Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Nejúžasnější pohádka, jakou znám a která přesto není takovou pohádkou, jakou se z počátku zdá být. S knižní předlouhou se sice rovnat nemůže, hlavní charaktery jsem si také vysnila jinak... ale Jednorožka s Rudým býkem splnili má očekávání na 100%. Když k tomu přidám milé písně, nemohu než povstat a zatleskat :) "Jednou zase budu smrtelný a tak vím něco, co jednorožec vědět nemůže: vše, co umírá, je krásné, dokonce krásnější než jednorožec, který je nejkrásnějším tvorem na světě..." ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Film z môjho detstva, ktorý ale príliš často opakovaný nebol, takže si veľa nepamätám. Neviem, ako som vtedy dokázal stráviť poetické časti a mnohé odkazy na veľké problémy dospelých. Ako samota vo vlastnej odlišnosti, záchrana všetkých na úkor vlastného šťastia a ďalšie, ktoré ani nedokážem správne zoštylizovať. Japonská precízna animácia a mystický príbeh, to musí dostať malého aj veľkého diváka. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi ďakujem lacným DVD a zvlášť spoločnosti Vapet, že si môžem po rokoch pripomenúť moje obľúbené detské rozprávky. Táto bola jedna z najkrajších s myšlienkou, ktorú som vtedy nechápal, ale je veľmi hlboká a krásna. Nádherná titulná pieseň a pekná animácia a hlboký, ľudský, ale veľmi smutný príbeh ma dostali. Len škoda, že na DVD nebol pôvodný slovenský dabing, ale nový prerobený. ()

enyama 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem tento film, když jsem byla malá. Tenkrát to na mě velmi zapůsobilo - nikdy předtím jsem neviděla jednorožce a záběr na mořské vlny s jednorožci a ta teskná píseň, kterou zpívala ta žena-jednorožec mi zněla v uších dlouho, dlouho, dlouho. >Před rokem jsem viděla začátek a musela jsem to vypnout...nechci si kazit dojem z dětství. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Okouzlující fantasy pohádka se může pochlubit na svou dobu neobyčejnou animací, která si dodnes zachovala nezaměnitelný styl pánů Julese Basse a Arthura Rankina Jr. Neuvěřitelně sluníčkové písničky ale po třiceti letech od uvedení filmu zní naivně a směšně. A než film po hodině a půl skončí, dávno lezou na nervy. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Meno Harpie je Celaeno, čo je podľa gréckej mytológie skutočná harpia, ktorú stretol Aeneas. (Lulu13)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)

Reklama

Reklama