Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Lví král 2 se naoko tváří více dětsky, zvířata jsou více antropomorfní, snad kromě těch antilop a brouků. Ovšem z emociálního hlediska jde snad o větší stunt než první díl. Hlavně proto, že se film nesoustřeďuje jen na Simbu. Což není špatně, některé konfrontace a zlověstné pohledy však mohou skutečně nejmenším pěkně pocuchat nervy. Nemluvě o poslední scéně s Nukou. Ale je to skvěle napsané, postavy si zamilujete. Kdyby zde nebyla scénáristická díra se lvy opačného konce zdejšího apartheidu (což vysvětlili v Lion Guard, ale i tak), uvažoval bych i o maximálním hodnocení. Český název je blbost, Simbův charakter však dává smysl víc, než se může zdát. ()

Bonty 

všechny recenze uživatele

Prvné jsem zkouknul druhý díl, ktrerý mě donutil se podívat na první díl. "Simbův příběh" je spíše taková romantická předělávka Romea a Julie (samozřejmě s mírou, myšleno na děti ;-)). Sice o hodně slabší, než první díl, ale já jej neprozíval. Možná jen škoda, že se hudby neujal znova Hans Zimmer. 4/5 --- (72%) --- ()

Reklama

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Nebudu polemizovat s ostatními, opravdu je to horší film než jednička. na druhou stranu v sobě ale navzdory zaměření na dětské publikum opět skrývá "dospěláčtější" témata - jak je to s "dědičností" zla nebo jak to dopadne, když se rodiče perou a jejich děti milují. Opět silný příběh rozšiřující svět lvího království o další generaci. Mimochodem pokud byste chtěli vidět, jak se dá tématika lásky mezi dvojicí ze znepřátelených stran solidně zanedbat, zhlédněte na vlastní nebezpečí Alfu a Omegu. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Druhý díl lvího krále je pro mě jednoduše překonáním jedničky. A to se ve světě filmu málokdy stává. Za mě to celé vyhrává Zira se svým songem, ale celý příběh dává smysl a je překousnutelný jakoukoli věkovou hranicí diváka. Respektive, hranice tu žádná není. Láska mezi postavami rozdílnými od sebe jako nebe a noc. Rodová nenávist Romea a Julie v podání lví populace. Samozřejmě fungující humor (spíše pro mladší publikum) Timora a Pumby. I po 20ti létech to na mě funguje stejně. Krásná rodinná podívaná, neškodná a poučná pro děcka, neurážející rozum ani náročného diváka. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokracovani jedne z nejlepsich disneyovek,ktere dopadlo jeste celkem dobre.Proste se pokracovani delat musi,aby se nejaka koruna vydelala,ze?Vetsinou je to velmi smutne sledovat,co z puvodniho filmu vzniklo.Tady se jeste celkem podarilo uchovat atmosferu a pribeh,ktery doplnuji pomerne slusne pisnicky.Ovsem ze kvalita poklesla,a to pomerne podstratne je videt,jak v mnohem slabsim pribehu,tak i v nenapaditosti a nevtipnosti deje.Nastesti par dobrych pisnicek a scen film trochu zachranuje,stejne jako tradicne kvalitni disneyovska animace.Takze davam lvich 60%. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • První díl byl založen na Hamletovi, toto pokračování v sobě zase nese znaky jiné Shakespearovy hry Romeo a Julie. (HappySmile)
  • Simbova dcera se původně jmenovala Aisha, nicméně Disney její jméno změnil poté, co zjistil, že stejně se jmenuje žlutá strážkyně ze seriálu Strážci vesmíru. (HappySmile)

Reklama

Reklama