Reklama

Reklama

Jen počkej...!

(seriál)
  • Československo Jen počkej, zajíci! (více)

Epizody(20)

Obsahy(1)

Snad ani není třeba představovat tyto nejpopulárnější postavičky z ruských animovaných filmů. Podívejte se na jejich spanilé příběhy plné honiček a překvapení. (oficiální text distributora)

Recenze (476)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Ač to zní neuvěřitelně, i v brežněvovském Rusku vznikaly dobré nebo i nadpůměrné věci. V tomto případě se slily do jednoho celku vynikající nápad, skvělá kresba, neumdlévající invence scénáristů a kontrast odporně vzorného pionýra-zajíce a sympatického houmlesáka-vlka. Původní zakázka na černobílý antagonistický pár - tak nějak to muselo bezpochyby být - otupila pozornost cenzury a po nečekaném úspěchu fakticky znemožnila - nebo se vymkla - jakékoliv další její kontrole. Vedlejší produkt - jakýsi opožděný zlatý věk grotesky - byl na světě. A jak se zdá, přežil i sovětskou moc samu. Režimy se mění, nadčasové zážitky dětí všech generací a všeho věku nezávisle na hranicích států a národů však zůstávají. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Znalci ví, že sovětský animovaný film nepředstavuje jenom Kotěnočkin, ale že už od 50. let vznikaly vynikající sovětské kreslené filmy. Nicméně, Kotěnočkin přišel s groteskou připomínající americkou školu a průměrný divák si kreslený film ze Sovětského svazu ztotožní právě s Kotěnočkinem. Je to hravé, místy i poetické a typicky ruské - viz scéna, kde vlk skončí v kurníku a zazní sbor ruských vokalistek a člověk si místo kohouta a slepic představí scénu z Mrazíka, ruské kroje a rubašky. Celkový dojem: 95 %. Kdykoliv se tohle objeví na televizní obrazovce, vrátím se na chviličku do dětství... ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tohle byl asi muj nejoblíbenější večerníček. Občas se i teď podívám na nějakej ten díl na youtube. Prostě vlk s tou zlomenou papiruskou v tlamě je borec. Jinak si dost lámu hlavu nad tim, jestli zajíc je ve skutečnosti zaječice nebo homokláda. Zajímavý je, že v seriálu je použitá imperialistická muzika (např. Hot butter nebo Herb Alpert). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Je zde znát podoba s Tomem a Jerrym, tak jsem se kouknul, který z těcho dvou animovaných gigantů je starší a je to právě Tom a Jerry, který vzniknul 1965. Nevím, nevím, ale řekl bych, že se tady možná sověti insipirovali od svých ´´oblíbených´´ kapitalistických ´´bratrů´´. Těžko říct, každopádně není potřeba to nějak moc zkoumat. V mých dětských letech mě to bavilo a vo tom to je. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zajíci?! Jen počkej! Jeden z nejoblíbenějších kreslených večerníčků a kreslených seriálů vůbec. A nejen seriálů. Leporelo s vlkem a zajícem patří k mým nejstarším vzpomínkám. Přísahám na vlkovy růžové trenýrky, že jsme ho měli v jeslích. Jak se vlk schovává mezi melouny. A jak po Olympijských hrách společně baští ty čokoládové figurky. Kromě titulní ještě nesmrtelné hlášky - "zajíc, zajíc" a další. Můj nejoblíbenější díl je "Pohádková ztráta paměti". ()

Galerie (25)

Zajímavosti (50)

  • Od 1.9 2012 mohol byť v Rusku seriál premietaný až po 23 hodine. Celý problém spočíval v tom, že jedna z hlavných postáv, a to Vlk, je silný fajčiar. Ak by mal byť seriál vysielaný detskému divákovi, musel by byť cenzurovaný a časti, kde Vlk fajčí, by museli byť vystrihnuté. (Raccoon.city)
  • V roce 1984 byla vyrobena elektronická hra Electronika IM-02 „Jen počkej“, byla k dostání i v socialistickém Československu. (sator)
  • Po smrti Anatolija Papanova (Vlk) boli 17. a 18. epizóda nadabované ešte jeho hlasom, ktorý malo štúdio k dispozícii v archíve. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama