Reklama

Reklama

Iveta

(seriál)
  • Slovensko Iveta
Trailer
Česko, (2022–2024), 8 h 40 min (Minutáž: 51–66 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Iveta chce být slavnou zpěvačkou. Cesta vede z dětského sboru přes pěvecké soutěže, nahrávání prvního hitu a desky až k celostátní slávě. Iveta musí přesvědčit rodiče, porotce, producenty, diváky. Tím jediným, který v ní od začátku věří, je Petr Sepéši. Její první láska. Ta, o které se říká, že musí někdy skončit... Jaká je cena splněného snu? Začátek životního příběhu Ivety Bartošové. (Voyo)

(více)

Recenze uživatele William_ k tomuto seriálu (13)

Iveta (2022) 

První větší počin od VOYO ORIGINAL. Z reklam na nás útočí slogan: "Pravdivý příběh Ivety B." No tak já to uvedu na pravou míru. Jedná se spíše o seriál mapující 3 vybraná období Ivety s přehnaně barevnou stylizací, kterou ale na druhou stranu oko diváka jistě ocení - moc hezky se na to dívá. Vynechává to spoustu událostí (a partnerů) z jejího života, a pokud se chcete opravdu něco dozvědět, doporučím spíše dobová videa na YouTube. Seriál je ze začátku taková pohádka, která se postupem času strhne v psycho, kde divák bude trpět spolu s Ivetou. Závěrečná série tohoto megaprojektu se dala zvládnout lépe, ale i hůře. Takto to je průměr s pár nádechy originality, jako celý tento seriál. ()

Série 1 (2022) (S01) 

Dívá se na to hezky, ale pak stejně uvědomíte, že se zbytečně vše natahuje, a že by to všechno šlo dát do jedné hutnější epizody. 1. série představuje opravdu začátky kariéry, kdy to s Ivetkou vypadalo opravdu krásně. ()

Tisíc obyčejných věcí (2022) (S01E01) 

Že se jedná o podprůměrný kus, na tom se všichni shodneme, avšak jediné co si zaslouží pozitivní zmínku, je Anna Fialová a posledních 20 minut 1. dílu, kde se začalo konečně něco dít. ()

Knoflíky lásky (2022) (S01E02) 

Přišlo mi to stejně průměrné a obyčejné jako 1. díl. Jediné pozitvum shledávám, že jsem si na 1 minutu chytl ten osmdesátkový feel, avšak vadí mi, že zde není víc vidět jak šedivej a prašivej ten život v Praze v 80. letech byl. ()

Reklama

Snad nám to vyjde (2022) (S01E03) 

"vojo" právě promarnilo udělat konečně nějáký zajímavý kousek, byl to prostě podprůměr na druhou. Poslední epizoda se mi líbila hlavně kvůli příjezdu k rodině Ivety, pan Hanuš se mi v v tomto miniseroši líbil, měl by v další sérii dostat více prostoru. Je to škoda, šlo z toho vytřískat více. ()

Série 2 (2023) (S02) 

Poslední díl jednoznačně vylepšil jméno této minisérie. První 2 díly se utopily v nudném tempu, ale pěkně se na to dívalo. Vizuál je to, co mě stále drží při sledování této minisérie. Prosil bych více dílů jako je ten 3. Potenciál pro 3. sérii to stále má, jen je nutné ho chytnout za správné pačesy. ()

Smím dál (2023) (S02E01) 

Mělo to potenciál představit nám spoustu témat a událostí, které se v mezi čase staly, ale bohužel jsme se nedočkali ani té revoluce nebo zmínce o ní. Je to podobně otřesně nudný a zdlouhavý začátek jako u 1. série. Vše se táhne, dialogy nedávají smysl a jen hra se světlem a barvičkama se může zdát jako přidaná hodnota první epizody 2. série. Avšak zbylé 2 epizody naštěstí dojem ze 2. série vylepšují. ()

Já se vrátím (2023) (S02E02) 

Nejvíce se mi líbil začátek epizody, kde se ukázal i Oskar Hes jako nejmladší Hrušínský, který vzal rodiče Ivety na orientální večeři. Zbytek dílu ale opět podprůměr, na který se moc hezky dívá. Ale první polovina dílu mě mile překvapila. ()

Na tom záleží (2023) (S02E03) 

Nikoliv Anička Fialová, ale Ondra Brzobohatý a Miroslav Hanuš si tuto epizodu ukradli svými hereckými schopnostmi pro sebe. Zde těmto 2 pánům musím smeknout klobouk. Na Ivetu se dobře dívá, ale tato epizoda byla hlavně o nich dvou. Je zde ale vidět značné zlepšení oproti těm dvoum nudám před touto epizodou. ()

