Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

enyama 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento film, když jsem byla malá. Tenkrát to na mě velmi zapůsobilo - nikdy předtím jsem neviděla jednorožce a záběr na mořské vlny s jednorožci a ta teskná píseň, kterou zpívala ta žena-jednorožec mi zněla v uších dlouho, dlouho, dlouho. >Před rokem jsem viděla začátek a musela jsem to vypnout...nechci si kazit dojem z dětství. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Poslední jednorožec" NENÍ klasickou pohádkou. Jeho okouzlující hrdinka ladně postává s hlubokým, i když trochu nepřítomným pohledem laních očí někde na pomezí mezi světem dětí a světem dospělých ... obdařená moudrostí všech věků, která je vlastní jen nesmrtelným tvorům. Ano, slyšíte dobře: HRDINKA - neboť poslední jednorožec je ONA. Když už nic jiného, alespoň TOHLE překladatelé měli respektovat ... mluvím o nepříliš podařeném dabingu, který se svého času objevil na DVD. Animace sice není dokonalá, leč nelze jí upřít podmanivou, magickou krásu, kterou se obyčejně vyznačují příběhy utkané s láskou a fantazií. Když se zaměřím na podobu jednotlivých postav, asi nejhůř dopadl chudák roztržitý motýlek, který si rozhodně nezasloužil být za šaška ... byť s elegantními motýlími křídly. Zato Rudý býk je impozantním, hrůzu nahánějícím tvorem, jehož nezměrná moc i fyzická síla jsou nezpochybnitelné. Dějová linie vynechává všechny nedůležité odbočky a plně se soustředí na podstatu zápletky, přesto ve srovnání s knížkou zůstává několik drobností nevyřčených ... ale to už je údělem většiny filmových adaptací. Připravte se na vyprávění, které přináší žal i útěchu, neboť proplétá osudy smrtelných i nesmrtelných - a není tady od toho, aby jim poslušně plnilo všechna více či méně pošetilá přání. P.S.: Existuje ještě původní barrandovský "kinodabing", který akceptuje ženský rod jednorožce ... vlastně "jednorožky" (na YouTube byla kdysi ukázka, která porovnávala obě verze, ale v současné době už není dostupná). ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Poslední jednorožec...ideál mého dětství...kouzelná bytost mých dávných snů. A také úžasná sentimentální vzpomínka na film, který jsem tehdy viděla sice jen jednou, ale nikdy nevymizel z mé paměti. Po dlouhých letech konečně shlédnutý znovu a znovu... a konstatuji, že jako dítě jsem měla výborný vkus na pohádky. Neomrzí. Všechny moderní pohádky hravě strčí do kapsy...všechny najednou. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film z môjho detstva, ktorý ale príliš často opakovaný nebol, takže si veľa nepamätám. Neviem, ako som vtedy dokázal stráviť poetické časti a mnohé odkazy na veľké problémy dospelých. Ako samota vo vlastnej odlišnosti, záchrana všetkých na úkor vlastného šťastia a ďalšie, ktoré ani nedokážem správne zoštylizovať. Japonská precízna animácia a mystický príbeh, to musí dostať malého aj veľkého diváka. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal s týmto filmom obrovský problém. Primitívna animácia, infantilné postavičky a priam imbecilná zápletka ma v úvodných desiatich minútach takmer odradili. Chvalabohu, potom už bolo len lepšie. Príbeh sa vyvinul vcelku zaujímavým smerom, objavili sa nové, zaujímavé postavy a na štýl kresby som si asi jednoducho privykol. Celková atmosféra filmu mi pripomínala náladu starých fantasy príbehov a toto retro mi padlo dobre. 6-/10 ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)
  • Krále Hagarda dabuje v originále Christopher Lee. (Jacinda)
  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno