Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Hezky nakreslené a moc příjemně dabované, soudě podle titulků, tak v originále ještě lepší, samé herecké hvězdy. Hezky vymyšlený příběh, s jednorožci sázka na jistotu, existují poetičtější stvoření, která navíc umí plnit lidská přání? Ale je to strašně depresivní, proč? Proč i když jsou tam hezké věci, zůstává smutek a melancholie? Jako dítěti by se mi to určitě líbilo, stalo by se to mým zamilovaným filmem, ale dnes nechápu depresivní pohádky. Mohou být o ztrátě, smrti a bolesti, ale i tak mohou být pojaty vesele, s nadějí, odvahou, šťastným koncem... Myšlenka na tenhle film vyvolává jen splín. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, keď som to pozeral ako decko na VHSke a viem, že okrem jednorožca tam bol aj ohnivý býk, ktorého som sa bal. Na to, že sa jedná o rozprávku je to podľa mňa celkom strašidelne (pre deti určite), minimálne ten býk a zámok. Každopádne pekna rozprávka, fajn animácia a vydarené pesničky a výborná hudba. 75% - 4* ()

Reklama

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Nostalgický animák, který si vybavuji ze svého mládí. Je opravdu kvalitní, protože jinak bych si ho nezapamatoval. Každý se vžije do role posledního jednorožce, dokonalého a čistého stvoření s nádhernýma a smutnýma očima, posledního svého druhu. Možná si vzpomenete i na v cirkuse vězněnou a nebezpečnou harpyi, zlého černokněžníka na konci jednorožcovy pouti a jeho Rudého býka. Prostě pohádka, která umí na srdce malých dětí silně zapůsobit. Verdikt: 5* a 90 %. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlhá cesta bájneho, mystického tvora, až na konec sveta za svojimi druhmi. Nájde ich? Alebo je on ten „Posledný jednorožec“? Bezpohlavná bytosť, ktorú raz oslovovali v mužskom, inokedy zasa v ženskom rode, ma nijak nedojala. Nezapôsobili na mňa ani piesne od pop-rockovej kapely America. Snaha konkurovať rodinným, animovaným filmom zo štúdií Walt Disney Pictures sa japonsko-anglicko-americkej koprodukcii nie celkom podarila. Disneyho ľudia vedia podobné témy spracovať oveľa lepšie, zábavnejšie, dojímavejšie. *** ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama