Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se 20. leden 1942. Je mrazivý den, sněží a nikdo netuší, co se zanedlouho odehraje v domě u jezera Wannsee nedaleko Berlína. Major SS Adolf Eichmann osobně dohlíží na to, aby pohoštění i nápoje připravované pro skupinu očekávaných nacistických pohlavárů byly bez jediné chybičky. V limuzínách s osobními šoféry se postupně sjíždějí nejvýše postavení muži Třetí říše někteří v uniformách SS, jiní v oblecích vládních úředníků, další ve zcela nenápadném civilu. Posledním z patnácti pozvaných je Reinhard Heydrich obávaný šéf hitlerovské policie a říšský protektor. Už ve chvíli, kdy vkročí do vstupní haly, vzbuzuje mezi ostatními hosty zároveň obavy i respekt nejen proto, že má nejvyšší hodnost, ale zejména proto, že sám maršál Göring rozhodl, aby Heydrich svolal tuto tajnou schůzku a vyřešil na ní veškeré podrobnosti konečného řešení židovské otázky. V následujících devadesáti minutách právě tito muži rozhodnou o osudu milionů lidí v celé Evropě. A když konspirační setkání skončí, konečné řešení začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (314)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Konference ve Wannsee je silně autentický a sugestivní film, který Vás vtáhne až do středu samotného zla. Mé první setkání se Stanleym Tuccim. Své role, přímého vykonavatele zla, Adolfa Eichmanna, se zhostil naprosto excelentně. A Kenneth Branagh jako nejvyšší představitel SS, Reinhard Heydrich, mě svým chladnokrevným ztvárněním naprosto šokoval. Snad ještě v žádném filmu nebyla jeho postava tak přesvědčivě a bezcitně znázorněna. Ten jeho bezelstný, dobrotivý úsměv, za nímž se skrývá to nejodpornější zlo a jeho pevná rozhodnost, ve mě vyvolával silné mrazení. Je až neuvěřitelné, jak snadno a samozřejmě nejvyšší představitelé Třetí říše nad lejstry, dobrým pitím a jídlem, rozhodli o osudu milionů lidí... Co kdybyste u toho stolu seděli Vy a do vašich očí by se jako žiletky zabodával pronikavý a nemilosrdný pohled toho blonďatého árijce? Odporovali byste mu, nesouhlasili, nebo byste jen seděli, tiše uvažovali po svém, protože byste věděli, že stejně nemáte na výběr a že tady jde o něco mnohem většího a strašnějšího, co už stejně nikdo nedokáže zastavit... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Drama z druhé světové války, to je přesně ten žánr, který je mému srdci hodně blízký, přesto v poslední době není jednoduché najít z něj film, který by mě zaujal. Myslel jsem, že Conspiracy naplní má očekávání a budu spokojen, jenže to byl omyl. Směšný začátek, kde všichni hajlují nebo bubnují do stolu jsem přešel, debata u stolu mi nepřipadala nijak nápaditá, vzhledem k tomu, že vše bylo již rozhodnuto a jednalo se jen o takové ''bylo by fajn, kdyby to ostatní schválili'', byla vlastně o ničem. Příjemné však bylo herecké obsazení a snaha o jakési navození atmosféry pomocí delších konfliktů, které vrcholily většiou až 'o záběr dál'. Každopádně zklamání a vím co je druhá světová válka... [TOP 19/7 83%] ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dvanáct lidí, dvě hodiny, navždy pozměněný svět. Z toho nezávazného tlachání, kde největší půtky vznikají proto, že se odporuje některým dřívějším zákonům, mrazí. Branaghův usměvavý, věčně optimistický a přátelský Heydrich patří (minimálně) do top dvacítky největších filmových hajzlů všech dob. Ohrnovat nos nad tím, že se kamera víceméně nepohne od stolu, mi přijde u televizní rekonstrukce události takového charakteru dosti scestné. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Adolf Eichamann, možná poloviční Žid, pěkný bastard, ale v téhle sešlosti ten asi nejsympatičtější. Doktor Stuckart, autor zákona na ochranu německé krve, který chce Židy vybít, ale jen podle zákona. A především "náš" Reichsprotektor Reinhard Heydrich, asi ten nejbezohlednější ze všech, nadárijec. Film pro všechny, které štve ten moderní německý pohled, který i v nacistech hledá něco lidského a soucitného. Konference ve Wannsee se rozhodně nepodřizuje pitomé politické korektnosti. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Komorní drama, které mne svou naléhavostí oslovilo více než Schindler´s List. Opulentní meeting u zasněženého jezera je totiž plný hrůzy bez jediného explicitního záběru a slova zde pronášená s ohledem na historické okolnosti mrazí jako led. Exceluje chladný, vnitřně napjatý Tucci v roli majora Eichmanna. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (16)

  • Krom nahrávky, kterou v závěru pustí Eichmann, se v průběhu celého filmu neobjevuje žádný hudební podkres. (StarsFan)
  • 63. minuta, zrovna se jedná se o vraždění v plynových autech. V tu chvíli je záběr na A. Eichmanna (Stanley Tucci), který si zrovna zapaluje cigaretu. V dalším záběru, kdy vidíme A. Eichmanna z profilu, tak si vkládá opět novou cigaretu do úst a zapaluje si ji znovu. (Jimmy15)
  • Všetky postavy, ktoré majú na ruke svadobný prsteň, ho majú na ľavej, ako je zvykom v US a UK. V Nemecku by ho mali mať na pravej. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama