Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (227)

alchac 

všechny recenze uživatele

SA naslepo opět nezklamalo. Doufav ve sci-fi, obdržel jsem laxativní kýčovitě plytkou romantiku pro retardované náctileté, která byla seškrábnuta ze stěn septiku Rosamundy Pičerové, ke vší (od slova veš) odpornosti vyhnilé osazením Řiťou Máslopolským alias ýtý milovníkem pro sexuálně dezorientované šestnáctky a šestnácty. Pro masochisty a koprofily libující si v detailech odkazuji na páně Dromův komentář. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl poprvé hodně mimo, trailer opět jako poprvé navnadil, ale teď jsem si ten film užil nezkutečně moc na plné obrátky. Herecky dokonalost, nezkutečně našlapaný příběh, skvělá kamera a soundtrack je dokonalost filmu, konečné minuty jsou výborné, husí kůži vyvolávají, prostě někdy fakt je potřeba asi mít náladu nebo chuť a film si pořádně vychutnat obrovská spokojenost. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zručně vyrobená směska scifi, akčního filmu a falešné romantiky. 1) Zajímavý námět v kostrbatém scénáři je zpracován nenápaditě. Po akčním začátku následuje nuda s občasným záchvěvem zajímavosti._____ 2) Závěrečné "odhalení" zní sice absurdně, ale přitom je to to první, co mě napadlo chvilku po začátku filmu._____ 3) 20letý Asa Butterfield byl ve stylu role umolousaný ňoumoid. Radši bych ho viděl v chlapské roli, na kterou, jak tuším, má._____ 4) Nerozhodnutým divákům mohu jen doporučit obsah TV Prima. V klidu si ho přečtěte a film už pak sledovat nemusíte. Téměř všechno už budete vědět a co ne, to za to stejně nestojí. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Úchvatnou hudbu a velmi příjemné herce - a to jako fakt - Asa po dlouhé době velký sympaťák a Britt Robertson teda respekt, podraží zbytečně debilní scénáristické kličky a nesmysly, kterých si všimnete bohužel ve filmu více než dost. Kamera úchvatná, scenérie Země skvělé a navrch na to Gary Oldman a dostanete vcelku příjemnou romantiku, která si svůj vrchol vybírá při vzájemném cvrklikání mezi hlavními protagonisty. Bohužel scénář si místy vzal velkou dovolenou, což je škoda, protože jinak bychom dostali nejoriginálnější scifi romanci za poslední dobu. 70% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Musím ocenit velmi dobrý nápad na zfilmování. Značná část filmu je takové sci-fi dramíčko, u kterého mi po čase začala chybět trochu nějaká akce. Jenže pak se film ztočí úplně jiným směrem, než předpokládáte. A to k romantice. A to byl velmi dobrý krok, protože od toho momentu je ten film TOPový. Asa Butterfield a Britt Robertson jsou skvělá dvojice a naprosto jsem je žral. Bylo to hrozně krásné a dojemné, moc hezky se na to dívalo. Objektivně bych za celý film měl dát 4*, ale ta romantičnost byla tak skvělá, že dávám 5*. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)
  • Videohovor mezi Zemí a Marsem není možné uskutečnit v reálném čase podobně jako ve filmu. Pokud je Země s Marsem v minimální vzdálenosti, zpoždění signálu by bylo 6 minut. Maximální vzdálenost by pak trvala kolem 40 minut, bereme-li v úvahu, že rychlost signálu je stejná jako rychlost světla. (vojacekr)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama