Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

D1705 

všechny recenze uživatele

Vydarený druhý diel úspešnej animovanej levej trilógie. Pomsta ožíva a vracia sa v rôznych podobách. Hoci veľa doby ubehlo od smrti Scara a druhého povstania levov, v manželke Scara, Ziry stále je vendeta, ktorú prenáša na svoje deti. Zo Simbu je starostlivý otecko a kráľ Afriky, ktorého dcére Kiare sa chce rebelovať, spôsobuje mu vrásky a na pomoc si bere Timona & Pumbu, ktorí sa nechcene vždy predhalia. Kovu je najmladší syn Ziry a Scara a jediný, ktorý nechce pomstu, no chce sa začleniť medzi levy, ale stojí medzi kameňmi-chce sa zapáčiť Simbovi a zároveň musí tancovať, ako Zira spieva. Krásny film možno má mínusy, ale aj plusy ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

Reklama

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Nemám nič proti tejto pohodovej, ale zároveň dosť temnejšej dvojke, ale až taká veľká pýcha to oproti skvelej jednotke samozrejme byť už nemôže. Nové postavičky a radikálnejšia zmena príbehu však nie sú sklamaním a hlavne oveľa lepšie a výbušnejšie pesničky mi v tomto prípade prekvapivo dobre sadli, zachránili to a vyzdvihli z pôvodných troch, na dnešné štyri hviezdy. ()

Daae 

všechny recenze uživatele

OPĚT-FURT-DOKOLA omílané téma nedovolené lásky mezi dvěma klany. Dvojka si jen hraje se surovým materiálem, se kterým pracoval vynikající první díl, přičemž vynechali tu krásnou poetiku a hloubku. Některé písničky jsou překvapivě hezké, třeba He lives in you anebo One of us (ten zpívající hroch mě pokaždé dostane), vtípky Timona a Pumby se víceméně nezměnily. Film se snaží tvářit seriózně, ale prostě už tak kvalitní není. Navíc, co je s tím českým názvem? Jaký Simbův příběh? P.S.: Upendi mi už jako malé lezla na nervy ;) ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála dvojek, která se ještě drží kvality jedničky a to se jedná o vedeo film. U žádné disneyovky dvojka nedosáhla kvalitou jedničky. Tu se to povedlo. Opět příběh Shakespearův, tentokrát Romeo a Julie. Opět nádherné písně. Tentokrát byla použita i píseň z broadwayské verze původní "šou": He lives in you. Kdysi jsem si říkal, škod, že ji nepužili v directors cutu v původním filmu. Ale pak, když jsem ji zřel tu, tak jsem se kochal. Stejně tak nádherná píseň, kdy zavrhnou Kovu. Trojka již je prča a mělo se to jmenovat jinak. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)
  • Lví řev použitý ve filmu je ve skutečnosti řev tygří. Lví řev není tak silný. (Matros)
  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama