Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne fajnova parodie, ktera zbytecne netlaci na pilu a nesnazi se parodovat MCU a DCEU za kazdou cenu, nicmene i tak tu je ruznejch narazek a scenek nacpany neskutecny mnozstvi. Pribeh je sice vcelku jednoduchej, ale vymyslenej docela chytre a i kdyz je videt nizsi rozpocet, tak i akce je natocena slusne. K tomu tu jsou sympaticky herci, kratka stopaz a svizne odsejpajici dej a par fakt brutalnich foru, takze to 4* v pohode da. ()

jakeer 

všechny recenze uživatele

S veľkou nevôľou som pri kupovaní lístkov do kina prijal fakt, že film je dabovaný. Akoby nestačilo, že francúzske komédie nemám rád. Keď to začalo, pozerali sme na seba, že aké je to trápne a debilné. No ono to bolo napokon až tak debilné, že to bolo neskutočne zábavné. Beriem to tak, že všetky hviezdy sa dnes večer spojili, aby ma tento primitívny humor pobavil. Napriek tomu, že dej bol veľmi jednoduchý, oceňujem prekvapivý twist či pomerne dôvtipné uzavretie (takmer) všetkých liniek, ktoré sa na začiatku hoc aj nenápadne otvorili. Doma som si na nete hneď objednal vysávač Kärcher. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Francouzské Žhavé výstřely 21. století. Geniální a vtipná souhra všemožných gagů, především na MCU a DC, která není nijak přeplácaná a na sílu dělaná, ale všechno z tohohle filmu vychází naprosto plynule, což je společně se skvěle vybranými herci hlavní silou filmu. A sláva, že je stopáž 85 minut, tohle si člověk může pustit desetkrát a desetkrát se mu to bude líbit. Zábava zaručena. 5* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Až na výjimku v podobě „Badmobilu“ Ford Mustang používají hlavní hrdinové většinou vozy francouzské výroby. Laure (Alice Dufour) jezdí s Peugeotem 308 cc, Éléonore (Élodie Fontan) a ostatní se nabourají s Renaultem Clio II, poté ukradnou sanitku Renault Master. Cédric poté, co se zbaví Schyzova (Amr Waked) Range Roveru, ukradne Dacii Logan původem od Renaultu. Cédricův otec si „užije“ jízdu v upraveném Citroënu C5. (machonza)
  • Uvažovalo sa, že scéna zahŕňajúca náhodnú streľbu na natáčaní, kde je postrelený Tom Cruise do zadku, sa vystrihne, pretože sa podobala na incident z roku 2021, keď Alec Baldwin náhodne zastrelil kameramanku Halynu Hutchinsovú pri natáčaní filmu Rust. Scéna však zostala zachovaná, keďže bola napísaná v scenári dva roky pred incidentom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama