Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (196)

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Nostalgický animák, který si vybavuji ze svého mládí. Je opravdu kvalitní, protože jinak bych si ho nezapamatoval. Každý se vžije do role posledního jednorožce, dokonalého a čistého stvoření s nádhernýma a smutnýma očima, posledního svého druhu. Možná si vzpomenete i na v cirkuse vězněnou a nebezpečnou harpyi, zlého černokněžníka na konci jednorožcovy pouti a jeho Rudého býka. Prostě pohádka, která umí na srdce malých dětí silně zapůsobit. Verdikt: 5* a 90 %. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal s týmto filmom obrovský problém. Primitívna animácia, infantilné postavičky a priam imbecilná zápletka ma v úvodných desiatich minútach takmer odradili. Chvalabohu, potom už bolo len lepšie. Príbeh sa vyvinul vcelku zaujímavým smerom, objavili sa nové, zaujímavé postavy a na štýl kresby som si asi jednoducho privykol. Celková atmosféra filmu mi pripomínala náladu starých fantasy príbehov a toto retro mi padlo dobre. 6-/10 ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší kouzlo atmosféry a nostalgie a takřka dokonalý příklad mnohoznačného konce. Příběh navíc překračuje hranice jak fantasy, tak dětské pohádky a předkládá ďábelského démona, zahořklého krále nebo cestu posledního za vlastním osudem. S čarokrásným hudebním podkresem se v téhle nadčasové odysee dá ztratit s prvním tónem. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film z môjho detstva, ktorý ale príliš často opakovaný nebol, takže si veľa nepamätám. Neviem, ako som vtedy dokázal stráviť poetické časti a mnohé odkazy na veľké problémy dospelých. Ako samota vo vlastnej odlišnosti, záchrana všetkých na úkor vlastného šťastia a ďalšie, ktoré ani nedokážem správne zoštylizovať. Japonská precízna animácia a mystický príbeh, to musí dostať malého aj veľkého diváka. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Taková podívaná pro holky, pro holčičky. Naznačuje to už i styl kresby. Přijde mi to, že někdy děj najednou jakoby přeskočí. Skoro všechny písničky, co tam zazní, jsou stejné a zpívá je stejně mdlý hlas a jsou totálně bez melodie. Tak moc bez melodie, že to místama vypadá, že je to falešně. Hlasy postav jsou obyčejné, ani vtipné ani jinak přiměřené jejich charakteru. Animace trhavá (já vím, je to starej film). PS: teď na to koukám jak pako a vubec nevim, jak jsem se na to mohl někdy divat - už podle plagátu to musí každýho odradit... měním na odpad. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)

Reklama

Reklama