Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Možná přeháním, viděl jsem náhodně jediný díl, ale natočené to je celkem zručně, relativně uvěřitelně a občas je to i vtipné. I když je to už Xtý seriál na podobné medicínsko-záchranářské téma a při pravidelném sledování to asi je i poněkud nudné, neboť z daného schématu holt nelze vytřískat nekonečné množství překvapivých situací... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Náhodou, Medicopter je podle mého názoru velmi dobrým německým seriálem, i když trošku slabší než mojí oblíbení Specialisté a Rex... Tento solidní seriál jsem sice už pár let neviděl, ale když jsem byl malý, strašlivě mě to bavilo a rád jsem na to koukal. Vždycky jsem potom chtěl letět v Medicopteru a nakonec se mi to splnilo... Kdyby tento seriál znovu vysílali, myslím, že bych ho i teď velmi rád uvítal. Ono je to totiž velmi dobré drama s koukatelnou akcí. Pro mě 65% a to až s odstupem času... ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Další typicky německý vyumělkovaný seriál s trapnými herci, příšernou logikou a katastrofálním scénářem. Jedna zábavná "historka z natáčení" za všechny. Drama začíná v zooparku, kam si přijela udělat piknik školní třída, chlapcům se podaří při pošťuchování hodit jednomu z nich čepici na strom a co čert nechtěl, zrovna na strom, který roste tak nešťastně, že je přímo u tygří ohrady a ta nešťastnice větev přesahuje až do ohrady !!!! No samozřejmě, jak už to mezi kluky bývá vyhecovali majitele čepice, aby si pro ni vylezl, samozřejmě uklouzne a padá do ohrady... a teď to přijde, k ohradě si to přihasí dvojice superprofesionálů, jeden z nich přeleze plot s klacíkem v ruce či co, odežene chlapce a neohroženě se postaví tygrovi se slovy: "Klid, kočičko", milý tygr si konečně chce začít hrát a tak milého superprofesionála trochu pocuchá a stihne přitom shodit i druhého superprofesionála ze žebříku, který si mezitím k ohradě přistavil, drama pokračuje... přilétá Medicoptéra, řevem svého rotoru na chvíli tygra zažene a vytáhne chlapce i superprofíka z ohrady, záchranář přijde naštěstí jen o botu, kterou mu tygr strhne z nohy při odletu, uf a to je vše....no byl jsem zpocený strachy a ještě teď se třesu, když vám to vyprávím... Hvězdu za velmi pěkné exteriéry. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Jsou seriály, které si spojujete s určitým životním obdobím. Medicopter 117 je jeden ze seriálu, které se budou navždy spojovat s mým dětstvím, kdy člověk makal domů po škole, aby stihl vysílání na Nově / Primě. Oceňuju technickou stránku seriálu, a štědrou výpravu, kdy se mnohdy natáčelo na opravdu krásných místech, a i se spoustou adrenalinových kousků. Nejzapamatovatelnější je určitě díl z první série, kdy pilotka příjde po nehodě vrtulníku o nohu, to bylo opravdu hodně drsný. Jen škoda, že s odchodem Thomase a Michaela seriál ztratil na kvalitě, a nové postavy už je nedokázali plnohodně nahradit. Ono vůbec z těch původních postav moc nevydrželo, a do konce seriálu zůstala jen jedna. Každopádně žluto-červený vrtulník a hlavní hudební motiv v člověku už zůstanou :) ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Možná by ten seriál bylo lepší zpracovat, tak že by ten vrtulník neměli. A my se mohli dívat, jak lidi marně čekaj na pomoc, který se nedostanou, protože Německo má ekonomickou krizi v lékářství, tak nemůžou nakoupit nové vrtulniky a tímpádem se nikdy nikoho nepodaří zachránit. Takhle je to jen obyčejná nuda, kdy všechny díly si jsou podobný jak vejce vejci. 15% ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • V seriálu Dr. Stefan Frank (od r. 1995), konkrétně ve 4. epizodě 5. série s názvem Der Todesprung (Skok smrti), se na pár minut objevil záchranářský vrtulník Medicopter 117 i s celým týmem B ze seriálu Medicopter 117 ve složení pilotka Biggi Schwerinová (Sabine Petzl), záchranář Ralf Staller (Wolfgang Krew) a Dr. Gabriela Kollmannová (Anja Freese). Během jejich scén zazněl i originální soundtrack ze seriálu Medicopter 117. (patrik1177)
  • Herec Urs Remond, který hrál v seriálu doktora Marka Harland, si zahrál v seriálu již dříve, a to pilota letadla v epizodě „Jak štvaná zvěř“. (patrik1177)
  • Seriál vznikl v koprodukci německé komerční RTL, která produkovala také seriál Kobra 11 (od r. 1996), a rakouské veřejnoprávní ORF, která často spolupracuje s německými soukromými televizemi. (patrik1177)

Reklama

Reklama