Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posledný jednorožec na svete chce zistiť, čo sa stalo s ostatnými z jeho druhu a tak sa vyberie na púť, ktorá ho zavedie do neznámych krajín. Cestou stretáva množstvo zaujímavých bytostí, dobrých ale aj zlých... (Zion)

Recenze (197)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dlhá cesta bájneho, mystického tvora, až na konec sveta za svojimi druhmi. Nájde ich? Alebo je on ten „Posledný jednorožec“? Bezpohlavná bytosť, ktorú raz oslovovali v mužskom, inokedy zasa v ženskom rode, ma nijak nedojala. Nezapôsobili na mňa ani piesne od pop-rockovej kapely America. Snaha konkurovať rodinným, animovaným filmom zo štúdií Walt Disney Pictures sa japonsko-anglicko-americkej koprodukcii nie celkom podarila. Disneyho ľudia vedia podobné témy spracovať oveľa lepšie, zábavnejšie, dojímavejšie. *** ()

Chmur 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem byl tímto příběhem okouzlen. Teď, když jsem tenhle fantasy film (podle mě se nejedná o pohádku) viděl jako dospělý, už malou část svého kouzla ztratil. Některé dějové odbočky byly zbytečné a trochu nudné a část příběhu na hradě krále Haggarda byla na můj vkus příliš zdlouhavá. I když je ústřední posmutnělá melodie povedená, tak těch hudebních vložek je ve filmu na můj vkus příliš a navíc, v českém znění jsou písně celkem děsně zazpívané. Na druhou stranu je film úžasně poetický. A animace? Neskutečná. Už jenom kvůli ní má smysl Posledního jednorožce vidět. Tak úžasná kresba se jen tak nevidí. Tohle prostě umí Japonci a Karel Zeman. Závěr je úžasný a vykoupí předchozí okamžiky lehké nudy i s nádavkem. Navíc se Poslední jednorožec po celou dobu vznáší v lehké melancholii, což mi bylo hodně blízké. Celkově je to krásný film, kterému menší děti asi moc neporozumí a nebude je bavit a který musím sehnat i v originálním znění. ()

Reklama

mirec88 

všechny recenze uživatele

Veľmi ďakujem lacným DVD a zvlášť spoločnosti Vapet, že si môžem po rokoch pripomenúť moje obľúbené detské rozprávky. Táto bola jedna z najkrajších s myšlienkou, ktorú som vtedy nechápal, ale je veľmi hlboká a krásna. Nádherná titulná pieseň a pekná animácia a hlboký, ľudský, ale veľmi smutný príbeh ma dostali. Len škoda, že na DVD nebol pôvodný slovenský dabing, ale nový prerobený. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejhlubší kouzlo atmosféry a nostalgie a takřka dokonalý příklad mnohoznačného konce. Příběh navíc překračuje hranice jak fantasy, tak dětské pohádky a předkládá ďábelského démona, zahořklého krále nebo cestu posledního za vlastním osudem. S čarokrásným hudebním podkresem se v téhle nadčasové odysee dá ztratit s prvním tónem. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Posledný jednorožec patrí k najzvlášnejších filmom, aké som kedy videla. Funguje ako rozprávka pre deti, ako aj plnohodnotné fantasy pre dospelejšieho diváka, a ja som celkom rada, že som ho nevidela v detstve, pravdepodobne by ma jeho depresívna atmosféra obrala o všetky ilúzie života už v rannom veku. A nemôžem nespomennúť krásne melancholický soundtrack od skupiny America, ktorý radím do osobnej TOP 10. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku. (Lulu13)
  • Tržby v USA za první víkend: 2 250 000 $ (648 kin) (Geriel)
  • Film je podle stejnojmenného románu od amerického spisovatele Petera Soyera Beaglea, který je jeho nejznámějším a nejuznávanějším dílem. (LindaKola)

Reklama

Reklama