Série 3 (2024) (S03) 

Utrápená a životem zničená Iveta nám došla ke svému konci a nutno říct, že to žádná sláva nebyla. 3. sérii uškodil ten veliký časový posun mezi 2. a 3. sérií, kdy se s tím tvůrci vypořádali tak, že v 8 větách napsali ty nejznámější věci, co se staly, ale i tak jich mnoho chybělo. Největším zklamáním tak pro mě byla první epizoda, kde místo toho, aby se díl alespoň chvilku obrazně věnoval událostem které tak trapně přeskočil, se tu skoro celý díl plácáme v Uhříněvsi před jejím barákem. Naštěstí druhý díl se velice povedl a patří k tomu nejlepšímu, co nám seriál nabídl. Například debata "novinářů" (čti hyen) u Novotného, kdy řekl, že jí prostě jednou zabijou, ale že se s tím nedá nic dělat - to byla scéna po které Vás zamrazí. Rychtář v podání Prachaře a Novotný v podání Rajmonta byla skvělá volba, k těm nemám co vytknout. I Karel Šimek jako Artur byl vybrán dobře. Závěrečná epizoda tohoto megaprojektu se dala zvládnout lépe, ale i hůře. Takto to je průměr s pár nádechy originality, jako celý tento seriál. ()

Lásko, lásko (2024) (S03E01) 

Pro ztvárnění prasete před porážkou - P. Novotného - není třeba žádný dobrý herecký výkon, prostě se stačí před kamerou chovat jako prase co neumí dát jedinou větu dohromady a máte přesnou kopii řeporyjského potrata. Práci s kamerou na rozdíl od ostatních chápu, protože 3. série má v duchu nevyzpytatelném a roztěkaném, tedy přesně tak, jak se asi cítila Iveta v poslední fází jejího života. Moc ale nechápu tu přehnanost s fleky v této epizodě, je to do očí bijící a celá druhá polovina epizody, až na úplný závěr, byla táhnoucí se nezvládnutá břečka. Místo toho, aby se seriál alespoň chvilku obrazně věnoval událostem které tak trapně přeskočil, se tu skoro celý díl plácáme v Uhříněvsi před jejím barákem. První díl třetí série docela zklamání, ale furt do tohoto projektu vkládám naději, že se to povede zakončit s úctou. ()

Léto (2024) (S03E02) 

Po příšerném, nevyužitém a promarněném předešlém díle určitě považuji tuto epizodu za tu nejlepší z celého tohoto projektu. Bylo zajímavé sledovat reakci běžné české rodiny (jak je tam slečna Pagáčová) na to dění okolo Ivety a jak zběsile kupovali členství na webu, věřím že se tam spousta lidí našla. Celá ta situace musela být šílená a v této epizodě si troufám tvrdit, že byla zachycena velice dobře. To zoufalství, bezmocnost a totální rezignace, krásně ztvárněno. Nebo ta debata "novinářů" (čti hyen) u Novotného, kdy řekl, že jí prostě jednou zabijou, ale že se s tím nedá nic dělat - to byla scéna po které Vás zamrazí. Však většina z nás tu dobu moc dobře pamatuje. Pro Artura toto období muselo být doslova peklo na zemi. "Džambulka" ne a ne nalézt klid, tak snad ho najde v příští epizodě. ()

Tichá píseň (2024) (S03E03) 

Nejsem si jistý, zda tento závěr byl zvolen dobře. Četl jsem rozhovor s režisérem, který si výslovně nepřál, aby tam byla jakákoliv scéna s vlakem, ale tento zvolený konec byl snad ještě horší než jsme všichni čekali. Citlivě to zakončeno bylo, to ano, ale zároveň strašně suše a prázdně. Jestli to měl být záměr tak budiž. Kromě bitky pana R. s panem M. to bylo dost podobné 1. dílu, což neshledávám jako pozitivum. Od závěru jsem čekal více emocí, možná i pohled na to, jak na smrt nahlíželi ostatní "hrdinové" jejího života (sestra, matka, Štaidl, kolegové atd.). No závěr tohoto megaprojektu se dal zvládnout lépe, ale i hůře. Takto to je průměr s pár nádechy originality, jako celý tento seriál. ()

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

06.05.2022

Jaký je skutečný příběh princezny československého popu? Díky čemu v osmdesátých letech Iveta Bartošová prorazila? A jak skončila její první velká láska? Odpovědi přinese třídílná minisérie Iveta na… (více)

Reklama

Reklama