Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (226)

pepo 

všechny recenze uživatele

Jedna z top sci-fi pre nášťročných. Ak si človek odmyslí, že tento skvelý námet je zneužitý na teenagerský remake Starmana, tak navyše aj celkom príjemne prekvapenie. Emočne to funguje, herci majú dobrú chémiu, remeselne je to tiež v poriadku a občas to pripomína kópie Spielbergovich produkcií. Vyložene potom zamrzí akurát, že všetko čo nasleduje po finálnom zvrate má vďaka veľkej dávke klišé nábeh na facepalm. A odkazy na Nebo nad Berlínom sú vzhľadom, na to v akom teritóriu sa pohybujeme nepatričné. Veľmi spokojných, žánrových 7/10 ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Já vím, že už název Vesmír mezi námi by mi měl napovědět, že to bude romantika. A já romantiku opravdu ráda, ale na toto téma bych asi ocenila té romantiky trochu méně. Nehledě na to, že pár věcí mi tam nesedělo. Spoiler: Jelikož se na konci ukázalo, kdo je pravým otcem vesmírného dítěte, tak se mi nechce věřit, že by šupem neposlal astronautku zpátky na zem, po tom co se dozvěděl, že je těhotná. Kor, když to bylo i v jeho moci. A video, kde tam blbne se svým bráchou, ze kterého všichni vyvodili, že onen brácha je jeho otec, tak to už trochu zavánělo incestem. Malinké zklamání a lepší 3h. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o Marťanovi a Pozemšťanke... Námet síce zaujímavý aj pre náročnejšieho diváka, ale ten príbeh bol asi skôr určený pre deti a mládež. Nehovorím, že to bola nuda, len to bolo celé akosi v mnohých ohľadoch naivné. A to teraz nenarážam len na tisíc fyzikálnych a biologických absurdností, ale aj na to impulzívne správanie hlavných postáv. Nehovoriac o tom, že Asa Butterfield ma absolútne nebaví. Britt mám rád, ale tu mi prišla taká nijaká. Každopádne, aspoň ten námet za niečo stál. Inak žiadna sláva... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Atraktivní a zajímavý námět, slabší zpracování. Místy až odfláknuté. Přitom režisér Lásce na stopě Peter Chelsom znovu dokazuje, že s emocemi umí pracovat náramně. To bylo asi takhle. Raketoplán s mladou kapitánkou se vydává kolonizovat Mars. Děvče zjistí, že s sebou kromě nemalého očekávání z neznámého veze i cosi drobného v děloze. Rudá planeta zažije první porod a také jedno velké tajemství. Tím je po letech zvídavý mladík, který si dopisuje s holkou ze Země a hlavně by rád zjistil něco ze své minulosti. Dočká se. Jenže zemské klima mu nebude dělat úplně dobře. Úplně dobře na to nejdou ani tvůrci, kteří zajímavé linie poměrně rychle odbydou a víc sází na romantiku se zbytečnými náhodami a nezvládnutými skoky v ději. Věkový rozdíl mezi půvabnou Britt Robertson a rachitikem Asou Butterfieldem je výrazný, takže citovému vzplanutí divák dvakrát nevěří. Gary Oldman tradičně na jedničku. Horkou jehlou šitá pohádka, která měla na víc. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně líbivá "pionýrská kolonizace" Marsu mě pohltila. Po nějakých 40 minutách však sebe trochu nečekaně uzavřela do konvenční škatulky "dobrosrdečný kluk z džungle objevuje civilizaci", kde to při pokusech o humor či akci hodně skřípalo. Že najde i (teen) lásku, no, o tom to bylo od sloganů. Krásná hudba a nasazení Garyho Oldmana, nemluvě o přirozeném půvabu Britt Robertson, této romantice ve slabší 2. půli hodně pomáhaly. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Premiéra filmu se několikrát přesunula. Poprvé byla stanovena na 29. července 2016, kvůli premiéře filmu Matky na tahu však byla přesunuta premiéra filmu na 19. srpna 2016. Avšak kvůli filmům Ben Hur, Kubo a kouzelný meč a Týpci a zbraně byla premiéra filmu opět přesunuta, tentokrát na 21. prosinec 2016 (kvůli vylepší vizuálních efektů). Nakonec měl film premiéru 3. února 2017. (Varan)
  • Videohovor mezi Zemí a Marsem není možné uskutečnit v reálném čase podobně jako ve filmu. Pokud je Země s Marsem v minimální vzdálenosti, zpoždění signálu by bylo 6 minut. Maximální vzdálenost by pak trvala kolem 40 minut, bereme-li v úvahu, že rychlost signálu je stejná jako rychlost světla. (vojacekr)
  • Nátačelo se ve státech USA – Arizona, Kalifornie, Colorado, Florida, Nevada, Nové Mexico a Utah. (griph)

Reklama

Reklama