Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (227)

tron 

všechny recenze uživatele

Nebavilo ma to. Nezáživné a predvídateľné. Dosť veľká nuda napriek vloženej energii a peniazom. Trvá to neúnosné dve hodiny, ktoré sa nám tvorcovia síce snažia spríjemňovať svižným striedaním lokácií (z Marsu do NASA a odtiaľ do normálneho pozemského mesta, kde to začína nebezpečne zaváňať Starmanom), ale čo z toho, keď dospelí aj detskí herci sú dosť o ničom (vrátane Garyho Oldmana, ktorého houmlesácko-hipisácky vlasato-bradatý imidž sa mi nepáči). Najlepšia je nakoniec asi snaživá, síce občas afektovaná, ale milá a pekná Britt Robertson (Pod kupolou, Mr. Church, Psia duša). ()

venison 

všechny recenze uživatele

Filmový počin "Vesmír mezi námi" je ze sci-fi hlediska zhruba tak zoufalej, jako by divák chtěl srovnávat "Twilight" s "Draculou".. Jedná se o romantickou slátaninu, kterou se snažili autoři naroubovat na vesmírnou tematiku, aby byla alespoň trošku zajímavá pro starší a vyspělejší publikum.. "Armageddon" je rozhodně méně sladší a více akčnější, zde se řeší trable puberťáka s problémy vesmírného rázu.. A samozřejmě nesmí chybět unylé trampoty s pozemskou láskou.. Nejhorší na filmu asi není ani tak děj, jako naprosto nesmyslné obsazení.. Asa Butterfield randí Britt Robertson, která vypadá v lepším případě jako starší ségra, v tom horší jako mladší matka.. Gary Oldman se tváří i hraje, že se na plátně ocitl naprostým omylem, a divák mu jeho čisté emoce beze zbytku věří.. Diváckou cílovku bych viděl v soudobých puberťácích nižší kategorie, kteří vrchol zábavy hledají v tabletu nebo smartfonu a fandí chlapeckým kapelám.. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to béčko jak hrom s hodně naivním potenciálem, zvláště co se týče pokladen, což dosvědčuje i zrušení české premiéry, kterou jsem docela vyhlížel. Jsem velký fanoušek Britt Robertson, ovšem je jí už 27, což je bezesporu super věk, ale na hraní naivních šestnáctek/sedmnáctek už to úplně není. Zato překvapivě až příliš vysoký Asa Butterfield tyhle role může hrát snad dalších 10 let, podobně jako svého času Logan Lerman. Oba ale zastiňuje Gary Oldman, který se do role neskutečně opřel, až by člověk čekal, že mu asi nikdo neřekl, že nehraje v úplně ambicózním blockbusteru, vy mu však budete věřit každou větu a každou emoci, která navíc jako jedna z mála věcí na filmu ke konci začne dávat smysl. Jak jsem nastínil v úvodu, celé to působí jako teenagerská pohádka, která je neskutečně zrychlená a leckteré příběhové momenty jsou šity horkou teatrální nití. I přesto jsem se přes tyto momenty dokázal přenést a poměrně se dostat do děje, zvlášť když se je rozhodně vizuálně na co koukat, až by člověk nevěřil, že budget je pouhých 30 mega. Tragédie z ranku Tomorrowland se tedy nekoná a ačkoliv jsem od začátku říkal, že sequel Enderovy hry se stejným hercem bych si s chutí dal, The Space Between Us snad ani sequel nepotřebuje...stejně by na něj nikdo nepřišel...8/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Audiovizuálně líbivá "pionýrská kolonizace" Marsu mě pohltila. Po nějakých 40 minutách však sebe trochu nečekaně uzavřela do konvenční škatulky "dobrosrdečný kluk z džungle objevuje civilizaci", kde to při pokusech o humor či akci hodně skřípalo. Že najde i (teen) lásku, no, o tom to bylo od sloganů. Krásná hudba a nasazení Garyho Oldmana, nemluvě o přirozeném půvabu Britt Robertson, této romantice ve slabší 2. půli hodně pomáhaly. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Typická jednoduchá filmová záležitost, která člověka uchvátí srdcervoucím trailerem, jenž nám ale odkryje to všechno povedené na samotném snímku. Oproti tomu ale sympatická mladá dvojice Butterfield/Robertsonová mě i jednotlivě v žádném jejich průměrném filmu nezklamali (výjimkou je možná Brittina Země zítřka). Místy dojemné na 5 hvězd, místy kostrbaté až na ty kruté tři. Vytvořme z toho tedy průměr těchto faktorů. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)
  • Spaceport America v Novém Mexiku hostil svůj první film na natáčení. V průběhu natáčení bylo na kosmodromu více než 400 členů štábu, herců a komparsu. (tessincolor)

Reklama

Reklama