Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Když už prostě nešlo machrovat furt jen na dálnici, musel někdo sednout ke stolu a hodit na papír progresivní změnu – přidělat autu vrtuli a poslat ho do luftu. Heleťte, tady nejde o žádnej realistickej pohled do života záchranářů. To si jen nějaký německý Helmut či Horst bouchnul do stolu a otevíraje prkenici řka: “Teď těm amíkům ukážem, že my taky umíme akci!“ Celé to stojí na stupidním principu, že v každém díle se musí něco jedné z hlavních postav (pokud ne všem) něco přihodit. Nedivil bych se, že by tu na pláži někomu spadla na hlavu kovadlina. Ale vždyť je to vlastně konzum, zabíjačka času na odreagování trochu napařená na adrenalinu ala Kobra 11 a kupách zběsilých momentů. Díl od dílu ta hra s osudy vcucne nic netušícího diváka, který pak na úkor všímání si absurdit (čiliže nedostatkového voyeurství) pouze požírá „příběh.“ Shlédnout tři, čtyři díly, tak vpálím nemilosrdně odpad jako vyšitej, ale zase sem se zasmál pár neuvěřitelným náhodám a situacím, takže dávám jednu odřenou a potrhanou hvězdičku.[1/10] ()

Brundisson 

všechny recenze uživatele

Nechapem,ako moze niekto napisat na tento serial ze je to odpad!Ja si naopak myslim,ze je jeden z najpodarenejsich nemeckych serialov zo zachranarskeho prostredia vobec.Vobec nebol prehnane akcni.Kazda cast bola ina a venovala sa nielen zachranarskym akciam,ale aj klasickym ludskym problemom jednotlivych postav serialu.Vzdy si ho rad pozriem znova aj ked to bude sta repriza.Ja mu davam 85 percent. ()

Reklama

Brusinka 

všechny recenze uživatele

Byly doby, kdy jsem byla ochotná udělat cokoliv, abych neminula byť jen jediný díl a svými znalostmi z oboru letového provozu jsem ohromovala spolužáky. Teď si teprve uvědomuji, jak je to hloupé a německy trapné. Zápletky jsou praštěné, dialogy neuvěřitelně připitomnělé a herecké výkony mizerné. Ta jedna hvězdička je za ten krásný červeno-žlutý vrtulník, jehož model mi stále visí nad postelí a já pořád nemám to srdce ho sundat. ()

OliverCZ 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě zaráží nízké hodnocení, rozhodně si to nezaslouží odpad. Už od svých 11 let jsem na tento seriál spěchal ze školy domů, naprosto jsem hltal každý díl. Pamatuji si, jak jsme si v družině hráli na posádku medicoptru 117 a dokonce jsem si plánoval, že až vyrostu budu pilotovat vrtulník. Je to seriál plný sympatických herců, akce a napětí i ten občasný humor tomu nechybí. Samozřejmě tento seriál nelze řadit do reálných věcí ze života, je snad všem jasné, že záchranné posádce vrtulníku nepůjde každou akci o život, a nebudou se účastnit práce policistů, jako tak v některých dílech bylo. Ovšem nejedná se o dokument, a proto nechápu názory některých z vás a snížený počet hvězd jen kvůli tomu, že takto to v reálném životě nechodí. Nevím jaký názor bych na to měl momentálně, ale ve svém dětství jsem rozhodně nekoukal na odpad, naopak jsem se díval na jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, v tě době nejlepších co jsem znal. ()

kukentipla odpad!

všechny recenze uživatele

O čem to je? Další z německých reset-seriálů. Někde za sedmero horami a sedmero eintopfy byla nebyla záchranářská stanice s vrtulníkem. Co já NATO? Popíšu jednu scénu a tím bude řečeno víc než dost. Hrdinní zachránci musí spasit nebožáka na kterého se sesunulo lešení. Pod lešením je spousta rachejtlí. Hrozí tedy velké BUM. Směrem k troskám létají další rachejtle. Záchranáři k vrtulníku připevní obří gong a tím rachejtle odrážejí!!!!!!! Verdikt: RESET ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Biggin (Sabine Petzl) odišla zo seriálu aj preto, aby mohla tráviť čo najviac času so synom Sašom. (patrik1177)
  • Pro potřeby natáčení byly použity 2 různé stroje. První stroj byl použit během sérií 1–4, druhý stroj během sérií 5–7. První stroj byl vyroben v roce 1995. V letech 1997–2001 byla majitelem vrtulníku DRF, čili německá letecká záchranná služba. Vrtulník byl v tomto období použit na natáčení seriálu Medicopter 117 pod imatrikulační značkou D-HECE. Když D-HECE aktuálně nebyl používán pro natáčení seriálu, používal se na skutečné záchranné mise. Začátkem páté série však DRF z neznámých důvodů ukončila spolupráci s televizí RTL. V letech 2001–2006 byl vrtulník buď prodán, nebo pronajat italské letecké záchranné službě Helitalia SpA, kde sloužil pořád s původním designem Medicopteru 117. V roce 2006 se vrtulník vrátil zpět do Německa, kde opět sloužil v Německé letecké záchranné službě DRF, design vrtulníku byl však změněn tak, aby odpovídal designu všech strojů DRF. Vrtulník slouží v DRF dodnes, v současnosti je však z důvodu vyššího věku využíván hlavně jako záložní stroj. Druhý stroj byl vyroben v roce 1993, v letech 1993–2001 byl použit jako vrtulník policejní. V letech 2001–2003 byl použit při natáčení jako seriálový Medicopter 117. V letech 2003–2010 mělo vrtulník v pronájmu několik různých leteckých záchranných služeb. Od roku 2011 vrtulník vlastní společnost DL Helicopter Technik, u které slouží dodnes jako vrtulník civilní. Používají ho i jako atrakci pro fanoušky seriálu, např. na vyhlídkové lety. (patrik1177)
  • V seriálu je několikrát zmíněno, že předtím, než pilot Thomas Wächter nastoupil do společnosti Medicopter 117, pracoval jako vojenský pilot. Jeho představitel Manfred Stücklschwaiger ve skutečnosti také vykonával vojenskou službu. (patrik1177)

Reklama

Reklama