Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

Rami 

všechny recenze uživatele

Nádherně zpracovaná pohádka. Narozdíl od jiných zde hrají důležitou úlohu i postavy, které nejsou idealizované. Když jsem byl malý, tak jsem Posledního jednorožce doslova "žral". :-) Nedávno jsem ho viděl a bohužel jsem musel ubrat z maximálního hodnocení 1 hvězdičku, protože mne dost štvaly prázdné pasáže plné zpěvu. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Obrovsky citlivá animovaná pohádka, nádherná hudba Jimmyho Webba, která přesně podtrhuje pohádkový ráz, krásný příběh a vysoká úroveň (oproti dnešním animákům). Čistá nostalgie mého dětství. Kdysi jsem se na to díval se zatajeným dechem a nyní? Tenhle snímeček neztratil nic ze svého kouzla a dojemnosti! Většinou se animákům vyhýbám, protože slibují lacinou zábavu pro infantilní a zinfantilnělé jedince, jen Poslední jednorožec je JINÝ. V čem? V tom, že není jen o těch líbivých písničkách, o roztomilých zelených potvůrkách a jiných zvířátcích, o crazy hudebních číslech a druholigových vtípcích, ale o síle prožitku z příběhu a emocích, které zažívá poslední člen svého druhu...poslední jednorožec. A ten jednorožec byla kdysi moje platonická láska! Jedna z mých nej nej srdcovek. ()

Reklama

drake31 

všechny recenze uživatele

Nedávno som pri prezeraní profilov narazil na túto rozprávku a tom okamžiku sa vo mne vynorili spomienky na chvíle keď som tento klenot sledoval ako malý neustále na videu. Roky uplynuli ale ani nachvíľu som nepocítil zmenu v mojom správaní keď som to po dlhokánskej dobe znovu zhliadol. Atmosféra stále rovnaká, citlivé, temné, prekrásna hlavná pieseň a hudba, postavy ktoré mi ako malému naháňali hrôzu mali niečo do seba aj teraz. Neuveriteľná nostalgia na krásy detstva a ľutujem že som si na to spomenul až teraz. Srdcovka ktorú už z rúk znovu nespustím. (SVK jazyk mám strašne zafixovaný, takže originál mi trochu kazil dojem - ale na výsledku to nič nemení) ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Nostalgický animák, který si vybavuji ze svého mládí. Je opravdu kvalitní, protože jinak bych si ho nezapamatoval. Každý se vžije do role posledního jednorožce, dokonalého a čistého stvoření s nádhernýma a smutnýma očima, posledního svého druhu. Možná si vzpomenete i na v cirkuse vězněnou a nebezpečnou harpyi, zlého černokněžníka na konci jednorožcovy pouti a jeho Rudého býka. Prostě pohádka, která umí na srdce malých dětí silně zapůsobit. Verdikt: 5* a 90 %. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Tento film je tak neuvěřitelně... Skromný, ano, na nic si nehraje, ale tolik krásných i smutných pocitů dokáže v člověku vyvolat! V každém animovaném filmu, v pohádkách pro děti, vše končí nakonec dobře, pokud ne, pokud je konce smutný, tak jen pro to, že nějaká roztomilá kreslená postavička zemřela. Ne však tady, všichni přežijí a stejně je člověk smutný. Trošku mě mrzelo, když se klisna Jednorožce proměnila v krásnou princeznu, mnohem milejší by mi bylo, kdyby zůstala ve zvířecím těle, bylo mi jí v té chvíli tak líto... Hudba je krásná, pohádkový svět dělá jen ještě více pohádkovějším, postavy jsou milé, každá má v příběhu nějaký úkol. Tento film jsem viděla kdysi, když jsem byla malá, tak jsem se na něj chtěla podívat znovu a udělala jsem dobře. Jen mě mrzí, že jsem neviděla film v originálním znění, ono přijít o hlas Christophera Lee, to je opravdu smůla! K dokonalosti chybí jen trochu, nevadila mi vůbec animace, ani pohádkový příběh... Spíš jen chvilková rozvláčnost, jinak dokonalý, smutný příběh, o posledním svého druhu, o konci všech mýtických tvorů na zemi (scéna s harpyí je naprosto úžasná). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno