Reklama

Reklama

První člověk narozený na Marsu poprvé cestuje na Zemi a svýma nezkušenýma očima vnímá divy, které tato planeta nabízí. S jednou protřelou dívkou z ulice podnikne dobrodružnou pouť za poznáním, jak přišel na svět. (Filmbox)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (226)

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdy s hodně, ale opravdu s hodně zavřenýma očima. Tak skvělý nápad, tak super herecké obsazení a přeci jen to někde dost vázlo. Scénář byl kostrbatý a chyběla mu plynulost i gradace. Velká škoda, že kromě trailerových scén se ve filu vlastně ani nic tak zajimavého či překvapivého neodehraje... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O chlapci z Marsu, který toužil po zemské tíži ... a dostalo se mu jí v míře vrchovaté ... takže poznal všechny její aspekty. Příběh, který disponuje daleko větším a hlubším mezihvězdným prostorem, než jaký se vám otevře při prvním letmém pohledu. Kdybych byla cynik (někdy si na něj hraju), zvolila bych patrně jiný závěr ... ale nemám tu potřebu ani tu moc, takže se nechávám volně unášet prostorem a časem a rozuzlení zápletky nechávám na jiných, daleko povolanějších a daleko ZODPOVĚDNĚJŠÍCH, nežli jsem já. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Anglický režisér Peter Chelsom natočil v roku 2017 snímok "Vesmír medzi nami" (The Space Between Us). Náhodou som naň natrafil pri surfovaní televíznymi kanálmi. Nechal som to bežať, a v kľude som si to pozrel. Nečakal som nič výnimočné. Postupne ma však začal príbeh pohlcovať, a tak som to so záujmom dopozeral až do konca. Bola to pohodová sci-fi romantická dráma o mladíkovi, ktorý sa narodil na experimentálnej vesmírnej stanici na planéte Mars. Vyrástol tam, a keď dosiahol vek šestnásť rokov, tak sa vybral na Zem, aby tu našiel svojho biologického otca. Pri pátraní po ňom mu intenzívne pomáhala mladá, sympatická dievčina Tulsa. Spoznal, čo je to láska, a i to ako sa žije na našej modrej planéte. A ja som si vďaka tomuto titulu uvedomil, že aj človek môže byť mimozemšťan. *** ()

venison 

všechny recenze uživatele

Filmový počin "Vesmír mezi námi" je ze sci-fi hlediska zhruba tak zoufalej, jako by divák chtěl srovnávat "Twilight" s "Draculou".. Jedná se o romantickou slátaninu, kterou se snažili autoři naroubovat na vesmírnou tematiku, aby byla alespoň trošku zajímavá pro starší a vyspělejší publikum.. "Armageddon" je rozhodně méně sladší a více akčnější, zde se řeší trable puberťáka s problémy vesmírného rázu.. A samozřejmě nesmí chybět unylé trampoty s pozemskou láskou.. Nejhorší na filmu asi není ani tak děj, jako naprosto nesmyslné obsazení.. Asa Butterfield randí Britt Robertson, která vypadá v lepším případě jako starší ségra, v tom horší jako mladší matka.. Gary Oldman se tváří i hraje, že se na plátně ocitl naprostým omylem, a divák mu jeho čisté emoce beze zbytku věří.. Diváckou cílovku bych viděl v soudobých puberťácích nižší kategorie, kteří vrchol zábavy hledají v tabletu nebo smartfonu a fandí chlapeckým kapelám.. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Jedna z top sci-fi pre nášťročných. Ak si človek odmyslí, že tento skvelý námet je zneužitý na teenagerský remake Starmana, tak navyše aj celkom príjemne prekvapenie. Emočne to funguje, herci majú dobrú chémiu, remeselne je to tiež v poriadku a občas to pripomína kópie Spielbergovich produkcií. Vyložene potom zamrzí akurát, že všetko čo nasleduje po finálnom zvrate má vďaka veľkej dávke klišé nábeh na facepalm. A odkazy na Nebo nad Berlínom sú vzhľadom, na to v akom teritóriu sa pohybujeme nepatričné. Veľmi spokojných, žánrových 7/10 ()

Galerie (45)

Zajímavosti (13)

  • Highland High school in Albuquerque byla použita pro natáčení několika scén během běžné výuky. Toto způsobilo problémy mezi vedením školy a státní filmovou komisí. (tessincolor)
  • Ked Gardner a Kendra idú na Zem, sú v beztiažovom stave. Gardnerove (Asa Butterfield) vlasy sú však v pôvodnom stave, hoci sú dosť dlhé na to, aby sa vznášali. (Astonko)

Reklama

Reklama