Reklama

Reklama

Máte železný oblek, jste zelený vzteky, kousnul vás pavouk, hrajete si na netopýra nebo jste jinak super? Připravte se na to, že francouzská komedie Super-Blb si z vás bude celou hodinu a půl dělat nelítostnou legraci. Zkrachovalý herec Cedric je looser k pohledání, odsouzený životem vždycky prohrát. Od přítelkyně dostane kopačky, kámoši i vlastní táta nadobro ztratí naději, že by z něj mohlo někdy něco být. Ale pak se zableskne na lepší časy, když Cedric dostane hlavní roli superhrdiny Badmana. Velká šance konečně všem ukázat! Cedric s rolí vstává i usíná, ale jeho nezvratný osud nešťastníka udeří znovu. Na cestě z natáčení má autonehodu a ztratí paměť. Když se probere, je stále oblečený jako Badman a přesvědčený, že je skutečným neohroženým superhrdinou s jasným úkolem zachránit svět. Může se někdo jako on postavit zlu, ochraňovat slabé, nakopat gaunerům zadky a neublížit si? Může konat dobro navzdory svým vrozeným předpokladům všechno pokazit a nic pořádného nevykonat? To je jedno, Cedric vyráží do akce plné zmatků, katastrof a náhod. Být hrdinou je super, nevinné děti a ženy by se ale raději měly schovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

necisty 

všechny recenze uživatele

Toto se starým známým frantíkům opravdu zase povedlo. Plno šílených vtipů až jsem brečel smíchy (opravdu), narážky na "skutečné" superhrdiny, velmi kvalitní zpracování a neokoukaný krásný až dojemný příběh (přítelkyně a otec) s tak perfektním načasováním s pravým Batmanem v kinech, že to za mě jednoznačně schytává plný počet. ... GA Cinema ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Philippe Lacheau opět v dalším povedeném kousku po francouzsku. Oceňuju, že právě Francie se ujmula parodie na velkolepé filmy (Batman, Avengers, X-Men, Spider-man a možná ještě jiné). Konečně můžeme spatřit jinou tvorbu než tu klasickou americkou jízdu. Vtipných scének je zde dost ( dokonce i slušně pojaté bez zvratek, sr*ček apod. nechutností - což je dnes skoro umění), prostě to šlapalo jak má. Né každý má ten "dar či schopnost" zastupovat roli režiséra, scénáristy a ještě herce najednou. Nevím jak moc se lišil dabing od původních titulků, budu doufat, že téměř nijak. Celý děj je založený na ztrátě paměti, díky níž Philippe udělá ze všech přítomných doslova superblbce. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Cedric je C-éčkový herec ale šťastnou náhodou sa mu podarí získať hlavnú úlohu v novom superhrdinskom filme. Pri nešťastnej nehode prichádza o pamäť a v kostýme super hrdinu uverí vo svoje zázračné schopnosti. Herecké obsadenie: Vo francúzskej komédií by som už nikoho iného ako Philippea Lacheaua ani nečakal. Tu sa dokonca zhostil aj režisérskej stoličky a ako hercov prizval svojich starých známych kamošov aby mu sekundovali. Prevedenie: Jedná sa o ozaj podarenú paródiu na super hrdinské filmy niekdajšej doby. Humor je miestami prestrelený ale je to všetko v rámci znesiteľnej normy. Občas som sa ale pristihol, že sa nudím a to je asi aj dvôvod prečo som nedal plné hodnotenie. Celé toto dielo je nekomerčným odkazom komerčnému Marvelu a DC aby nezabudli, že niektoré ich filmy hlavne v poslednej dobe sú vážne na smiech. Pocity: Bojujem s tým, či dám priemerné alebo ľahko nadpriemerné hodnotenie nakoľko som už s takéhoto humoru vyrástol ale na druhej strane sa mi to ako celkom páčila a nastavilo to druhú tvár superhrdnisnej rafinérií, ktorá pľuje jedného panáka za druhým. Pridaná hodnota: Francúzska paródia na filmy o super hrdinoch. 65% ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

Parádny úlet, Francúzi sa opäť utrhli z reťaze a mne sa to znovu veľmi páčilo. Nie som veľkým fanúšikom filmov o superhrdinoch (česť výnimkám), takže asi preto som mal zo Super-Blba taký dobrý pocit. Tvorcovia veľmi vtipným spôsobom vyjadrili to, čo ja na superhrdinských filmoch najviac nemusím (epické zábery skupiny hrdinov). No, a tá záverečná scéna v kine s vysávačom, to jednoducho musíte vidieť! Finálny verdikt: 7/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7,5/10). Znáte takové lidové rčení - "To byla taková kravina až to bylo vtipné." Přesně takové pocity jsem měl po skončení Super - Blba. Této svěží francouzské komedie, která visela na mém watchlistu už opravdu dlouhou dobu. Myslím si, že adjektiv "svěží" je přesně to slovo, které se k tomu filmu perfektně hodí. Protože v době záplavy kin generickými superhrdinskými filmy je prostě hrozně fajn, když to někdo dělá jinak. O lépe, když si z toho někdo dělá srandu a ona je to fakt psina. Není to ale pouze o parodii na superhrdinské filmy. U tohoto filmu se zabaví i lidé nepolíbení, protože to obsahuje prvky rodinné komedie. Sice je to místy hodně předvídatelné, ale zase tam jsou pak šílené, nečekané zvraty a vtipy které divák prostě nečeká. Taktéž bych chtěl smeknout nad samotným režisérem, který se zároveň chopil i ústřední role. Tohle se nevidí každý den a je potřeba to ocenit. Francouzský humor toho úplně sálá a jde cítit v každém gagu. Hlavně závěr filmu se povedl, kdy se propojily všechny dějové linky. Všechno to tak hezky seplo a já jsem se jako divák náramně bavil. Velice pozitivně hodnotím také skromnou stopáž, která filmu dodává svižné tempo, které se ke komedii a superhrdinskému žánru náramně hodí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Film sa natáčal v lete (2021), takže Philippe Lacheau sa obával scén v kompletnom kostýme, pretože oblek Badmana je ťažký a hrubý. Aby to bolo znesiteľné, štáb sa pri streľbe uchýlil k tomu, že do obleku vložil studenú semišovú kožu. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v regióne Île-de-France, konkrétne v v Rueil-Malmaison, v Gif-sur-Yvette a Mennecy, ako aj v Cité Internationale Universitaire v Paríži. Natáčalo sa od augusta 2020 po dobu 11 týždňov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama