Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

Ulrich 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malej, byla to jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Nedávno jsem se na něj opět podíval a stále mě to dostává. Docela rád bych to někdy vyděl s originálním dabingem. UPDATE: Uz jsem videl i originalni dabing. Nutno rici, ze nostalgie asi hodne pracuje, protoze ac jsou zde lide jako Lee, Bridges, Farrow, tak stejne davam prednost ceske verzi. ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd Poslednímu jednorožci přiznávám z pohledu malého sviště, který byl doslova uhranutej netradiční středověkou poetikou pod japonskou taktovkou, absencí roztomiloučkých vtípečků á la Disney a "dospělácky nostalgickým koncem". Animace je sice z dnešního pohledu dost ubohá a tklivý popík zapomenuté skupiny America, česky přezpíváný bůhví kým, poněkud přeslazený, ale i tak.... samotný příběh tohle všechno ustojí. (Škoda jen, že se pro generaci dnešních dětí nedochoval původní dabing např. s kostlivcem Císlerem. Ten nový, určený pro dvd, je dost děsivej.) ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně se nějaká nadpřirozená bytost chová přirozeně, nechce se mermomocí stát člověkem a když už se jím nedopatřením stane, nemá nic proti tomu přeměnit se zpátky... A i ostatní postavy se chovají neobvykle, ale přitom zajímavě a ne nelogicky, takže člověk rozhodně nemá chuť zvolat "to je zase blbost, přátelé!". Ve vedlejší roli se nezapomenutelně blýskla rozdováděná kostra - notorik. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Kouzelná sentimentální fantasy, která mě pevně chytila za srdce a asi jen tak nepustí. Je to tak... jiné! Tragické a přece plné štěstí, konec dobrý - nebo ne? Když jsem pozorovala, jak se děvče-jednorožec ztrácí samo sobě, když jsem vnímala bezvýchodnost její situace, bylo mi nehorázně mizerně... Slzičky tekly proudem a bála jsem se, co bude dál, že jakekoli rozhodnutí bude špatně... Ptala jsem se sama sebe, co s tímhle filmem, který se mnou tak moc hnul a odstranil mi veselou náladu na hodně dlouho, udělám. Odpověď už znám - dám mu 5* a nikdy nezapomenu! ()

Bakemaster 

všechny recenze uživatele

Jako prcek jsem to viděl v televizi a strašně mě to okouzlilo, hned v úvodu krásná písnička od Skupiny America udělaná přímo pro film. Jinak je to nadherný, smutný a epický příběh, prostě jedna z mých nejmilejších pohádek. Nedávno jsem si koupil i knihu a dopátral jsem se i filmu a i po tolika letech jsem skoro brečel... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)

Reklama

Reklama