu začnú diať zvláštne náhody a je jasné, že jeho najlepší kamarát rozhodne neodpočíva v pokoji. - Hororoví fanúšikovia z toho nadšení velmi nebudú, pretože sa to až nápadne podobá na tohtoročný nadpriemerne uspokojivý a hlavne akčnejší The Black Phone, ale stále ide o film, ktorý stojí za to vidieť. Duo Sutherland / Martell má medzi sebou velmi príjemnú chémiu a medzigeneračný rozdiel, pri ktorom mladý človek musí staršiemu človeku ukazovať, ako fungujú moderné technológie, to sme si už zažili zrejme všetci. Záverečná pointa mi prišla tiež spracovaná s prehladom a nesie peknú (na Netflix dokonca až trúfalú) hlavnú myšlienku. Po dlhšej dobe Kingovka, ktorá ma bavila a niekedy si ju pustím znova. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborná adaptace Stephena Kinga - a takových není moc. Specifickou atmosféru předlohy se podařilo zachytit dokonale a Donald Sutherland i Jaeden Martell svými hereckými výkony hravě udrží divákovu pozornost až do konce, ačkoliv film je spíše pomalejší a na první pohled se toho v něm "moc neděje". Ne, není to horor, je to spíš duchařský film k zamyšlení, nevyniká šokujícími událostmi ani nějakými režijními finesami, ale to neznamená, že nemůže být zábavný a krásný. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno