Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (120)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah celkem navnadil. Ale ve skutečnosti to není zase taková šílenost jak jsem čekal. Chápu, že mnoho hodnotících se na to dívá z nostalgickýho pohledu. Mě však tenhle film v dětství úplně minul a poprvé jsem ho viděl až teď kdy už jeho 80kový kouzlo nedokážu naplno docenit a ocenit. Film určenej spíš pro děti a mládež. Ikdyž si myslím, že dnešní děti by nad tím tak možná akorát ohrnuli nos. Za mě to jsou slabší 3 hvězdy. Neurazilo ale ani nijak víc nenadchlo. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Kanadský rodinný film, jenž pojednává o chlapci, jenž má problémy s růstem vlasů. Název filmu vyjadřuje jednu z ingrediencí zvláštní směsi, jenž má dopomoci ke kýženému nárůstu vlasového porostu. Mám dojem, že tento snímek má vysoké hodncení zejména z nostalgie, neboť mnoho zdejších přispívajících tento snímek vidělo v dětství a věřím tomu, že na ně dokázal tehdy zapůsobit. Nicméně pro diváka ve zralém věku, jenž jím nebyl nikdy dříve poznamenán, až tak poutavý není. Po zralé úvaze volím průměrné hodnocení, neboť na maximální známku to nevidím ani omylem a nadprůměrné hodnocení by nebylo fér k ostatním mnou takto oceněným filmům. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála posledních filmů, které jsem viděl v dětství a až teprve letos jsem zjistil název a nyní po jednatřiceti letech jsem si dal reprízu. Film mě utkvěl v hlavě zejména kvůli jedné scéně, z které jsem byl totálně vystrašen a celé letní prázdniny, které jsem tenkrát trávil na vesnici u dědy a babičky a spal jsem sám v takovém vejminku, tak jsem měl noční můry a musel jsem mít v noci rozsvícenou lampičku. Toť největší vzpomínka. Jinak jsem si z filmu nepamatoval absolutně nic. Po těch létech se už strašidelné kouzlo vytratilo, i když tu scénu jsem si ihned připomněl. Celkově je snímek docela podivně bizarní a zvláštní a nelze mu upřít jistou originalitu. Zajímavostí je, že na scénáři se podílel náš velikán Vojtěch Jasný. Z čiré nostalgie a za tu dřívější hrůzu dám za čtyři. Druhý film, který mě v dětství naháněl hrůzostrašné pocity byla Herzova Panna a netvor. Ovšem s tím rozdílem, že Panna a netvor mě děsí dodnes. ()

Kalimero13 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si neuvěřitelně tajemný a strašidelný dům. Pamatuju si neskutečný strach a nejistotu z továrny na štětce, kde pracovali unesené děti. Pamatuji si nepopsatelně záhadné obrazy, do kterých se dalo vstoupit. Pamatuju si podivný příběh o rostoucích vlasech, které se tímto vším proplétaly. Heh. Byl jsem to ale solidní mlíčňák s bujnou fantazií. Nic z toho v tom filmu není. Nechápu, jak ten film na dětskou mysl působí a potvrzuji vše, co píší ostatní o vzpomínkách na tento film. Mám to také. Ale optikou dospělého člověka je to zklamání. Doslova to je, jako bych koukal na něco jiného. Je to zajímavé, jak dospělý mozek vnímá věci tak moc jinak. Jednou toto pustím mému potomku a uvidíme... :-) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Aj keď som dieťa osemdesiatok, tak som dnes videl tento film prvýkrát. Ale aj keby som ho videl za detských čias, tak si neviem predstaviť, že by mi pripadal nejak extra hrôzostrašný. Hrozný alebo strašný možno, ale hrôzostrašný ani náhodou. Nápad s rýchlorastúcimi vlasmi je zaujímavý, ale príbeh, ktorý je vystavaný okolo neho mi pripadal fádny. A hlavný zloduch skôr smiešny magor. Celkovo sa mi to napriek krátkej stopáži neskutočne vlieklo a snáď okrem roztomilých detských postáv ma tam nič nezaujalo. 5/10. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno