Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

topi 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála posledních filmů, které jsem viděl v dětství a až teprve letos jsem zjistil název a nyní po jednatřiceti letech jsem si dal reprízu. Film mě utkvěl v hlavě zejména kvůli jedné scéně, z které jsem byl totálně vystrašen a celé letní prázdniny, které jsem tenkrát trávil na vesnici u dědy a babičky a spal jsem sám v takovém vejminku, tak jsem měl noční můry a musel jsem mít v noci rozsvícenou lampičku. Toť největší vzpomínka. Jinak jsem si z filmu nepamatoval absolutně nic. Po těch létech se už strašidelné kouzlo vytratilo, i když tu scénu jsem si ihned připomněl. Celkově je snímek docela podivně bizarní a zvláštní a nelze mu upřít jistou originalitu. Zajímavostí je, že na scénáři se podílel náš velikán Vojtěch Jasný. Z čiré nostalgie a za tu dřívější hrůzu dám za čtyři. Druhý film, který mě v dětství naháněl hrůzostrašné pocity byla Herzova Panna a netvor. Ovšem s tím rozdílem, že Panna a netvor mě děsí dodnes. ()

Lenulinka 

všechny recenze uživatele

Tento film je pro mě jednou velkou záhadou. Viděla jsem ho jako malá holka v televizi a poznamenal mě až do dospělosti, kdy se mi v hlavě pořád honily útržky jednoho velice "strašidelného snu", co jsem v dětství měla. Do doby, kdy jsem čirou náhodou na diskuzním fóru narazila na příspěvek o filmu, který dětem způsobuje noční můry. Tak přece jen to nebyl sen.... ()

Reklama

Joeey 

všechny recenze uživatele

Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem tenhle záhadný film viděl poprvé někdy v 90. letech ve školní družině. Po cca 10 letech jsem měl možnost se na něj podívat znovu. Ne však s dabingem, ale v originále. Nechci se rozplývat nad záhadným působením tohoto filmu, ale některé věci stojí za zmínku. Například to, že mi během scény, kdy onen šílený malíř pronese "malíři z celého světa čekají na naše štětce" problesklo hlavnou, jak šíleněji mi to znělo v češtině před lety, kdy jsem to viděl poprvé. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...dnes jsem po 15ti měsících na čsfd, poprvé zabrousil do diskuze a objevil diskuzi na téma "Hledám film"...Za těch 15 měsíců jsem si tady na databázi našel téměř všechny filmy, které jsem kdy viděl co mě něčím zaujaly...až na několik, ze kterých si vybavuji pouze děj, jinak většinou nic... Tohle je jeden z nich, který mi v dětství (tedy odhaduji tak před 18ti lety) strašně zalezl "pod nehty" a zapamatoval jsem si jej velmi detailně. Jenže v něm nehraje nikdo známý a je to navíc kanadské...takže jsem neměl jak to vyhledat. Inu, tak jsem zkusil v diskuzi štěstí - a světe div se - to co jsem nenašel za 15 měsíců hledání tady, mi pomohl najít "Pit" v diskuzi za neuvěřitelných 35 minut! A to jsem opravdu zkusil jen tak štěstí! Opravdu - dotaz podán 23.04.2008 05:41 a odpověď vložena 23.04.2008 06:15, kdo nevěří ať se přesvědčí...Neuvěřitelné...I takhle funguje databáze! Tak a teď už to jenom nějak sehnat...Ale věřím, že tady to nebude problém...PS:Koukám, že přeci jenom někdo známý se na tomhle filmu podílel - scénář údajně Vojtěch Jasný...Nevíte, proč jsem tohle všechno našel zrovna dnes, kdy má svátek Vojtěch!?! (:o) ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

4 hvězdičky dávám hlavně za to, že jsem ten film viděla asi před 20 rokama a doteď jsem ho hledala s neurčitýma vzpomínkama a až dnes jsem ho našla. Je to zvláštní, proč některé filmy tak utkví v paměti. Je to film pro děti, hraný dětmi, ale má své silné kouzlo. Hlavně příběh je velmi nevšední a zvláštním způsobem děsivý. Hlavně pro mě jako pro děcko to byla pecka. A oceňuju ironického tatíka a dětské herecké výkony, i když chvílemi trochu pokulhávaly. Ale nostalgie... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama